Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@whitehorse píše:
Holky, jak sme byli očkovat malýho u Dr, tak sem si záměrně zvolila Dr, která se s naší Dr střídá. je starej praktik a dozvěděla sem se od ní pár pro mně zajímavých informací, které mně i překvapily.
1. ona a profesor (pravděpodobně Prymula) testovali ve slepé studii dnešní Synflorix (myslím že je to on). a prý protože se osvědčil, tak ho doporučili
2. v hexa vakcíně je přítomno HiB protože prý diagnostika onemocnění záklopky je trochu obtížná (slabě řečeno) a ona sama v ordinaci takové dítě měla a nebýt včasné hospitalizace v nemocnici, tak by umřelo. žloutenka je tam prý proto, že Bčko způsobuje i rakovinu jater. Hexu (která tenkrát teprve velmi pomaličku začínala) dostali darem rodiče, kteří se podíleli na té studii o Sxnflorixu.
3. dost ji rozzlobilo to, že dneska si spousta rodičů chce zvolit individuální očkovací plán, který prý naruší tak skvěle poskládané očkování ve správných termínecha věku a že dřívější proočkovanoust blížící se 100%, kterou nám západní zěmě záviděly, se už nedosahuje
4. perlička na závěr, která mi vyrazila dech - prý kdyby se Infanrixem HEXA naočkoval dospělý, tak může zemřít, protože jeho imunitní systém by vyvolal takovou reakci, že by to nepřežil. a u dětí je vlastně dobře, že mají nezralý systém, pak to prostě snesou.jinak malej večer po očkování ani teplotu neměl, jen hůř usínal, jak měl změněnej o něco režim (dr nedoporučila už odpolko jít ven - byli sme tam v poledne), tak malej odpolko nespal svých obvyklých 1-2h.pak spal v kuse úžasných 5h (to nespal už hodně dávno, věčně se mi budí po max.3h). dneska byl celkem normální, možná mírně protivnej, ale nebylo to nijak výrazně odlišné proti dnům, kdy nebyl po očkování. Uvidíme, co přinesou další dny, zatím omezujeme vycházky spojené s cestou MHD, obchody a návštěvami. jeden nikdy nevímalej je veselej, a chut k jídlu mu nechybí
Jsem ráda, že je malej v pohodě. A k tomu co bylo u Dr. při očkování se snad ani nedá nic dodat. Jeen doufám, že se dnes ta Dr. dívala na zprávy TV Prima Reportéři na vaší straně. Tam mluvili o Hexa vakcíně a s tím souvisejících poškozeních. Musím to najít na netu, abych se pokochala tím, že Dr. říká to, co my už dávno víme.
@marca46 píše:
Jsem ráda, že je malej v pohodě. A k tomu co bylo u Dr. při očkování se snad ani nedá nic dodat. Jeen doufám, že se dnes ta Dr. dívala na zprávy TV Prima Reportéři na vaší straně. Tam mluvili o Hexa vakcíně a s tím souvisejících poškozeních. Musím to najít na netu, abych se pokochala tím, že Dr. říká to, co my už dávno víme.
Prosím Tě, dej sem pak odkaz, nebo do diskuze Maminky, co uz neockujete, ozvěte se. Velmi děkuji.
@kaštinka píše:
Prosím Tě, dej sem pak odkaz, nebo do diskuze Maminky, co uz neockujete, ozvěte se. Velmi děkuji.
Už jsem ho hledala, ale zatím tam není, ale chystám se na to, že ho dám sem. ![]()
@Ango píše:
Tak pak informuj, jak to zvládá. Držím vám moc palce. Kolik mu je?
měl akorát 5 měsíců. a rodina už taky začla trochu víc tlačit. a vzheldem k tomu, že ho budu potřebovat dát do školky…tak moc možností není. nevím v okolí o školce, kde by to nebyl problém ![]()
No to já právě taky o žádný školce nevím
. A jak jste na tom dnes, dobrý
@Ango píše:
No to já právě taky o žádný školce nevím. A jak jste na tom dnes, dobrý
jj, zatím vypadá, že celkem v pořádku. asi až na usínání, ale to bylo trochu problematické i posledních pár dnů před očko.
@marca46 píše:
Hele, jsou to naše děti. Můj první má po očkování diabetes a řeknu vám, že ani Dr. a ani stát to vůbec nezajímá. A to ani nemluvím o tom, že jsme ím dost omezeni. Těch pobytů v nemocnici a těch probdělejch nocí.
můžu se zeptat, čím a v kolika měsících jste očkovali a byl z toho diabetes? nechtěla jsem původně očkovat vůbec, ale budu asi Pediacelem. ale i tak se bojím.
@Granda Synovi bude příští týden 13 let. Tehdy ještě nebyla Hexa a názvy vakcím si nepamatuju. Ale diabetes dostal ve dvou letech. Poslední očkování před tím bylo MMR (myslím, večer až budu mít čas kouknu do očkováku a když by to neseděl, tak napíšu). Měl měsíc zvýšenou teplotu 37,5°C a pak týden horečky na a pak už bohužel ten diabetes. Já asi druhé dítko nebudu očkovat vůbec. Ještě nevím. ![]()
@marca46 píše:
@Granda Synovi bude příští týden 13 let. Tehdy ještě nebyla Hexa a názvy vakcím si nepamatuju. Ale diabetes dostal ve dvou letech. Poslední očkování před tím bylo MMR (myslím, večer až budu mít čas kouknu do očkováku a když by to neseděl, tak napíšu). Měl měsíc zvýšenou teplotu 37,5°C a pak týden horečky na a pak už bohužel ten diabetes. Já asi druhé dítko nebudu očkovat vůbec. Ještě nevím.
děkuji. no já taky zvažuji, už jsem byla i rozhodnutá, že očkovat nebudu. ale bojím se, že mu tím ublížím. ale očkováním mu můžu ublížit taky. je to prostě hrozný dilema. moc díky za zjištění ![]()
@Granda nemáš zač. je to na palici. ale myslím si, že riziko nějaké nákazy je o dost menší než možnost poškození vakcínou. ten chemickej sajrajt v tom tělíčku zůstane. ![]()
Taky jsem to řešila a došla jsem k tomu, ze jedina možnost je budování primární buněčné imunity. Zatím se mi OSVEDCILO: zdravá vyvážená strava, dlouhodobé a časté kojeni, cvičeni jógy, denně jakkoli dlouhý pobyt venku, zádné průmyslové potraviny, obohacení jídelníčku o vitarianske recepty… používání různých potravinových doplňků. Tím, ze naše strava je bez lepku, mléka a ml. výrobků, bez rafinovaného cukru, ecek, v tele zůstávají minerály a střeva lepe fungují. Při přípravě pokrmů používám minerální sůl, semínka, mořské řasy, ghí… Často pijeme čerstvou zeleninovou nebo ovocnou stavu, vozíme vodu ze studánky.
Určitě taky dobré, jen jsme teplomilně orientovaní. To časem.
@kaštinka Jaro je na to ideální, tak s tím plánuji pomalu začít. Stačí jí jen moc neoblékat a postupně učit na nižší teplotu. Stejně tak je to i s vlažnější vodou při koupání. Chystám se na to i u sebe, aby v tom nebyla sama.