Reakce učitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2448
4.1.17 00:11

@Lady Bee a těžší je vyjadřovat se tak, aby to dávalo smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
4.1.17 00:12
@ireeenka píše:
To je pravda, taky mám často pocit z těchto debat, že se svět hemží despotickými rodiči, ale v reálu je naštěstí nikde nevidím ;)

Já taky ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.17 00:12

Jsem začínající učitelka, tohle bych si nedovolila. Je to neprofesionální a určitě to není správné. Ale kromě reakce učitelky by se taky mělo řešit chování žáka, když v jeho věku napotřetí neposlechne, není to normální. Je lehké hodit vinu na vyučující, jít do ředitelny a udělat z ní tu špatnou. Ale každý následek má svou příčinu a v tomto případě je to nekázeň žáka, která by neměla být přehlížena.

• Citovat
  • Upravit
1767
4.1.17 00:13
@Anonymní píše:
Jsem začínající učitelka, tohle bych si nedovolila. Je to neprofesionální a určitě to není správné. Ale kromě reakce učitelky by se taky mělo řešit chování žáka, když v jeho věku napotřetí neposlechne, není to normální. Je lehké hodit vinu na vyučující, jít do ředitelny a udělat z ní tu špatnou. Ale každý následek má svou příčinu a v tomto případě je to nekázeň žáka, která by neměla být přehlížena.
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
4.1.17 00:16
@adam75 píše:
@Lady Bee a těžší je vyjadřovat se tak, aby to dávalo smysl.

Tak znova, něco vytrhnout z kontextu je hrozně jednoduché, že ;)… ale mám takové podezření, že to s tebou nepůjde :nevim: takže se předem vzdávám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
4.1.17 00:16
@Anonymní píše:
:) uf, díky ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
4.1.17 00:24
@ireeenka píše: … o agresivní nátlak učitelky na splnění nesmyslného požadavku. Nebo to mohlo být úplně jinak.

Objasni prosím, v čem je požadavek na odklizení svačiny, mikiny a pití z lavice nesmyslný. A co je podle tebe agresivní nátlak? Sedmiletému dítěti s průměrnou inteligencí, které navštěvuje již nějakou dobu školu, není třeba již vysvětlovat, proč nemají být svačina, mikina a pití na lavici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
4.1.17 01:06
@Vemas píše:
@tini jo, takze vyhodi svacinu, mikinu a pod do snehu (predpokladam, ze snih a mokro je v cele cr) je ok? To snad mame jiny metody nez jako za komancu

Za komančů se něco takového nemohlo stát, protože děti měli před učitelem respekt. Nedovolily by si neuposlechnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59403
4.1.17 01:07

Je to o lidech, syn měl učitelku která je na škole strašně dlouho už za mě jsme dětem záviděli kdo jí měl. syn jí měl strašně rád, ona na ně nikdy nekřičela, děti jí poslouchali, z vedlejší třídy bylo slyšet jak učitelka každou chvilku ječí, syn jí zažil vždy na škole v přírodě a tam prý taky na své žáky pořád řvala, že by j děti poslechli se říct nedá. No ted je syn ve 4tř a učitelku co mají ted je šílený, v hodině se vykecává o své dceři v americe, že neví jestli jim oznámkuje sešity protože musí nakoupit, doma bude uklízet, vařit a každý den hlavně řeší hokej, politiky :roll:. Děti z ní mají max srandu, syna začala oslovovat jinak než se jmenuje i když jsme jí řekla že je Viktor a na jiné osloven neni zvyklý. minule mu řekla že je to hrůza když nefandí v hokeji Plzni…No a taky učí roky ale ten přístup je prostě nesrovnatelný :? Jak by se asi řešilo kdyby kluk už všechny věci pod oknem nenašel nebo je měl zničené? To ukázala že takhle má také řešit problémy mezi spolužáky. budou si navzájem vyhazovat věci z oken :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
4.1.17 01:29
@Anonymní píše:
Za komančů se něco takového nemohlo stát, protože děti měli před učitelem respekt. Nedovolily by si neuposlechnout.

To nedovolily, protože by jim mohlo být znemožněno další studium a podobně.
Anonymu nerozumím, ale co už ;)

K tématu, paní učitelka se možná nezachovala ideálně (ale za nějaký extra prohřešek jednání paní učitelky tedy také nepovažuju, vždyť se vlastně nic nestalo), každopádně ji nevychovávám, vychovávám své dítě. Takže bych řešila chování dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
4.1.17 02:24
@Anonymní píše:

:mrgreen: :mrgreen: jj, dřív byly děti určitě úplně jiné než ty dnešní :roll:

Mám dítě teprve ve školce, ale je to mezek a už jsme pár podobných záseků řešili, tak si to živě dokážu představit. Profesionální to určité nebylo, ale umím si předstvavit situaci, kdy by to zafungovalo líp než poznámka a naopak i tu, kdy absolutně ztratí učitelka respekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.17 05:01

Já tedy nevím, co si představujete pod pojmem studium učitelství? :think: Milion odborných předmětů a kravin - nejraději bych použila zcela jiné slovo - které v praxi nikdy neužijete. Tím myslím v předmětech které učíte máte mnoho znalostí. Z pedagogiky a psychologie - spoustu definic. Na náslechu výběrové třídy, které nemají výchovné problémy - to abyste viděli, jak má vypadat struktura hodiny a jak se má učit. No až v praxi zjistíte, že na děti nemáte povoleny téměř žádné páky. Na fakultách se o tom statečně mlčí a jde to napříč republikou. Nikdo vás tam neučí, jak pracovat s problémovým žákem, třídou, co je za prací třídního učitele. Speciální pedagogika nanejvýš dva semestry - pokud ji náhodou nestudujete jako vedlejší obor. a to je to co pro praxi potřebujete nejvíce a na školách to nedostanete. Smutné, ale pravdivé.

• Citovat
  • Upravit
324
4.1.17 06:04

:) určitě chyba dítěte. no zatím nevím jak bych to řešila jako matka, mám dvouměsíční miminka. Ale když jsem do školy chodila já, na střední, profesorka matematiky když něco bylo po nás házela klíče, sešity, fixy, další profesor nechával dělat dřepy, když se to nasbíralo a někdo fakt prudíl třeba i tisíc. oni si to pak rychle rozmysleli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
4.1.17 06:33
@Luluu2 píše:
Dobrý večer, prosím o názor na reakci učitelky. Od kamarádky syn ( 7let) neuposlechl výzvu učitelky, aby si uklidil z lavice věci ve třídě ( svačina, mikina, pití). Syn ji na potřetí neposlechl a věci si neuklidil. Reakce učitelky, byla taková že mu věci vyhodila z okna. Pak si je musel sbírat. Zajimal by mě Váš názor na tuto situaci, jestli reakce učitelky byla na místě?

Tak v první řadě bych si s dítětem popovídala, proč neposlechlo a v druhém bych si o tom určitě popovídala i s učitelkou, jestli jí to přijde normální (a to nemluvíme o tom, že to pití mohlo na někoho, kdo zrovna šel po chodníku spadnout)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
4.1.17 06:40

@Luluu2 Hele já myslím, že jde o to, aby to z obou stran bylo přiměřené. Asi bych se učitelky zeptala, jak ta situace probíhala (jestli kluk odmítal poslechnout a ještě dělal vopičky, nebo jestli mu to řekla třikrát klidně stylem „jestli si to neuklidíš, tak ty věci vyhodím z okna“, a potřetí přidala „oukej, chtěl jsi to, tak to máš“ a vyhodila to chladnokrevně), a dala najevo, že toto řešení nepovažuju za správné. Případně bych se spolu s ní pokusila domluvit na tom, jak v podobné situaci postupovat (jestli mi má učiteka zavolat, jestli já zareaguju na poznámku tak, aby to opravdu mělo odstrašující účinek, jestli mu to má uklidit do batohu atd.).

A samozřejmě bych řešila s klukem, proč neposlouchá: jak vznikla konkrétně tahle situace, jak by to měla učitelka podat, aby poslechl, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí