Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@rychnov3 Pediacel je schválený, viz SUKL, i vakciny.net. V Brně v očko centru ho normálně očkují. Pokud jste měli takovou reakci, už bych asi neočkovala nic, ale záleží na vás. Dá se rozložit na různé jiné vakcíny doočkování, máš na volbu očkovací látky právo ze zákona. Hodně poradí maminky v neočkovací diskuzi.
Tady máte článek o očkování, je v něm zobrazna nová studie, která potrvdila to, co bylo jasné. http://www.eftuzdravi.cz/…ky/kombucha/
@moncasv píše:
Ahoj holky,
chtela bych se podelit o nas pribeh. Malemu jsou 3 mesice, odklad nam Dr. dala do 6 m, s tim, ze Pediacel si musime sehnat sami a ji zaplatime poplatek za ockovani, protoze pry ji to pojistovna neuhradi. Museli jsme podepsat negativni reverz a rekla, ze nas musi nahlasit
Jednak ji pojistovna samozrejme zaplati, zadny negativni reverz jste podepisovat nemeli (protoze i s Pediacelem lze ockovat podle vyhlasky, i kdyby jste zacali v 10. mesici) a nahlasovat vas samozrejme nemusi. Jestli pises pravdu, tak je vase pediatricka arogantni lharka, az to hezke neni. Pediacel vas poslala shanet kvuli sve lenosti.
@gr08 My si Pediacel taky budeme muset zaplatit, pokud ho vůbec dáme…
@rychnov3 píše:
Vracím se ke staršímu příspěvku. Za případnou odpověď děkuji.Syn měl po první hexe (očkováno samostatně ve 3 měsících) „divnou“ reakci, byl 48 hodin apatický. Prostě na nic nereagoval, jen ležel a koukal, neplakal.
Celkem dost to řeším, ale nemůžu se dobrat rozumného výsledku. Naše pediatrička je velký zastánce očkování, chce doočkovat hexu ve schématu 3+1. V očkovacím centru mi řekli (napsali) že musím doočkovat hexou, ale že by souhlasili se schématem 2+1. Že prý změnou vakcíny by se dalo dost uškodit. A navíc prý Pediacel není schválený, takže prý nemám volbu a musím očkovat hexou.Asi za 14 dnů se chystáme na druhou dávku hexy, bude to 2 měsíce a týden po první. Jaké mám možnosti??
Díky.
A druhá otázka: psalo se tu o zvýšení příjmu omega 3. Jak se to „zařídí“ u plně kojeného dítěte? (vit. D zařídit umím, z Vigantolu, četla jsem o céčku a hořčíku, to chci „vzít“ ze šumivých tablet, ale omega 3 kde?)-
Určitě neočkujte teď hexou, můžeš druhou dávku minimálně odložit, když už nic jiného - nejlepší rozestup pro dosažení optimální imunitní odpovědi je stejně 3-4 měsíce, funguje i rozestup 6 měsíců.
Pediacel je schválený, oproti hexe má o hodně míň hliníku, musela bys jen pak znovu naočkovat žloutenku B od začátku v pubertě. Lze zvolit i jiné vakcíny, např. Infarix Hib. Lze i neočkovat, volbu máš vždycky ![]()
Být Tebou, očkování odložím - pokud je doktorka očkofanatik, tak ji buď vyměn nebo jí řekni, že je teď dítě nemocné a očkování odložíš.
Příprava před očkováním: kvalitní olej z tresčích jater pro omega-3 a vitamín D - např. od firmy Nutraceutika nebo nejlépe Blue Ice, pozor - olej z tresčích jater, ne pouze rybí olej, ten má méně D. Pak vitamín C - např. si kup v dm kyselinu askorbovou v prášku a přimíchávěj do pití. Vitamin C pro Tebe (např. 5 odměrek denně), pro miminko i Tebe rybí olej, nebo rybí olej pro Tebe a pro mimčo Vigantol. Plus probiotika - opět si myslím, že stačí pro Tebe, ale můžeš i pro miminko. Já beru Colon Dophilus, Women Dophilus a pro syna Laktobacílky SWISS.
Pokud by ses zajímala o detox po očkování nebo i při, zeptej se v diskuzi Maminky, co už neočkujete, ozvěte se- holky poradí, já s tímhle osobní zkušenost nemám.
Přeji ať je miminku lépe a opravdu zatím očkování odlož a vše si promysli ![]()
@rychnov3 Ještě detail, šumivé tablety bych nebrala, většinou obsahují aspartam nebo jiná umělá sladidla.
@Elilen píše:
My si Pediacel taky budeme muset zaplatit, pokud ho vůbec dáme…
Mam na mysli, ze ji pojistovna zaplati za vykon (aplikaci vakciny), coz podle vseho lekarka popirala. Vakcinu si zrejme budete muset uhradit.
@gr08 píše:
Mam na mysli, ze ji pojistovna zaplati za vykon (aplikaci vakciny), coz podle vseho lekarka popirala. Vakcinu si zrejme budete muset uhradit.
Už chápu.
Tak holky, zatím se nám podařilo odložit očkování do doby, kdy bude mít malej 5 měsíců (konec příštího týdne). ale pak už nevím, zda to vyjde. pokud bude malej zdravej, tak mně do toho už asi doma dotlačí
ale i tak je to úspěch, jedna kamoška očkovala dítě už ve 2 měsících a to je podle mně teda totální brutus
![]()
@whitehorse píše:
Tak holky, zatím se nám podařilo odložit očkování do doby, kdy bude mít malej 5 měsíců (konec příštího týdne). ale pak už nevím, zda to vyjde. pokud bude malej zdravej, tak mně do toho už asi doma dotlačíale i tak je to úspěch, jedna kamoška očkovala dítě už ve 2 měsících a to je podle mně teda totální brutus
![]()
Podle vyhlášky můžeš v pohodě odkládat do 10 m ![]()
@Ango píše:… jenže fanatická dr. Petráše neuznává, protože on je RNDr. a ne MUDr.
@rychnov3 tak to ti v ockov. centru tvrdí blbosti. Pediacel můžeš normálně očkovat i kdyz jsi zacala hexou… Napis Petrášovi, ten ti to potvrdí. Oč. centrum je úplne mimo. Mne napsali, ze muzu své díte začít očkovat 3 týdny po ukončení léčby- měl zánět mozku!!!
@aiko24 Za rady moc děkuju
… jinak jsem na tom stejně jako Whitehorse, už odklad na 5 měsíců u druhé dávky byl velikánský problém, takže nevím, zda se podaří něco dál, i když vím (od Petráše) že by další odklad vůbec ničemu nevadil…
@rychnov3 Změn doktorku, taky jsme ji měnili a teď spokojenost…
@aiko24 Nás první doktorka udala, že jsme v 9. týdnu nenaklusali poslušně na hexu. S druhou jsme se domluvili, že začneme v 6 měsících a jen Infanrixem.
@AnonymLucka píše:
@aiko24 Nás první doktorka udala, že jsme v 9. týdnu nenaklusali poslušně na hexu. S druhou jsme se domluvili, že začneme v 6 měsících a jen Infanrixem.
Porovnívala jsi složení Infanrixu s Pediacelem? My máme taky odložené očkování asi až na 10tý měsíc a nevím, čím očkovat. Jestli Pediacelem nebo tím Infanrixem?