Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@marca46 píše:
@aiko24 Doufám, že by to bylo při nejhorším „jen o pokutě“. Pediatři prý vyhrožují odebíráním dětí.![]()
![]()
Jsem slyšela.
V ČR? To je jen vyhrožování, jediné, co se může stát je pokuta od sociálky nebo hygieny.
@BM2 píše:
@marca46 to budeš hodná
Ahojky, tak posílám odpověď od Dr. Petráš (vakcíny. net)
Dobrý den,
diskuze tohoto typu na netu probíhají už více než 10 let. Pokud nenecháte dítě očkovat, vystavujete ho riziku infekčních chorob a jejich následků. Mimo to nemusí být dítě umístěno do mateřské školy. Jinak děti se za to neodebírají ani se neplatí pokuty.
S pozdravem
Dr. Marek Petráš
Chci se tě zeptat, jak to chceš s očkováním udělat ty? Chceš očkování odložit, nebo neočkovat vůbec?
@marca46 píše:
Ahojky, tak posílám odpověď od Dr. Petráš (vakcíny. net)Dobrý den,
diskuze tohoto typu na netu probíhají už více než 10 let. Pokud nenecháte dítě očkovat, vystavujete ho riziku infekčních chorob a jejich následků. Mimo to nemusí být dítě umístěno do mateřské školy. Jinak děti se za to neodebírají ani se neplatí pokuty.S pozdravem
Dr. Marek Petráš
Chci se tě zeptat, jak to chceš s očkováním udělat ty? Chceš očkování odložit, nebo neočkovat vůbec?
Jenže prestupkova pokuta nedávno byla. Myslím 1500 za jednoho rodiče.
@kaštinka No, je to blbý, peníze se dají využít jinak, ale zase lepší než 10000,–
Asi fakt bude záležet na Dr. Ještě nejsem rozhodnutá, jak to s tím očkováním bude, ale poku budeme očkovat, tak až třeba ve dvou letech. Nebo i dýl.
@marca46 píše:
Ahojky, tak posílám odpověď od Dr. Petráš (vakcíny. net)Dobrý den,
diskuze tohoto typu na netu probíhají už více než 10 let. Pokud nenecháte dítě očkovat, vystavujete ho riziku infekčních chorob a jejich následků. Mimo to nemusí být dítě umístěno do mateřské školy. Jinak děti se za to neodebírají ani se neplatí pokuty.S pozdravem
Dr. Marek Petráš
jaká byla otázka?
@BM2 Otázka byla, jestli jsou nějaké postihy za odmítnutí eventuelně dlouhodobé odložení očkování. Jestli mohou odejmout děti a proti vůli rodičů naočkovat. ![]()
No já jsem zvědavá, jak se dohodnu s doktorem. Zatim sbírám info a vůbec nevím co ![]()
@BM2 píše:
No já jsem zvědavá, jak se dohodnu s doktorem. Zatim sbírám info a vůbec nevím co
Kdy máte jít na očkování?
Co se malej narodil vim, ze chci ockovat co nejdele to pujde. Postupem casu jsem si zjistila alternativu k hexe, prave pediacel. V poradne me chteli objednat na ockovani uz na 9tyden ![]()
Zarazila jsem je, ze driv nez ve trech mesicich ne.
Na trimesicni uz skoro tahali jehlu, ale ja srabacky rekla, ze jsou doma vsichni nemocni
Ja nevim, vsichni chodite ve 4 mesicich na kontrolu, ale ja mam v prukazce kontrolu az v pul roce
Jasne ze cekaji ze si prijdeme pro vcelicku ![]()
Takze ja mam klid do pul roka, pak budu chtit objednat pediacel a odklad minimalne do 10ti mesicu, nejlepe do roka a vys
Navic pred mesicem jsme bojovali s ekzemem a kozni me primo odklad doporucila ![]()
Mimochodem koupu v Balneum herbal a promazavam Biodermou atoderm a kuzicku ma zase krasnou a jemnou. Dr me taky dal fenistil, ale nedavala jsem. Nevypadalo to, ze ho to svedi
@mari1912 tak to by ti snad mohla kožní pomoci a napsat pro pediatru doporučení odkladu ![]()
@mari1912 Ahojky, koukám, že nemáš o moc starší děťátko, než je to moje. Já se snažím odložit to taky na co nejdéle. Na kontrolu jdeme skoro ve čtyřech měsících a takhle dlouho jdeme proto, že to bereme najednou s kyčlema, jinak bychom šly už ve třech měsících. Myslím, že Dr. nás pak pozve taky až v půl roce. Taky budeme očkovat Pediacelem pokud vůbec. Zatím ho také nemáme objednaný. Jediného, čeho se trochu bojím je černý kašel, ale ten je nejnebezpečnější pro děti do půl roku, pak už pro mě není důvod pro očkování třeba až do tří let. Malá má teď taky nějakou vyrážku. Má jí už měsíc a je to horší než před měsícem. Dostaly jsme Fenistil, ale v době, kdy jsem jí ho dávala se to ještě zhoršilo. Tak až půjdeme za 11 dní na kontrolu, tak máme kontraindikaci. Jsem ráda, že si nemusím nic vymýšlet. No a pokud to fakt vydržíme až do půl roku, tak máme vyhráno. ![]()
@BM2 píše:
@marca46 přesně za 2 měsíce… Ale to asi neklapne
Proč myslíš, že to neklapne?
A kolik bude v té době prďolce?
@marca46
Doporučuji jít rovnou na kožní. Já šla k pediatrovi a oni ví houbelec.Teda můj pedr tam měl záskok a ta mě narvala hned fenistil a že to vypadá na atopák ![]()
Tak jsem se sama objednala na kožní a tam jsem byla pochválená, že jsem odložila očkování, že prý se to tak dělá. Já už ale měla po tříměsíční, takže už ošéfované, že půjdu zase až v půl roce ![]()
Na kyčlích jsme byli v pátek, ale my chodíme jinam než k pediatrovi-do FN na sono..
Na tu vyrážku-no hodně mazej. Mě to stálo spousty peněz než jsem přišla na to, co mu pomáhá.. Není špatné si koupit obyč modrou indulonu, smíchat jí s olivovým olejem, za studena lisovaným a dvakrát denně mazat.To nám zmizelo to nejhorší
Jenže pořád to nebylo ono a tak jsem teda naběhla do lékárny a koupila to do koupele-balneum herbal a pak tu biodermu.Ta je strašně drahá, myslím, že by stačil i masťový základ z lékárny ![]()
Držím palce a fakt zajdi na kožní, třeba pak budeš mít odklad kvůli ekzému. Na to doporučení mít nemusíš
Jo a ještě mě byl doporučený Tužebník, to jsou bylinky a ty nechat vylouhovat a ta místa poklepávat a mělo by to taky zmizet.Na to už u nás ani nedošlo, ale koupený ho mám
On je totiž dobrý i na teplotu místo paralenu ![]()