Reakce na vakcínu Pediacel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2659
21.2.13 17:25
@marca46 píše:
Porovnívala jsi složení Infanrixu s Pediacelem? My máme taky odložené očkování asi až na 10tý měsíc a nevím, čím očkovat. Jestli Pediacelem nebo tím Infanrixem?

Pediacel myslím vychází líp ohledně hliníku, ale zase má víc antigenů. Zvaž, jaké nemoci chceš opravdu očkovat, jestli se opravdu bojíš obrny a Hibu. Já uvažuju jen o tetanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
21.2.13 17:31

@marca46 Pediacel má míň hliníku a je pro děti s alergii, prý je šetrnější… Ale infarix ma zase míň složek… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
21.2.13 17:34

@aiko24 @Ango To je právě to, :nevim: asi bude lepší míň antigenů, ale zase hliník je prevít. To je dilema. Asi si budu muset zjistit, jaká je pravděpodobnost onemocnět tím, co není v tom Infanrixu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
whitehorse
21.2.13 18:09
@aiko24 píše:
Podle vyhlášky můžeš v pohodě odkládat do 10 m :palec:

to sice můžeme, ale s naší Dr není moc řeč. a měnit Dr by byl problém - chodím tam i se starší dcerou, u které už toho očkování ani nijak nebude.
sem ráda, že se zatím podařil i takovýhle odklad. to ještě Dr neví, že chci mezi vakcínama pauzu aspoň 2 měsíce, ne 1 jak řekla ona :P i bez toho na mně koukala jak „tele na nový vrata“ když sem řekla, že chci schéma 2+1. připadalo mi, že o tom snad ani nikdy neslyšela, protože začla hledat v brožurkách a pak teda uznala, že jo, že můžeme i 2+1.

• Citovat
  • Upravit
1329
21.2.13 18:12

Ji, jo, taky jsem zažila dr.co vůbec nevěděla, co je 2+1 :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
21.2.13 18:14

Já budu taky chtít 2+1 a zatím nevím, jestli ti naše Dr. zná. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
21.2.13 18:15
@marca46 píše:
Já budu taky chtít 2+1 a zatím nevím, jestli ti naše Dr. zná. :lol:

pozná!!! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
whitehorse
21.2.13 18:18

No já Dr musela vysvětlit co tím vlastně myslím, že jsou to 2 základní a 1 booster. když sem řekla booster, tak viděla, že asi o tom něco vím, a už se moc nehádala :lol: :lol: nejdřív chtěla argumentovat tím, že to nejde, ale brožurka ji přesvědčila.

• Citovat
  • Upravit
19503
21.2.13 18:18
@Ango píše:
pozná!!! :jazyk:

To si piš! Stejně mi minule řekla, že se se mnou nebude hádat, že to mám nastudovaný. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
21.2.13 18:21
@whitehorse píše:
No já Dr musela vysvětlit co tím vlastně myslím, že jsou to 2 základní a 1 booster. když sem řekla booster, tak viděla, že asi o tom něco vím, a už se moc nehádala :lol: :lol: nejdřív chtěla argumentovat tím, že to nejde, ale brožurka ji přesvědčila.
:lol: :lol: :potlesk: :palec: asi se cítila blbě, když jí laik naučil něco nového
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
21.2.13 18:25
@marca46 píše: :lol: :lol: :potlesk: :palec: asi se cítila blbě, když jí laik naučil něco nového
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnonymLucka
21.2.13 18:27

@marca46 Neporovnávala. Já o Pediacelu ani nevěděla. Jenom homeopatka mi říkala, že je lepší dát bez hemofily (či jak se tomu nadává)

• Citovat
  • Upravit
19503
21.2.13 19:56
@AnonymLucka píše:
@marca46 Neporovnávala. Já o Pediacelu ani nevěděla. Jenom homeopatka mi říkala, že je lepší dát bez hemofily (či jak se tomu nadává)

Pediacel je bez žloutenky. A ta je pro tak malé děti, které žijí ve standartní rodině jen velice těžce lapnutelná. Mnozí argumentují tím, že při hře na pískovišti. Ale to nebude tak horké. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
whitehorse
21.2.13 20:18
@marca46 píše:
Pediacel je bez žloutenky. A ta je pro tak malé děti, které žijí ve standartní rodině jen velice těžce lapnutelná. Mnozí argumentují tím, že při hře na pískovišti. Ale to nebude tak horké. :)

souhlasím, při hře na pískovišti, pokud člověk nežije v nějaké rizikové lokalitě, typ B, proti kterému se očkuje, těžko chytí. a navíc když je tam ta žloutenka, tak vakcina obsahuje laktozu a ta je riziková :(

• Citovat
  • Upravit
19503
21.2.13 20:29
@whitehorse píše:
souhlasím, při hře na pískovišti, pokud člověk nežije v nějaké rizikové lokalitě, typ B, proti kterému se očkuje, těžko chytí. a navíc když je tam ta žloutenka, tak vakcina obsahuje laktozu a ta je riziková :(

Jj! A proto když už, tak Pediacel spíš než Hexu. Ale i Pediacel je peklo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek