Reakce na vakcínu Pediacel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6902
21.2.13 20:29
@whitehorse píše:
to sice můžeme, ale s naší Dr není moc řeč. a měnit Dr by byl problém - chodím tam i se starší dcerou, u které už toho očkování ani nijak nebude.
sem ráda, že se zatím podařil i takovýhle odklad. to ještě Dr neví, že chci mezi vakcínama pauzu aspoň 2 měsíce, ne 1 jak řekla ona :P i bez toho na mně koukala jak „tele na nový vrata“ když sem řekla, že chci schéma 2+1. připadalo mi, že o tom snad ani nikdy neslyšela, protože začla hledat v brožurkách a pak teda uznala, že jo, že můžeme i 2+1.

Hele, to máš dobrý, když to hledá v brožurkách a uzná. To naše dr. mi okamžitě řekla, že 2+1 nepřipadá v úvahu, protože to není dostatečná ochrana a začala mi argumentovat příkladama a seminářema a kde čím. Ale stejně na 2+1 trvám. A odklad z 1 měsíce na 2 jsem si taky musela doslova vyhádat.

Měnit doktorku: chodím tam i se starší dcerou (to by tolik nevadilo), ale zas si jí vážím, že mi docela dobře poradí, když se zeptám, nedává přehnaně ATB, má CRP mašinu (což u nás v kraji není normální), jen se prostě v otázce očkování neshodnem… Uvidím, náhradního dr. mám už nalezeného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
21.2.13 20:31

@rychnov3 Já jsem zase četla, že od určitého měsíce je schéma 2+1 učinější. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
21.2.13 20:36
@marca46 píše:
@rychnov3 Já jsem zase četla, že od určitého měsíce je schéma 2+1 učinější. 8)

Jasně, to píše Petráš v materiálu Co by rodiče měli vědět o očkování. Jenže naše dr. Petráše neuznává, jak jsem psala :( Neva, asi bude muset začít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
21.2.13 20:40

@rychnov3 tak si zvol Pediacel. Na to mas nárok a schéma 2+1 je tam povolené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
21.2.13 20:45
@marca46 píše:
Pediacel je bez žloutenky. A ta je pro tak malé děti, které žijí ve standartní rodině jen velice těžce lapnutelná. Mnozí argumentují tím, že při hře na pískovišti. Ale to nebude tak horké. :)

Bez hemofilu (a zloutenky a obrny) je ten Infarix, tak to asi bylo mysleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
21.2.13 20:51

@aiko24 Jedině tak. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
whitehorse
21.2.13 20:54
@marca46 píše:
Jj! A proto když už, tak Pediacel spíš než Hexu. Ale i Pediacel je peklo. :zed:

jj, pokud už, tak ísto Hexy Pediacel, ale pokud by člověk nemusel očkovat a měl přitom možnost dát dítě bez problémů do školky, na tábory a školní aktivity, tak tohle by bylo nejlepší. jenže naše zákony jsou jaksi… škoda mluvit :twisted:

• Citovat
  • Upravit
19503
21.2.13 20:59
@whitehorse píše:
jj, pokud už, tak ísto Hexy Pediacel, ale pokud by člověk nemusel očkovat a měl přitom možnost dát dítě bez problémů do školky, na tábory a školní aktivity, tak tohle by bylo nejlepší. jenže naše zákony jsou jaksi… škoda mluvit :twisted:

No, já si právě pohrávám s myšlenkou neočkovat vůbec. Malá půjde až do předškolní, ta je povinná, škola taky a na diskriminaci, že se pak nemůže na žádné školní nebo volnočasové akce jsem zvyklá. Syn má od dvou let po očkování diabetes a tak taky nikam nemůže, tak mi řekni v čem je rozdíl. Snad jedině v tom, že by byla malá úplně zdravá a neměla následky po očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
21.2.13 21:21

Ono dnes se často do školky nedostanou ani očkované děti :nevim: a na výlety, lyžáky atd. už stejně moc dětí nejezdí, rodiče na to nemají peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
21.2.13 21:32
@Ango píše:
@rychnov3 tak si zvol Pediacel. Na to mas nárok a schéma 2+1 je tam povolené

Řeším to, řeším… složení obou vakcín jsem četla, i jejich srovnání (Petráš). Ale zas si říkám, zda riskovat reakci na zatím neznámou látku (složku Pediacelu) nebo se připravit (vitamíny, tekutiny, klid) na možnou reakci na již známou látku (z Hexy). Prostě nevím… Navíc ta reakce, co měl náš Tomík, není vůbec mezi nežádoucími učinky popsaná (leda by to byl závažný neurologický problém), takže už fakt přemýšlím o tom, zda - ne že bych si to vymyslela, fakt se to stalo, manžel to taky viděl - ale zda to nebyl stav při teplotě, než neurologická reakce po očkování. :think: :nevim: Krom jediné diskuse na netu nikdo neměl 48 hodin apatické dítě. Anebo to nikdo nehlásil a neřešil, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
21.2.13 21:38

@rychnov3 máme doktora, co pracoval v cizině… Tam se Pediacelem očkuje stejně jako hexou…
Pro mne vítězi Pediacel..neni tam hep. B a je tam méně hliniku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
21.2.13 21:40

@rychnov3 Já bych se nebála reakce na Pediacel. Nebude o nic jinší nez na Hexu. Řekla bych podle toho, co jsem četla složení, že je to jedno. Někdo může mít alergii na laktozu a ta v Pediacelu není, ale to určitě víš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
21.2.13 21:45
@rychnov3 píše: Řeším to, řeším… složení obou vakcín jsem četla, i jejich srovnání (Petráš). Ale zas si říkám, zda riskovat reakci na zatím neznámou látku (složku Pediacelu) nebo se připravit (vitamíny, tekutiny, klid) na možnou reakci na již známou látku (z Hexy). Prostě nevím… Navíc ta reakce, co měl náš Tomík, není vůbec mezi nežádoucími učinky popsaná (leda by to byl závažný neurologický problém), takže už fakt přemýšlím o tom, zda - ne že bych si to vymyslela, fakt se to stalo, manžel to taky viděl - ale zda to nebyl stav při teplotě, než neurologická reakce po očkování. :think: :nevim: Krom jediné diskuse na netu nikdo neměl 48 hodin apatické dítě. Anebo to nikdo nehlásil a neřešil, že…

Byla bych hodně opatrná :think: Zvážili jste neurologické vyšetření, abyste se ujistili, že je syn v pořádku? Jinak bych se nebála reakce na Pediacel kvůli tomu, že hexu už syn „zná“ - Pediacel je jednoznačně šetrnější co se týče např. hliníku, jinak v antigenech atd. tam nejsou velké rozdíly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
21.2.13 22:32

@aiko24 Jo, jo, neurologické vyšetření bylo první, co dr. navrhla. Ale druhou větou prohlásila, že by se stejně nic nenašlo, protože neznáme stav „zdravý syn“, takže nejsme schopni říct, že případné změny, které by se mohly najít, můžou souviset s očkováním, že prostě pokud by EEG (snad to nepletu) nevyšlo dobře, stejně by se očkovalo dál. Jsem doktor přes jiné věci, takže tomuto věřím, možná dělám chybu… A přiznávám, že se mi taky nechce lítat po doktorech, už takhle je malý po operaci (ve 28 dnech absces), jezdíme do HK kvůli kyčlím, jakýkoliv dr. navíc je mi protivný a zejména FN HK, kde jsou snad všichni studení čumáci (dětská chirurgie i ortopedi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
21.2.13 23:24
@rychnov3 píše:
@aiko24 Jo, jo, neurologické vyšetření bylo první, co dr. navrhla. Ale druhou větou prohlásila, že by se stejně nic nenašlo, protože neznáme stav „zdravý syn“, takže nejsme schopni říct, že případné změny, které by se mohly najít, můžou souviset s očkováním, že prostě pokud by EEG (snad to nepletu) nevyšlo dobře, stejně by se očkovalo dál. Jsem doktor přes jiné věci, takže tomuto věřím, možná dělám chybu… A přiznávám, že se mi taky nechce lítat po doktorech, už takhle je malý po operaci (ve 28 dnech absces), jezdíme do HK kvůli kyčlím, jakýkoliv dr. navíc je mi protivný a zejména FN HK, kde jsou snad všichni studení čumáci (dětská chirurgie i ortopedi).

Ještě to vyšetření zvaž (i to očkování ;) ), pokud by totiž zase nastala reakce, tak již alespoň budeš mít vyšetření „před“ v ruce :think:. A pokud bych se rozhodovala mezi hexou a Pediacel, vyhrál by na plné čáře Pediacel (já bych spíše volila Hib ;) )…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek