Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kaštinka píše:
Taky jsem to řešila a došla jsem k tomu, ze jedina možnost je budování primární buněčné imunity. Zatím se mi OSVEDCILO: zdravá vyvážená strava, dlouhodobé a časté kojeni, cvičeni jógy, denně jakkoli dlouhý pobyt venku, zádné průmyslové potraviny, obohacení jídelníčku o vitarianske recepty… používání různých potravinových doplňků. Tím, ze naše strava je bez lepku, mléka a ml. výrobků, bez rafinovaného cukru, ecek, v tele zůstávají minerály a střeva lepe fungují. Při přípravě pokrmů používám minerální sůl, semínka, mořské řasy, ghí… Často pijeme čerstvou zeleninovou nebo ovocnou stavu, vozíme vodu ze studánky.
Kaštinko máš můj obdiv, opravdu upřímě, to by byl můj sen dosáhnout tak zdravé životosprávy, ale rozhodně bych neuspěla u manžela a jeho rodičů. Čerpáš jídelníček z nějaké knihy nebo jak jsi k tomu dospěla? Bez lepku, bez mléka…to jíte jen ovoce a zeleninu, pohanku a jáhly, ještě mne napadají ořechy a pak už mi dochází inspirace? Jak máš staré děti? Co pak ve školce, ve škole?
Osobně budu ráda, když udržím aspoň stravu bez rafinovaného cukru do 3let a i to bude úspěch vzhledem k babičkám a dědečkům, přeci jen s dětmi není člověk nonstop, aby uhlídal co sní u prarodičů, zvlášť když se tam sejdou i bratranci a sestřenice a nadšeně výskají, když se rozdávají kokina ![]()
@whitehorse píše:
jj, zatím vypadá, že celkem v pořádku. asi až na usínání, ale to bylo trochu problematické i posledních pár dnů před očko.
Ahojky, už máte delší dobu po očko, co mrňous? Všechno v pořádku? ![]()
@marca46 píše:
Ahojky, už máte delší dobu po očko, co mrňous? Všechno v pořádku?
ahoj. malej je v pohodě. žádná teplota se za celou dobu neobjevila, žádná vyrážka nebo otok. ten týden sem s ním teda nechodila nikam mezi lidi - obchody, MHD apod. ale tedka už ano. zvládl to dobře, jen týden byl trošku protivnější, ale po týdnu se to srovnalo na „normální“ stav. vypadá to, že se mu tlačí zuby, tak některá noc je horší, některá lepší. řekla bych, že má výhodu v tom, že zatím plně kojíme bez příkrmů ![]()
@whitehorse píše:
ahoj. malej je v pohodě. žádná teplota se za celou dobu neobjevila, žádná vyrážka nebo otok. ten týden sem s ním teda nechodila nikam mezi lidi - obchody, MHD apod. ale tedka už ano. zvládl to dobře, jen týden byl trošku protivnější, ale po týdnu se to srovnalo na „normální“ stav. vypadá to, že se mu tlačí zuby, tak některá noc je horší, některá lepší. řekla bych, že má výhodu v tom, že zatím plně kojíme bez příkrmů
Tak to jsem moc ráda. Zoubky to je peklo, teď nám taky rostou a je to trochu znát. ![]()
@whitehorse píše:
ahoj. malej je v pohodě. žádná teplota se za celou dobu neobjevila, žádná vyrážka nebo otok. ten týden sem s ním teda nechodila nikam mezi lidi - obchody, MHD apod. ale tedka už ano. zvládl to dobře, jen týden byl trošku protivnější, ale po týdnu se to srovnalo na „normální“ stav. vypadá to, že se mu tlačí zuby, tak některá noc je horší, některá lepší. řekla bych, že má výhodu v tom, že zatím plně kojíme bez příkrmů
Tak to je super, že jste takhle dopadli. ![]()
To u nás žádná známka růstu zubů není. A to už jí bude 8 a půl měsíce. Není ale o co stát.
@Elilen píše:
Tak to je super, že jste takhle dopadli.To u nás žádná známka růstu zubů není. A to už jí bude 8 a půl měsíce. Není ale o co stát.
dcera měla první zub v necelých 5ti měsících. syn bude mít 6 a zatím se jen pomaličku klubou. tak sem zvědavá, kdy ten první vykoukne. ![]()
Když jsme u těch zubů, dcera měla první v 9 měsících a syn už teď v pěti a půl měsících vypadá, že se něco klube. Každé dítě jiné ![]()
Muzete mi rict v jake casti CR zijete a kde to najdu info o aktualnim vyskytu nemoci? dekuji ![]()
@sanicko píše:
Muzete mi rict v jake casti CR zijete a kde to najdu info o aktualnim vyskytu nemoci? dekuji
http://www.szu.cz/…infekce-v-cr
http://www.uzis.cz/…ekcni-nemoci
Ahoj, jsme tu nove zaregistrovani, ale vase diskuse si procitam jiz delsi dobu. Mam temer ctrnactimesicniho syna a doposud jsme neockovali. U pediatricky mam objednany Pediacel a jelikoz jsme na ockovani jiz objednani, hledam posledni informace, abych se aspon nejak ujistila, ze jsem vybrala spravne… V okoli mam vetsinu maminek, jejichz deti jsou naockovany hexou a jeste jinymi nepovinnymi vakcinami-a bohuzel vetsina z nich je nejakym zpusobem narusena. Kdyz pominu „nejlehci“ nasledek, coz je ekzem, tak je to dale autismus, autismus s epilepsii, cukrovka, netecnost, zpomaleny vyvoj a dalsi. Jsem tim vsim tak vydesena, kor kdyz vidim, jak to moje neockovane ditko krasne prospiva, ze tady proste jen hledam uklidneni… Neni moc takovych maminek, ktere by ockovani resily. A obcas uz si mezi temi „neresicimi“ pripadam jako blazen…
@sipulik Vítám tě tu.
Já nevím, podle tvého příspěvku jsem vycítila, že očkovat nechceš a tak neočkuj. Je jedno, že už máte objednaný Pediacel. Zrušit to můžeš. Také mám v okolí děti, které jsou naočkované a nějakým způsobem „jiné“. Může to být ale jen náhoda. Jsou mezi nimi děti s alergiemi, ekzémy, zpomaleným vývojem… Pokud nemáš 100% jistotu, že děláš správně, nedělej to, aby sis to potom nevyčítala.
Já nechci zatím očkovat nic. Ale přítel je k očkování bohužel nakloněn a tak doufám, že minimálně do tří let se dceři očkování vyhne.
@sipulik nelámej to přes koleno, zjistuj, zajimej se a čti… Mas čas… A ze je Pediacel objednaný??? No a??? Bodnou ho kdyžtak někomu jinému ![]()
Přeju pevne nervy ![]()
Dekuju
Manzel take bohuzel neni z tech, kteri si procitaji zkusenosti a snazi se zjistit co nejvice informaci. Vim, ze uplne neockovat by bohuzel neproslo. Ani vlastne nevim, jestli to ja sama chci. Porad se ve mne pere jestli ocko at nebo ne. Mozna jsem si tim vsim ctenim a tim, co vidim ve svem okoli, vypestovala ten strach jeste vetsi nez byl na zacatku… Prcek je precejen uz vetsi a tak bych se az tak bat nemusela. Ale vazne nevim, co delat. Nejradsi bych to posunula az ke 3. roku, ale s tim pediatricka uz souhlasit urcite nebude. Jak to s ni vyresit?!
@sipulik Já jsem podepsala negat. reverz a nic mi nemůže. I ona je chráněná a tak jsme spokojené obě. ![]()
@Elilen
Super.