Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja ho mam podepsany do jednoho roku, tusim… Podepisovala jsem to pred rokem a byla jsem pekelne vynervovana, takze si presne nepamatuju, co tam bylo. Myslite, ze ji muzu podepsat odklad do dejme tomu dvou let veku? Ze me nikam nenahlasi? S pokutou bych se vyrovnala, hlavne ze by pupik byl v poradku… Spis nejake popotahovani s urady me desi
@sipulik Držím palce, vypadáš jako „silná žena“, takže se určitě rozhodneš správně.
Zda Tě nahlásí nebo ne, to netuším, tak sběhlá v tom nejsem a hlavně je to případ od případu.
Jen osobně říkám, že čím víc vím, tím víc se bojím, to platí stejně jako u Tebe. S tím rozdílem, že my jsme po druhé hexe a zatím ťukám, dobrý, sice návrat k „normálu“ byl až tak po třech týdnech - to dítě bylo prostě jiné - ale jsme z toho venku a při schématu 2+1 už jen jedna dávka, naštěsí… a přitom vím, že vždycky, když ho nechám píchnout, hraju ruskou ruletu a netuším, co se stane. Ach jo… Ale prostě nejsem neočkovač, spíše obdivuju všechny, co se tak rozhodly…
@sipulik Mám takový dojem, že my v negat. reverzu nemáme, do kdy platí. Mám takový dojem, že je na neurčito. Pokud bys ho neměla, tak určitě můžeš podepsat nový. A doktor by te nahlásit neměl.
Mockrat vam vsem dekuju
Hned jak se bude dit neco noveho, tak to sem napisu. Dekujeme!
@sipulik Co se týče hlášení, tak lékař Tě může nahlásit na sociálku v případě, že má podezření na zanedbání péče o dítě, tj. je to v podstatě na jeho zvážení. Pak musíš sociálce vysvětlit svoje důvody (tj. jde tam o to, aby se podchytily případy, kdy je dítě neočkované, protože rodiče nechodí na preventivní prohlídky a celkově dítě zanedbávají - takže když vysvětlíš, že máš naopak strach o zdraví svého dítěte, máš k neočkování důvody, studuješ literaturu o očkování atd. tak samořejmě uvidí, že dítě nezanedbáváš). Sociálka Ti může udělit pokutu v max. výši 10 000 Kč pro Tebe i pro otce dítěte plus uhrzení poplatků za řízení. Co vím o pár případech, tak byla pokuta o hodně menší, a buď zaplatíš a tím to pro Tebe hasne, nebo se odvoláš. Jinak na hygienu Tě doktor hlásit sám od sebe nesmí, ale hygienické stanice dělají namátkové kontroly a mohou tak zjistit, že nemáš dítě očkované. Pokud podepíšeš u doktorky reverz a máš rozumnou pediatru, která vidí, že dítě nezanedbáváš, tak Tě nejspíš nebude hlásit a vše bude v pohodě.
@sipulik ahojík, jsem na tom dost podobně, malá bude mít 13 měsíců a zatím neočkovaná, já teda zvažuji ten tetanus jen a čím, jestli čistou tetanovkou, kombinací s něčímnebo nic, je to zatím v mém životě nejhorší rozhodnutí, které musím udělat a vůbec se mi do toho nechce, doktorce jsem řekla, že se rozhodnu po přednášce, co bude v Břeclavi o očkování a hleď, jede taky ![]()
@verusav píše:
@sipulik ahojík, jsem na tom dost podobně, malá bude mít 13 měsíců a zatím neočkovaná, já teda zvažuji ten tetanus jen a čím, jestli čistou tetanovkou, kombinací s něčímnebo nic, je to zatím v mém životě nejhorší rozhodnutí, které musím udělat a vůbec se mi do toho nechce, doktorce jsem řekla, že se rozhodnu po přednášce, co bude v Břeclavi o očkování a hleď, jede taky
Ahojky, taky to řešíme. Malé je sice zatím jen necelý půlok, ale zítra jdu na pohovor k jiné mudře než chodíme, protože ta naše se chová jako diktátor a prostě budeme očkovat a přes to vlak nejede. Vím, že to nemůže, ale mám strach, že když budu odporovat víc, než teď, tak nás bude tahat po soudech. O tom se už konec konců zmínila. Doufám, že nás nová mudra vezme a budu moct podepsat negat. r. a bude klid. Taky budu na diskuzi a podle toho se přikloním k tomu, jestli vůbec očkovat, kdy a co. Sama za sebe jsem si říkala, že bych možná ve dvou letech dala tetanus z něj mám asi jako z jediného strach. Je to fakt těžký. ![]()
@verusav @marca46 Holky, pokud vím, tak tetanus se v ČR už přes deset let neobjevil. Proč se ho tak obáváte? Když mi napíšete důvod, tak se třeba taky začnu oprávěně bát. ![]()
@Elilen No, já jsem se ho nebála vůbec, ale jak hledám tu novou mudru a řekla jí, že nechci očkovat, tak jediné, co zmínila byl tetanus. A já jsem se dnes dívala na net a tam píšou, že se u nás ročně objeví 6 - 10 případů ročně. Tak jsem pojmula strach. Manžel mě uklidňoval, že to nebude tak hrozný. Ani nevím, jak staré to jsou informace. Lepší by bylo, kdybys nás uklidnila, než já Tě přivedla do strachu.
@marca46 píše:
@Elilen No, já jsem se ho nebála vůbec, ale jak hledám tu novou mudru a řekla jí, že nechci očkovat, tak jediné, co zmínila byl tetanus. A já jsem se dnes dívala na net a tam píšou, že se u nás ročně objeví 6 - 10 případů ročně. Tak jsem pojmula strach. Manžel mě uklidňoval, že to nebude tak hrozný. Ani nevím, jak staré to jsou informace. Lepší by bylo, kdybys nás uklidnila, než já Tě přivedla do strachu.
teď jde o to, jestli to jsou jen neočkování, nebo i očkování ![]()
@Ango No psali, že nejhůř to „prožívají“ neočkovaní, tak bych řekla, že tím může onemocnět i očkovaný, ale asi to není tak nebezpečný.
@marca46 píše:
@Ango No psali, že nejhůř to „prožívají“ neočkovaní, tak bych řekla, že tím může onemocnět i očkovaný, ale asi to není tak nebezpečný.
no teď jde o to, jestli to tak vážně je, nebo je to zase jen strašení ![]()
@marca46 Tak jo. Uděláme to obráceně. ![]()
Takže - 6 případů ročně? Mně se to nezdá, ale i kdyby. Tetanus se dá velmi dobře rozpoznat, takže tetanus beru jako menší riziko, než je třeba zanícený pupík. A pokud to je opravdu 6 případů ročně, tak to je mnohem menší riziko, než těch desítky nežádoucích účínků, které po očko na tetanus vzniknou.