Realita zivota s detma na samote

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27767
13.1.24 10:30
@arinecka píše:
Byla jsi někdy mimo město? Přijde mi, že si myslíš že lidi na vesnici jsou 100let za opicema. Všechno má nějaké pro a proti. Ty máš víc důvodů se tam nesthovat. V tvojí situaci je to nesmysl.

no a pak ti co takhle přemýšlí vychovají ty prudce inteligentní dětičky co se pak na vesnici diví, že se tam žije celoročně a že se v zimně nestěhujeme do města a nezabijíme kvůli tomu psy a ostatní zvířata :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
@kocourGarfield píše:
@Ernais je to o prioritách. Znám mraky lidí, kteří mají baráky, zahrady, bazény, atd…a jejich děti dělají sport a o víkendu objíždí závody, zápasy. Ale taky znám rodiče, které deti časem stáhli, protože jezdit na závody, zápasy, vozit děti a plánovat čas dle nějakých rozpisu nebyli ochotni. Je to každého volba a rozhodnutí. Jen mě baví představ, že ochotný to podstoupí je pouze rodič z mého bytu. :lol:Příspěvek upraven 13.01.24 v 09:36

Samozřejmě, že je to o prioritách… Které my tam zatím nemáme, nemuseli jsme zatím řešit. Třeba se změní časem, nikdy neříkej nikdy. Já hrála volejbal, i když jen krajský přebor, i tak to byla téměř každá sobota od října do března…a bavilo mě to, dnes už bych nechtěla. A není to tak, že jen skáčeme kolem baráku a neděláme nic jiného, ale v porovnání s lidmi v bytě je tu určitě mnohem více práce, už jen třeba v zimě topení… To byl příklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield

Zakladatelko, můžeš prosím definovat tu samotu. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
13.1.24 10:32

@machninka jasně, to chápu. Můj první pripevek byl na téma, kdy to mohou dělat pouze rodiny z malých bytu, protože ty se zahradou pečují o zahradu. Což tak není. A chápu, že rodiny z bytu mají méně práce s obstaráním nemovitostí. To jiste ano.

Příspěvek upraven 13.01.24 v 10:35

• Citovat
  • Upravit
34388
13.1.24 10:33
@ka2ka píše:
no a pak ti co takhle přemýšlí vychovají ty prudce inteligentní dětičky co se pak na vesnici diví, že se tam žije celoročně a že se v zimně nestěhujeme do města a nezabijíme kvůli tomu psy a ostatní zvířata :roll:

Přesně tak. Dítě pak vidí slepici, a nemá tušení co že to je za zvíře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.1.24 10:44
@machninka píše:
Samozřejmě, že je to o prioritách… Které my tam zatím nemáme, nemuseli jsme zatím řešit. Třeba se změní časem, nikdy neříkej nikdy. Já hrála volejbal, i když jen krajský přebor, i tak to byla téměř každá sobota od října do března…a bavilo mě to, dnes už bych nechtěla. A není to tak, že jen skáčeme kolem baráku a neděláme nic jiného, ale v porovnání s lidmi v bytě je tu určitě mnohem více práce, už jen třeba v zimě topení… To byl příklad.

Jaké topení? Někdo někoho nutí, ať se topí třeba uhlím a dřevem? My topíme elektrikou. Na střeše máme skoro rok fotovoltaiku. Zapojovala se v únoru. Už víme, že to bere celkem slušně i v listopadu a prosinci. Stačilo to. Jak byl teď pár dní sníh a mráz. Tak to nebralo. Jak si to člověk udělá, tak to přece má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
13.1.24 10:49
@Kelsey píše:
Jaké topení? Někdo někoho nutí, ať se topí třeba uhlím a dřevem? My topíme elektrikou. Na střeše máme skoro rok fotovoltaiku. Zapojovala se v únoru. Už víme, že to bere celkem slušně i v listopadu a prosinci. Stačilo to. Jak byl teď pár dní sníh a mráz. Tak to nebralo. Jak si to člověk udělá, tak to přece má.

Ano, představ si to, my topime dřevem a uhlím :D ale my nemáme standardní dům ani standardní zahradu, to je zase na jinou debatu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
13.1.24 10:50
@Kelsey píše:
U nás jsou taky čerstvé rohlíky v neděli a klidně odpoledne. Dokonce si můžeme vybrat, který obchod navštívíme. I Vietnamci jsou chytří. Takže mají všichni domluvený pravidelný závoz pekáren. Plus v jednom obchodě nějaké pečivo sami dopékají. Kolikrát se mi stalo, že jsem tam byla, když to prodavačka vezla teplé na tácu. Kde jsem vyrostla, tam jim jezdí co 20-30 minut trolejbus na vesnici. Není vesnice a vesnice.

U nas si teda v nedeli rohlik nekoupis. Zavoz peciva je az v pondeli. Taky je to vietnamsky obchod. Asi s ejim to nevyplati. Ale o cerstvem rohliku to asi neni, maji tam balene pecivo, takze jidlo se da sehnat. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
olivovyolej
13.1.24 10:52

@ka2ka Tady v okoli se furt topi kotata i kocky. Nemocny pes se misto veteriny odstreli. Takze nektere vesnice jsou stale 100 let za opicema :poblion:

• Citovat
  • Upravit
5261
13.1.24 10:52

Prijde mi, ze nejlip to popsal @Tomáš916

Ve stejne situaci jsem vyrustala. Vesnice 800 obyvatel, prvni stupen ve vesnici, takze pohoda, ale na krouzky me a kamaradky rodice vozili (a stridali se s rodicema kamaradek) do mestysu 7 km vedle. Druhy stupen ve stejnem mestysu. Ve volnem case mezi skolou a krouzky jsem byvala zavrtana v knihovne, protoze ani nebylo co jineho delat. Na stredni pak do okresniho mesta 10 km daleko. Vecer nejezdily (a stale nejezdi) spoje, takze rodice delali proste taxikare. Na prvnim stupni vesnice super a chodili jsme s deckama ven, na druhem stupni se to zacalo rozpadat a na stredni uz jsme se nepotkavali, protoze jsme si nemeli co rict. Spis si na to pamatuju jako na desnou otravu a ze jsem chtela bydlet ve meste jako kamaradi a nemusit porad nekde cekat, nebo resit spoje. Nic z toho, co jsme venku na tom prvnim stupni delali, nebylo tak zasadniho, co by se nedalo delat treba na okraji toho okresniho mesta. Krome zemedelskych praci na poli a zahrade. Ted bydlim na kraji velkomesta a nedokazu si predstavit ani to okresni mesto.

Kamoska bydli se dvema detmi 10 km od velkomesta a musela si udelat ridicak, protoze manzel sice pracoval z domu a mel flexibilni pracovni dobu, ale po 4 letech mu dosla trpelivost, aby delal porad cele rodine taxikare. Praci totiz pak dohanel po vecerech a vikendech, coz samozrejme vedlo k hadkam. Pokud nejsi ridicka, vubec bych o stehovani na venkov/nedejboze samotu neuvazovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.1.24 10:55
@machninka píše:
Ano, představ si to, my topime dřevem a uhlím :D ale my nemáme standardní dům ani standardní zahradu, to je zase na jinou debatu ;)

Ale nikdo tě nenutí. Je to tvé rozhodnutí. Jestli tak budeš topit nebo si to zařídíš jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
13.1.24 10:55
@Kelsey píše:
Jaké topení? Někdo někoho nutí, ať se topí třeba uhlím a dřevem? My topíme elektrikou. Na střeše máme skoro rok fotovoltaiku. Zapojovala se v únoru. Už víme, že to bere celkem slušně i v listopadu a prosinci. Stačilo to. Jak byl teď pár dní sníh a mráz. Tak to nebralo. Jak si to člověk udělá, tak to přece má.

No na ty inveetice pak ale musis taky mit penize. Kdyz koupis na hypoteku dum s kotlem na drevo, tak topis tim, dokud si nemuzes vzit dalsi pujcku na dalsi vybaveni treba. A kdyz bydlis na vesnici v najmu, tak to uz si tuplem nemuzes vybirat :nevim: A dotace zelena usporam nezaplati vsechno a hlavne se to plati az zpetne.

• Citovat
  • Upravit
6445
13.1.24 10:56

Ja bych to nedala a ani detem bych to neudelala, na vsi jsem ochotna travit leto a to je par km od centra, kde bydlime. Navic je v tom plno promennych, jaka vesnice, jaci lide tam ziji, spojeni s mestem, vybavenost, jaky dum atd. Nekdo skace cele vikendy kolem baraku, nekdo lezi v byte na gauci u TV a nekdo zije aktivne, to zalezi na kazdem, jak chce a muze. Ale rozhodne jedno auto a jeden ridic, to je dost limitujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
13.1.24 10:57

Na samotu bych klidně šla, ale ne tam kde bych trávila dojížděním dvě hodiny denně. Na to opravdu nemám čas. Kdyby to bylo o půl hodiny tak ano. Tady je problém spíš ta vzdálenost než že je to samota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.1.24 11:05
@kocourGarfield píše:
Jinak se dá koupit druhé auto a udělat řidičák. Ve vesnicích s nutností dojíždění znám i rodiny, kde ty auta mi 3, pro případ kdyby náhodou, protože do práce se dostat museli.

a to se vyplatí… :? tak hlavně že mají eko mrkev a maliny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect