Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@TerM píše:
Byli jsme u naší dr. první, kdo Pediacelem očkoval. Měla trochu trable s distributorem vakcíny, ale nakonec ji sehnala. Takže jsme tu první, ale ona o něm věděla, jen ho nenabízela. Platili jsme 770,–Kč. Pojišťovny to zatím nehradí, což vůbec nechápu, když jde o povinné očkování, ale jsem ochotná to zaplatit, o to nejde.Jen mi to přijde nefér.
To my platíme 850,– Kč Dneska jsme byli na 2. očkování a teď až v 16 měsíci bude přeočkování takže bude chvíli klid. Malej si to opět ani nevšimnul, že ho očkovali
tak uvidíme co přinesou příští dny…
To jsem se neptala, jde asi o titr protilátek ve jednotlivých vakcínách, ale dost informací o těchto nemocech lze najít v knize Rizika očkování…je tam spousta informací. Jen bych ráda podotkla, že je dobré si jí přečíst, ale nebrat vše zcela jako jedinou pravdu.
http://www.bux.cz/…y-a-hry.html
@Michaela 2012 píše:
To my platíme 850,– Kč Dneska jsme byli na 2. očkování a teď až v 16 měsíci bude přeočkování takže bude chvíli klid. Malej si to opět ani nevšimnul, že ho očkovalitak uvidíme co přinesou příští dny…
A v kolika týdnech dostal malej první davku Pediacelu a měl nějakou reakci?
@TerM píše:
To jsem se neptala, jde asi o titr protilátek ve jednotlivých vakcínách, ale dost informací o těchto nemocech lze najít v knize Rizika očkování…je tam spousta informací. Jen bych ráda podotkla, že je dobré si jí přečíst, ale nebrat vše zcela jako jedinou pravdu.
http://www.bux.cz/…y-a-hry.html
O očkování už jsem toho přečetla mraky, ale jen v diskusích.
@marca46 píše:
A v kolika týdnech dostal malej první davku Pediacelu a měl nějakou reakci?
No je to v úvodu diskuze
Očkovali jsme až v 6 měsících a po 2 měsících dneska znova, poprvé byl bez reakce jenom zarudlé místo vpichu jsem mazala višňákem. ![]()
@Michaela 2012 Tak to jo. Je fajn očkovat až v 6ti měsících. Takže máte schéma 2+1. Taky bych to tak chtěla, ale asi budeme očkovat ve čtyřech měsících. Mám strach aby malá nechytla černý kašel. ![]()
Jo to jo odložili jsme to co to šlo
ale je fakt že dokud nebyl zaočkovaný tak jsem s ním moc nechodila mezi lidi Spíš do kočárku a na procházky ale nikam kde by něco mohl chytit…takže chápu
@marca46 píše:
@Michaela 2012 Tak to jo. Je fajn očkovat až v 6ti měsících. Takže máte schéma 2+1. Taky bych to tak chtěla, ale asi budeme očkovat ve čtyřech měsících. Mám strach aby malá nechytla černý kašel.
@Michaela 2012 Jo, je to o nervy. Malá už asi dva měsíce trošku kašle, ale teď kucká trochu víc, tak uvidíme. Už aby to bylo všechno za náma. ![]()
Ahoj, taky chci očkovat Pediacel. Naši Dr sem na to musela dost přemlouvat a její odpovědí bylo, že na Hexu ještě nežádoucí reakci neměla, tak proč chceme něco jiného. Už i odklad z očkování ve 3 měsících byl problém. Původně sem chtěla odklad až na ukonečný 5.měsíc alespoň, ne-li 6 měsíc. Po určitém nátlaku ve 3,5m sme se dohodly na Pediacelu a že ho objedná, ale musíme si ho zaplatit. Raději zaplatím ten, než Hexu s více hliníkem, formaldehydem, laktozou a HEP B. Byla to celkem rušná debata proč vlastně chci něco jiného a jaké k tomu mám důvody. Přemlouvání na schéma 2+1 už bylo jen jaksi třešničkou na dortu v mém úsilí
Nakonec se zadařilo s tím, že naočkujeme při prohlídce ve 4.měsících. Musím říct, že naštěstí mi malej onemocněl a očkování se bude odkládat o alespon 2 týdny než bude zdravý, ale i tak doufám, že se podaří ještě nějaký další.
Sem ráda, že už má někdo s PEdiacelem dobrou zkušenost a věřím, že nedělám chybu.
Ahojky, jsem ráda, že je tu další človíček, který chce očkovat Pediacelem. Pokud je pravda to, co se píše v příbalovém letáku, tak je to určitě šetrnější. Nechápu, proč rvát do dětí tolik svinstva v tak nízkém věku. Kolik je malému týdnů? A kdy vám vychází to očkování? Nám je teď 13 týdnů a k Dr. jdeme v 16ti týdnech, ale bude chtít očkování ještě odložit. Jinak naše Dr. neměla vůbec problém s tím, že mi objedná Pediacel. Zatím jsem s ní mluvila jen po telefonu, tak uvidíme. Taky bych chtěla schéma 2+1. Jsem z toho na prášky. ![]()
Ahoj holky, tak jsme 2 dny po 2.vakcíně Pediacelu a zatím žádné velké reakce se nekonaly. Je pravdou, že o poznání hůř se mu první večer po očkování usínalo i spinkalo, ale je bez teploty. Trošku ukňouraný ale jinak je dobrý. Místo vpichu už začíná blednout oproti včerejšku to vypadá už mnohm lépe. Takže ještě jednou za půl roku a jupíííí je doočkováno na nějakou dobu. ![]()
@Michaela 2012 Tak to je bezva! Hlavně aby to tak zůstalo. Četla jsem, že reakce na očkování může být až 42 dní po očkování, ale nevím, jestli je to tak. ![]()
@marca46 Chytit cerny kasel je fakt mala sance. Spis tim radi doktori strasi. My budem ockovat az v 8 mozna 10m a chodime vsude! Spis se obavam chripky.
@Suzann To jsem si celkem oddechla,
že to někdo taky odkládá z jiných než zdravotních důvodů.
Kolik je vašemu miminku? A jak jste se domluvili s Dr.? Já to považuju za velký hazard, očkovat tak brzo. ![]()
@marca46 píše:
@Michaela 2012 Tak to je bezva! Hlavně aby to tak zůstalo. Četla jsem, že reakce na očkování může být až 42 dní po očkování, ale nevím, jestli je to tak.
Taky jsem to četla ale po první vakcíně se nic nedělo ani po 2 měsících… ![]()