Reakce na vakcínu Pediacel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24.1.13 16:26
@TerM píše:
Byli jsme u naší dr. první, kdo Pediacelem očkoval. Měla trochu trable s distributorem vakcíny, ale nakonec ji sehnala. Takže jsme tu první, ale ona o něm věděla, jen ho nenabízela. Platili jsme 770,–Kč. Pojišťovny to zatím nehradí, což vůbec nechápu, když jde o povinné očkování, ale jsem ochotná to zaplatit, o to nejde.Jen mi to přijde nefér.

To my platíme 850,– Kč Dneska jsme byli na 2. očkování a teď až v 16 měsíci bude přeočkování takže bude chvíli klid. Malej si to opět ani nevšimnul, že ho očkovali :) tak uvidíme co přinesou příští dny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TerM
24.1.13 16:27

To jsem se neptala, jde asi o titr protilátek ve jednotlivých vakcínách, ale dost informací o těchto nemocech lze najít v knize Rizika očkování…je tam spousta informací. Jen bych ráda podotkla, že je dobré si jí přečíst, ale nebrat vše zcela jako jedinou pravdu.
 http://www.bux.cz/…y-a-hry.html

• Citovat
  • Upravit
19503
24.1.13 16:28
@Michaela 2012 píše:
To my platíme 850,– Kč Dneska jsme byli na 2. očkování a teď až v 16 měsíci bude přeočkování takže bude chvíli klid. Malej si to opět ani nevšimnul, že ho očkovali :) tak uvidíme co přinesou příští dny…

A v kolika týdnech dostal malej první davku Pediacelu a měl nějakou reakci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
24.1.13 16:31
@TerM píše:
To jsem se neptala, jde asi o titr protilátek ve jednotlivých vakcínách, ale dost informací o těchto nemocech lze najít v knize Rizika očkování…je tam spousta informací. Jen bych ráda podotkla, že je dobré si jí přečíst, ale nebrat vše zcela jako jedinou pravdu.
http://www.bux.cz/…y-a-hry.html

O očkování už jsem toho přečetla mraky, ale jen v diskusích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.13 16:49
@marca46 píše:
A v kolika týdnech dostal malej první davku Pediacelu a měl nějakou reakci?

No je to v úvodu diskuze :D Očkovali jsme až v 6 měsících a po 2 měsících dneska znova, poprvé byl bez reakce jenom zarudlé místo vpichu jsem mazala višňákem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
24.1.13 17:01

@Michaela 2012 Tak to jo. Je fajn očkovat až v 6ti měsících. Takže máte schéma 2+1. Taky bych to tak chtěla, ale asi budeme očkovat ve čtyřech měsících. Mám strach aby malá nechytla černý kašel. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.13 17:32

Jo to jo odložili jsme to co to šlo :) ale je fakt že dokud nebyl zaočkovaný tak jsem s ním moc nechodila mezi lidi Spíš do kočárku a na procházky ale nikam kde by něco mohl chytit…takže chápu

@marca46 píše:
@Michaela 2012 Tak to jo. Je fajn očkovat až v 6ti měsících. Takže máte schéma 2+1. Taky bych to tak chtěla, ale asi budeme očkovat ve čtyřech měsících. Mám strach aby malá nechytla černý kašel. :evil:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
24.1.13 17:55

@Michaela 2012 Jo, je to o nervy. Malá už asi dva měsíce trošku kašle, ale teď kucká trochu víc, tak uvidíme. Už aby to bylo všechno za náma. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
whitehorse
25.1.13 20:19

Ahoj, taky chci očkovat Pediacel. Naši Dr sem na to musela dost přemlouvat a její odpovědí bylo, že na Hexu ještě nežádoucí reakci neměla, tak proč chceme něco jiného. Už i odklad z očkování ve 3 měsících byl problém. Původně sem chtěla odklad až na ukonečný 5.měsíc alespoň, ne-li 6 měsíc. Po určitém nátlaku ve 3,5m sme se dohodly na Pediacelu a že ho objedná, ale musíme si ho zaplatit. Raději zaplatím ten, než Hexu s více hliníkem, formaldehydem, laktozou a HEP B. Byla to celkem rušná debata proč vlastně chci něco jiného a jaké k tomu mám důvody. Přemlouvání na schéma 2+1 už bylo jen jaksi třešničkou na dortu v mém úsilí :-D Nakonec se zadařilo s tím, že naočkujeme při prohlídce ve 4.měsících. Musím říct, že naštěstí mi malej onemocněl a očkování se bude odkládat o alespon 2 týdny než bude zdravý, ale i tak doufám, že se podaří ještě nějaký další.
Sem ráda, že už má někdo s PEdiacelem dobrou zkušenost a věřím, že nedělám chybu.

• Citovat
  • Upravit
19503
26.1.13 10:08

Ahojky, jsem ráda, že je tu další človíček, který chce očkovat Pediacelem. Pokud je pravda to, co se píše v příbalovém letáku, tak je to určitě šetrnější. Nechápu, proč rvát do dětí tolik svinstva v tak nízkém věku. Kolik je malému týdnů? A kdy vám vychází to očkování? Nám je teď 13 týdnů a k Dr. jdeme v 16ti týdnech, ale bude chtít očkování ještě odložit. Jinak naše Dr. neměla vůbec problém s tím, že mi objedná Pediacel. Zatím jsem s ní mluvila jen po telefonu, tak uvidíme. Taky bych chtěla schéma 2+1. Jsem z toho na prášky. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.13 12:51

Ahoj holky, tak jsme 2 dny po 2.vakcíně Pediacelu a zatím žádné velké reakce se nekonaly. Je pravdou, že o poznání hůř se mu první večer po očkování usínalo i spinkalo, ale je bez teploty. Trošku ukňouraný ale jinak je dobrý. Místo vpichu už začíná blednout oproti včerejšku to vypadá už mnohm lépe. Takže ještě jednou za půl roku a jupíííí je doočkováno na nějakou dobu. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
26.1.13 13:00

@Michaela 2012 Tak to je bezva! Hlavně aby to tak zůstalo. Četla jsem, že reakce na očkování může být až 42 dní po očkování, ale nevím, jestli je to tak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
26.1.13 13:12

@marca46 Chytit cerny kasel je fakt mala sance. Spis tim radi doktori strasi. My budem ockovat az v 8 mozna 10m a chodime vsude! Spis se obavam chripky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
26.1.13 13:31

@Suzann To jsem si celkem oddechla, :P že to někdo taky odkládá z jiných než zdravotních důvodů. :palec: Kolik je vašemu miminku? A jak jste se domluvili s Dr.? Já to považuju za velký hazard, očkovat tak brzo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.13 13:40
@marca46 píše:
@Michaela 2012 Tak to je bezva! Hlavně aby to tak zůstalo. Četla jsem, že reakce na očkování může být až 42 dní po očkování, ale nevím, jestli je to tak. :nevim:

Taky jsem to četla ale po první vakcíně se nic nedělo ani po 2 měsících… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek