Reakce na vakcínu Pediacel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kaštinka
1.3.13 01:09

Taky bych ignorovala studie placené a vytvořené farma firmami. :mrgreen:
Nežádoucí účinky po očkováni jsou podhlasene, účinnost očkováni neni VĚDECKY PODLOŽENA. Ono to v podstatě ani nejde. Každy člověk je jiný. Výrobce vakcíny připouští, ze určité procento očko abych si protilátky bezprostředně po očkuje nevytvoří. A v tomto případe se PŘEDPOKLÁDÁ OCHRANA OCKOVANIM. V tomto statě na následky po očkuje je rodič sám. Nikdo jiný nenese zodpovědnost. Neni fond na odškodnění, vynucování státem je proti lidským právům. Ale sorry uz jen toto me utvrzuje v tom, ze před takovymi odborníky, kteří útočí na elekovou, si mám dat pozor a vsechny jejich nazory, co se tyče očkováni, mám kriticky posuzovat.

• Citovat
  • Upravit
98
1.3.13 09:03

@kaštinka To je zas dokola jak kolovrátek. Desetkrát, stokrát se autoritativně zopakuje, že účinnost není podložena a třeba tomu i někdo uvěří. Ale člověk najde spoustu důkazů, že očkování účinné je. Stačí se trochu kouknout kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
1.3.13 09:08

… vyvolala jsem zajímavou diskusi, leč již několikrát opakovanou. Ano, kolovrátek. Končím kolovrátek, ale jednoznačně s prohlášením, že já budu vrčet (jako kolovrátek) na straně Ellekové a na straně neočkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
1.3.13 09:18

Já bych jen reagoval na tvrzení, že když člověk nebude mít imunitu, nebude mít příznaky nemocí. U některých nemocí je to, co vnímáme, způsobeno hlavně imunitní reakcí, nicméně když se kouknete na lidi s AIDS, tak je jasné, že se nemoci projeví i bez imunity. Navíc pokud tvrdím, že je potlačená imunita a proto se nemoci neprojevují, tak je divné na druhou stranu říkat, že jsou děti po očkování pořád nemocné. Jak bychom mohli vidět, že jsou pořád nemocné, když by měly mít potlačenou imunitu a nemoc by se tedy neměla projevit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
1.3.13 10:00
@simgiran píše:
@kaštinka To je zas dokola jak kolovrátek. Desetkrát, stokrát se autoritativně zopakuje, že účinnost není podložena a třeba tomu i někdo uvěří. Ale člověk najde spoustu důkazů, že očkování účinné je. Stačí se trochu kouknout kolem.

A na základě těch stejných důkazů - grafů o snížení úmrtnosti po zavedení očkování, můžeme dojít k závěru, že povinné očkování nás chrání i před cholerou, morem, kurdějemi, žlutou zimnici…

Ale jinak ano - věřím, že očkování zmirňuje projevy nemoci, proti kterým je určeno. Obvykle dítě které je očkované proti černému kašli prodělá černý kašel skrytě, tj. místo šílených dávivých záchvatů jen trochu pokašlává a tím pádem vesele šíří černý kašel ve školce nebo ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
1.3.13 10:10

@alifie Ony to nejsou jen grafy, on je to také např. popsaný mechanismus účinku a potvrzený výskyt protilátek po očkování. Pokud chceš tvrdit, že nemoci, proti kterým se očkuje, zmizely samy od sebe, proč tedy prakticky zmizely v konkrétních zemích během několika let od zavedení plošného očkování proti té konkrétní nemoci. Proč v jiných zemích, ve kterých se neočkovalo, tyto nemoci zůstaly. Proč se tyto nemoci objevily znovu v zemích, kde úroveň proočkovanosti poklesla? Jaké je jiné přijatelné vysvětlení pro tyto jevy? http://en.wikipedia.org/…_controversy#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
1.3.13 10:41

@rychnov3 dekuji za odkaz, uz jsem si to poslechla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
1.3.13 10:48
@alifie píše:
A na základě těch stejných důkazů - grafů o snížení úmrtnosti po zavedení očkování, můžeme dojít k závěru, že povinné očkování nás chrání i před cholerou, morem, kurdějemi, žlutou zimnici…Ale jinak ano - věřím, že očkování zmirňuje projevy nemoci, proti kterým je určeno. Obvykle dítě které je očkované proti černému kašli prodělá černý kašel skrytě, tj. místo šílených dávivých záchvatů jen trochu pokašlává a tím pádem vesele šíří černý kašel ve školce nebo ve škole.
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
1.3.13 10:48
@Moodymare píše:
@rychnov3 dekuji za odkaz, uz jsem si to poslechla. :)

taky jsem ho poslouchala a hned jsem si ho šupla na facebook. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
1.3.13 11:02
@simgiran píše:
http://en.wikipedia.org/…_controversy#…

Ten odkaz je pouze oficiální komentář. Stejně jako tvrzení, že země je placatá -to v určité době věděli všichni vzdělaní lidé a když to řekl kněz, tak to byla pravda.

Jak vysvětlíš, že vymizel mor, cholera, žlutá zimnice a dokonce se snížila i úmrtnost na spálu? Proti těmto chorobám se nikdy neočkovalo a začaly mizet ve stejné době, jako bylo zavedeno povinné očkování.

U snížení proočkovanosti a zvýšení výskytu to nespíš bude stejné jako s černým kašlem.
Lékař obvykle černý kašel u naočkovaného vyhodnotí jako alergii či astma, nikoli jako černý kašel. Po snížení proočkovanosti, se zvýraznily projevy chorob, které u očkovaných obvykle probíhají s minimálními příznaky.

A teď ještě jedna otázka k zamyšlení - JAR patří mezi země s nejvyšší proočkovaností proti TBC, jak je tedy možné, že JAR taky patří mezi země s nejvyšší úmrtností na TBC?
(Vzhledem k tomu, že povinné očkování proti TBC u nás bylo zrušeno, tak to co tvrdili v roce 2008 o očkování proti TBC „neočkovací fanatici“, je najednou oficiální pravda. :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
1.3.13 13:50
@kaštinka píše:
Jenže Eleková je jak formule 1, ví mnoho, navíc je lékař, s ní pro očkovací obcan prostě narazí. Velebím den, kdy jsem byla preockovana proti tetanu (po deviti letech, mudr. mi mohla nabrat protilatky, vedela, ze kojim, ze chceme dalsí miminko, presto aplikovala, ja ji duverovala…) a měla jsem z toho problémy, dodnes me někdy boli noha, místo vpichu… To je velká motivace se zajímat o očkování, aby naše děti nebyly tímto dále handicapovány. Když tetanovka zamava s naprosto zdravou ženou, co potom se děje v tělech miminek? Ty dostávají údajně i silnější očkováni. Je : to na zblití. :twisted:

její odpovědijsou pro mě odzborujíjí :-) už došly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
1.3.13 13:52
  • Citovat
  • Upravit
whitehorse
1.3.13 20:35

Holky, jak sme byli očkovat malýho u Dr, tak sem si záměrně zvolila Dr, která se s naší Dr střídá. je starej praktik a dozvěděla sem se od ní pár pro mně zajímavých informací, které mně i překvapily.
1. ona a profesor (pravděpodobně Prymula) testovali ve slepé studii dnešní Synflorix (myslím že je to on). a prý protože se osvědčil, tak ho doporučili
2. v hexa vakcíně je přítomno HiB protože prý diagnostika onemocnění záklopky je trochu obtížná (slabě řečeno) a ona sama v ordinaci takové dítě měla a nebýt včasné hospitalizace v nemocnici, tak by umřelo. žloutenka je tam prý proto, že Bčko způsobuje i rakovinu jater. Hexu (která tenkrát teprve velmi pomaličku začínala) dostali darem rodiče, kteří se podíleli na té studii o Sxnflorixu.
3. dost ji rozzlobilo to, že dneska si spousta rodičů chce zvolit individuální očkovací plán, který prý naruší tak skvěle poskládané očkování ve správných termínecha věku a že dřívější proočkovanoust blížící se 100%, kterou nám západní zěmě záviděly, se už nedosahuje
4. perlička na závěr, která mi vyrazila dech - prý kdyby se Infanrixem HEXA naočkoval dospělý, tak může zemřít, protože jeho imunitní systém by vyvolal takovou reakci, že by to nepřežil. a u dětí je vlastně dobře, že mají nezralý systém, pak to prostě snesou.

jinak malej večer po očkování ani teplotu neměl, jen hůř usínal, jak měl změněnej o něco režim (dr nedoporučila už odpolko jít ven - byli sme tam v poledne), tak malej odpolko nespal svých obvyklých 1-2h.pak spal v kuse úžasných 5h (to nespal už hodně dávno, věčně se mi budí po max.3h). dneska byl celkem normální, možná mírně protivnej, ale nebylo to nijak výrazně odlišné proti dnům, kdy nebyl po očkování. Uvidíme, co přinesou další dny, zatím omezujeme vycházky spojené s cestou MHD, obchody a návštěvami. jeden nikdy neví ;) malej je veselej, a chut k jídlu mu nechybí :-)

• Citovat
  • Upravit
whitehorse
1.3.13 20:50

Ještě dodám, že sme u naší Dr asi exoti, protože sme první, kdo nechtěl Hexu a taky kdo si zvolil Pediacel.
pozitivní věcí na tom, že sem zvolila druhou Dr je to, že ona se alespon sama zamyslela nad tím, že když chceme očkovat 2+1, tak by měl být rozestup mezi těma dvěma dávkama víc než 1 měsíc. co studovala letáček, tak ji celkem zarazily ty poměrně všeobecné info, nic podrobného - typu schéma 2+1 je možné, očkovat dle zvyklostí v daném státě, ale rozepsat doporučení na alespon odstupy vakcín od sebe, to tam nebylo.

• Citovat
  • Upravit
1329
1.3.13 21:04

Tak pak informuj, jak to zvládá. Držím vám moc palce :hug:. Kolik mu je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek