Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lerry píše:
Nadji. Vy jste očkovali v Brně v očko centru? Kde to je? Nám dala Mudr žádanku do Brna na infekční, prý nám sama jinou vakcínu píchnout nemůže- chtěla jsem Pediacel.Jinak jsem uvažovala i nad Infanrix Hib, ale není v něm obrna a u té je riziko, že by to dítko mohlo chytit od těch co jsou očkovaní. Je to přenosné z výkalů, vzhledem k tomu, že děti s oblibou kadí do vody, tak bych musel dát dítěti bez naočkované obrny doživotní zákaz koupání.
Ahoj, napsala jsem to nepřesně. Přesně to byla ambulacne na infekčním oddělení dětské nemocnice. Je to ta budova naproti hlavnímu vchodu přes ulici. Také jsme měli žádanku. Ale pediacel může pediatra normálně očkovat.
@Nadji a už jste očkovali? V kolika měsících a byly reakce???
@Ango Bylo jí necelých 28 měsíců při první dávce. Druhou dostane před pubertou, asi v 11 letech.
Reakci právě řešíme. Osmý den začala kašlat, vyletěla teplota nad 38, další dny někde mezi 37 a 38, nesráželi jsme, nemá se to. Ke kašli pak rýma. Je slyšet, jak je zahleněná. U Dr. zazněl názor, že by to mohla být reakce, ale víc ńeřeší, je výrazně proočkovací. Co jsem si zjišťovala, je tohle dost častý průběh reakce. Nikde si myslím, že to chytit nemohla, protože jsem ji téměř absolutně izolovala od všech. A když má virozu, já jsem první, kdo je s ní nemocný. Tentokrát jsme všichni zdraví. Teď jen, aby kašel brzo odezněl a bude fajn. Mimo to je unavenější, hůř spí a víc vyžaduje mou blízkost. Očkovali jsme pouze kvůli školce.
@Nadji A to jste očkovali Pediacel? Toho musí být minimálně tři dávky, ne?
@Nadji no… My taky malého naprosto izolovali, nikam s ním nechodili a všichni jsme byli zdraví.. Přesto jsme ve 2m skončili v nemocnici se zánětem mozk.blan
…
@Ango já jsem se taky snažila malou izolovat kvůli tomu, že není očkovaná, ale stejně to nejde. Její brácha chodí do sedmé třídy a manžel do práce. Já jdu tak 3× za týden nakupovat. Prostě to nejde. Mluvila jsem před asi týdnem s mojí kamarádkou a ona taky neočkuje. Teda malá má jen tři první Hexy a pak kámoška řekla dost. Od té doby nic a malé jsou dva a čtvrt roku, zdravá. Teď čekají další a to nedostane vůbec nic. Ptala jsem se jí, jestli se nebojí, že malá něco lapne. Na to mi napsala, že je to všechno v hlavě. Když budeš myslet na špatné stane se to. Hodilo mě to do pohody a teď už to témeř vvůbec neřeším. ![]()
Očkovali jsme Priorix, před tím měla Hexu. Pediacel jsem řešila pro druhé dítko:-) V izolaci jsem ji držela před a po očkování, aby k němu něco nechytla. A také na doporučení Dr. Jirsenské z Brna.
@marca46 píše:
A už budete očkovat?
tak dneska sme nechali píchnout první dávku. sem původně chtěla ještě o něco odklad, ale pak booster by vyšel do mrazů v prosinci nebo lednu a to sem nechtěla. pak napíšu, jestli byly nějaké reakce. ale při očkování malej ani nepípl a byl v pohodě. tak uvidíme.
pro změnu nám ale Dr řekla, že před školkou budeme muset doočkovat žloutenku B. to teda ví…to určitě ![]()
@whitehorse píše:
tak dneska sme nechali píchnout první dávku. sem původně chtěla ještě o něco odklad, ale pak booster by vyšel do mrazů v prosinci nebo lednu a to sem nechtěla. pak napíšu, jestli byly nějaké reakce. ale při očkování malej ani nepípl a byl v pohodě. tak uvidíme.
pro změnu nám ale Dr řekla, že před školkou budeme muset doočkovat žloutenku B. to teda ví…to určitě
to mi taky říkal s tou žloutenkou… Tůdle nůdle
.
Jinak držím palce ať je vše v pořádku a určitě dej vědět. Dáváte schéma 2+1? A kolik mu je?
@marca46 píše:
@Ango já jsem se taky snažila malou izolovat kvůli tomu, že není očkovaná, ale stejně to nejde. Její brácha chodí do sedmé třídy a manžel do práce. Já jdu tak 3× za týden nakupovat. Prostě to nejde. Mluvila jsem před asi týdnem s mojí kamarádkou a ona taky neočkuje. Teda malá má jen tři první Hexy a pak kámoška řekla dost. Od té doby nic a malé jsou dva a čtvrt roku, zdravá. Teď čekají další a to nedostane vůbec nic. Ptala jsem se jí, jestli se nebojí, že malá něco lapne. Na to mi napsala, že je to všechno v hlavě. Když budeš myslet na špatné stane se to. Hodilo mě to do pohody a teď už to témeř vvůbec neřeším.
Neočkujem nic a taky chodíme všude, nakupovat, na návštěvy, výlety, jezdíme vlakem atd. Kamarádka to řekla pěkně
![]()
@whitehorse píše:
pro změnu nám ale Dr řekla, že před školkou budeme muset doočkovat žloutenku B. to teda ví…to určitě
Držíme palce, ať jste bez reakce. ![]()
@aiko24 píše:
Neočkujem nic a taky chodíme všude, nakupovat, na návštěvy, výlety, jezdíme vlakem atd. Kamarádka to řekla pěkně![]()
Jj, chce to pozitivní myšlenky. Dnes nás zase budou strašit v TV Nova. ![]()
TV bednu odstranit.
My ji již mnoho let nemáme. Myslím, ze 13? let.