Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Elilen píše:
@marca46 Tak jo. Uděláme to obráceně.
Takže - 6 případů ročně? Mně se to nezdá, ale i kdyby. Tetanus se dá velmi dobře rozpoznat, takže tetanus beru jako menší riziko, než je třeba zanícený pupík. A pokud to je opravdu 6 případů ročně, tak to je mnohem menší riziko, než těch desítky nežádoucích účínků, které po očko na tetanus vzniknou.
Tetanu se nebojim. Naopak-jak pise MUDr. Elekova, tak je to vakcina, ktera poskodi a trvale snizi imunitu… Spis mi jde o statni skolku… Takze neco podstoupit, ale co nejpozdeji. Do Breclavi bych nejradeji vyrazila taky, ale mam to opravdu z ruky
Pockam si na zaznam-organizatorka psala, ze se to bude urcite natacet. Ale obavam se, ze s tim odkladem bude problem ![]()
Kdyz se nechám naockovat, můžu mít problémy po očkováni (je to pech, měla jsem, díky joalisu je to skoro ok) a také můžu po nejakem zraněni tetanem nakonec i onemocnět. Očkováni není 100% a nezajišťuje, že nebudou po nákaze zdravotní problémy. Výrobce toto uvádí v přívalovém letáku. Takže pro mě je dulezite posilování přirozené imunity vhodnou nedemineralizujici stravou, cvičením, častým pohybem venku + kvalitní potravinové doplňky.
Po uraze nechat ránu nejaky čas krvacet, na hojení a dezinfekci použit kysličník, nebo Levandulový olej extra (fma Karel Hadek, olej lze opakovaně kapat do rany, ma anti bakteriální účinky, urychluje hojení… Podpora organismu vitaminy a odlehčení stravy + použití vhodných adaptogenů na podporu imunity.
@kaštinka píše:
Kdyz se nechám naockovat, můžu mít problémy po očkováni (je to pech, měla jsem, díky joalisu je to skoro ok) a také můžu po nejakem zraněni tetanem nakonec i onemocnět. Očkováni není 100% a nezajišťuje, že nebudou po nákaze zdravotní problémy. Výrobce toto uvádí v přívalovém letáku. Takže pro mě je dulezite posilování přirozené imunity vhodnou nedemineralizujici stravou, cvičením, častým pohybem venku + kvalitní potravinové doplňky.
Po uraze nechat ránu nejaky čas krvacet, na hojení a dezinfekci použit kysličník, nebo Levandulový olej extra (fma Karel Hadek, olej lze opakovaně kapat do rany, ma anti bakteriální účinky, urychluje hojení… Podpora organismu vitaminy a odlehčení stravy + použití vhodných adaptogenů na podporu imunity.
s tím cvičením mám problém… Mám teď nějaký blok. Když jsem po porodu začala, tak po prvním týdnu malý chytil toho pneumokoka… A ja to mám nějak spojené
.
@Ango píše:
no teď jde o to, jestli to tak vážně je, nebo je to zase jen strašení
Mám pocit, že u každého očkování je to o tom, že čím víc postraší, tím víc se očkuje. Já do dvou let nebudu očkovat vůbec. V tom mám jasno. Ale jinak v ničem. ![]()
@sipulik Taky to máme daleko.
Holky, odkud do Břeclavi jedete? Nejede někdo z Č. Budějovic?
@Elilen píše:
@sipulik Taky to máme daleko.Holky, odkud do Břeclavi jedete? Nejede někdo z Č. Budějovic?
z Kladna
@marca46 Dekuju. Pustim se do boje za zachovani dvou let bez injekce.
@sipulik Já se z toho picnu. Dr. Eleková je super a věřím jí. Když se řekne očkovat, mám osypky. Ale nedovedu si představit, že by se pak v důsledku toho stal malér. Jinak já musím změnit mudru. Ta naše nám chce pěkně zavařit. Mluví o soudech.
Ale to mě nezastraší, jen mě to pěkně nas ala, takže jsem poprvé za tu dlouhou dobu co debatujeme o očkování mluvila velice rázně a odhodlaně. ![]()
@Ango Já to mám taky dost daleko. Jedu z Dačic, to je skoro 100km od ČB.
@marca46 píše:
@Elilen No, já jsem se ho nebála vůbec, ale jak hledám tu novou mudru a řekla jí, že nechci očkovat, tak jediné, co zmínila byl tetanus. A já jsem se dnes dívala na net a tam píšou, že se u nás ročně objeví 6 - 10 případů ročně. Tak jsem pojmula strach. Manžel mě uklidňoval, že to nebude tak hrozný. Ani nevím, jak staré to jsou informace. Lepší by bylo, kdybys nás uklidnila, než já Tě přivedla do strachu.
Ze se tak vkladam, co je to za pitomost, kde to psali? Tetanus podleha hlaseni a podle statistiky SZU nebyl jediny pripad za poslednich 12 let, pred 13ti jeden, predtim tusim 0, pak dva…a tak nejak podobne.
http://www.szu.cz/…12-absolutne
@marca46 Dačice znám.
Znám pár lidí z Budíškovic. A v Dačicích mám tetu se setřenkou. Přítel pracuje v J. Hradci, to je taky skoro kousek.
@kaštinka píše:
Já hrozně ráda čtu Tvoje příspěvky.
Přijde mi, že to všechno bereš s nadhledem a rozumem. Jak dlouho už se tím zabýváš? Já očko řeším teprve 5 měsíců, ještě málo. Nemám tolik informací a to mám pocit, že nedělám nic jiného.
@asha píše:
Ze se tak vkladam, co je to za pitomost, kde to psali? Tetanus podleha hlaseni a podle statistiky SZU nebyl jediny pripad za poslednich 12 let, pred 13ti jeden, predtim tusim 0, pak dva…a tak nejak podobne.
http://www.szu.cz/…12-absolutne
Tak jsem to věděla správně.
Díky za upřesnění.