Jak motivovat realitního makléře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.2.12 10:35

a kdyz jdu na sreality.cz, vidim tam vsechny inz. od RK? Ja mam pocit,ze ne.

• Citovat
  • Upravit
4200
21.2.12 10:42

tak pokud tam realitní kancelář dává inzeráty, tak ano. Jsou realitky, který inzerují jinde a jinak, ale většina sreality používá. Ono taky se ti může stát, že tam jsou inzeráty několikrát atd. Spoustu realitek krade fotky a dělá vlastní nabídky. Taky je potřeba si uvědomit, že se inzeráty musí min. jednou denně aktualizovat, aby byly ve vyhledávání vysoko atd. Ono je těžké ti radit, když nevím, co a kde hledáš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
21.2.12 10:42

Každá realitka to má nastavený jinak. Většinou lidi nabízejí makléřům úplatek v případě, že mají o nějaký byt či dům velký zájem, ale na ten byt už je vážný zájemce, kterému už chybí jen podepsat kupní smlouvu…
na sreality nejsou všechno jen RK, ale tak 90%… Kolikrát se stane, že i na bezrealitky.cz nabízejí byty na prodej realitky… Je to těžký, ale pokud ti tvůj makléř nevyhovuje, tak buď chtěj jiného, nebo přejdi k jiné realitce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.12 10:50

Ja zatim hledam na inz. sama a asi se na nekoho obratim, protoze mam pocit, ze clovek jen hleda a hleda a hleda..a sezere to spousta casu a nic jinyho nestihne.
Tak mi radite oslovit treba 3 maklere najednou?

A co se tyce sreality.cz,tak ja myslela, ze kdyz je nejaka RK velka a znama, ze nema zapotrebi tam „lezt“, urcite tam to zverejneni inz. pro RK je drahy.

Ani nevim, dle ktereho kriteria maklere a RK vybirat? Napr. jsem si vsimla, ze jsou RK zamereny jen na urc.lokalitu, tak predpokladam, ze tam? Mozna se ale pletu a zuzuju si moznosti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.12 10:52

Taky me napadlo, ze bych sama zacala delat maklere, protoze bych byla „u zdroje“.

• Citovat
  • Upravit
4200
21.2.12 11:19

Tak pokud chceš dělat makléře jenom kvůli tomu, aby sis našla byt, tak to nedoporučuju. Ono se to nezdá, ale ze začátku to spolkne hodně peněz a v práci jsi prakticky 24 hodin denně. :lol: Jestli hledáš od Plzně na západ nebo v Ústeckým kraji, tak bych ti mohla poradit, na koho se obrátit a kdo je fakt dobrý. Jinak platí pravidlo, že čím větší realitka s lepší pověstí, tím líp. Na stránkách realitky se koukni na makléře, kdo ti je sympatický a kdo má jaké nabídky a podle toho si vyber, sejdi se s ním osobně a vysvětli mu přesně co hledáš (čím podrobněji, tím líp). Makléři musíš na 100% důvěřovat, takže pokud se vyskytnou jakékoli pochybnosti či bude špatná komunikace, okamžitě měň. Když hledáš, je dobré mít makléře třeba tři, to je pravda. Pak prosímtě nepodepisuj žádnou smlouvu, některé tě možná budou tlačit do výlučného zastoupení, ale to je u poptávajícího blbost. A podle mé zkušenosti doporučuju se vyhnout MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
21.2.12 11:58

Já jen dodám, že hledat byt, který chceš kupovat fakt není sranda. My třeba pronájem hledali 14dní a šlo to rychle. Byt na koupi jsme hledali x měsíců a obešli mraky nabídek, než se nám jeden fakt zalíbil. Ten čas to prostě sežere, ale zase dát např.2mil. za něco, co se mi nelíbí je hloupost a radši tomu ten čas věnuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.12 07:46
Oter píše:
Tak pokud chceš dělat makléře jenom kvůli tomu, aby sis našla byt, tak to nedoporučuju. Ono se to nezdá, ale ze začátku to spolkne hodně peněz a v práci jsi prakticky 24 hodin denně. :lol: Jestli hledáš od Plzně na západ nebo v Ústeckým kraji, tak bych ti mohla poradit, na koho se obrátit a kdo je fakt dobrý. Jinak platí pravidlo, že čím větší realitka s lepší pověstí, tím líp. Na stránkách realitky se koukni na makléře, kdo ti je sympatický a kdo má jaké nabídky a podle toho si vyber, sejdi se s ním osobně a vysvětli mu přesně co hledáš (čím podrobněji, tím líp). Makléři musíš na 100% důvěřovat, takže pokud se vyskytnou jakékoli pochybnosti či bude špatná komunikace, okamžitě měň. Když hledáš, je dobré mít makléře třeba tři, to je pravda. Pak prosímtě nepodepisuj žádnou smlouvu, některé tě možná budou tlačit do výlučného zastoupení, ale to je u poptávajícího blbost. A podle mé zkušenosti doporučuju se vyhnout MM.

MM je firma? Diky za nabidku, ale jsem z Prahy a hledam taky v Praze.Jasne, s tim nesympatickym, to je pravda - ja jednou narazila na jednoho blbecka, kterej se me snazil vmanipulovat do predstavy, ze kdyz si „jeho“ byt nekoupim, ze bude na jakesi cerne listine a uz mi nikdo nic nebude chtit prodat, ze budou vedet, ze se jen budu chtit divat. Blbec, si myslel, ze se necham vydirat a ze jsem uplne blba? Tak jsem se na to vykaslala, protoze nez toto, tak nikoho. To bylo pred X lety.

• Citovat
  • Upravit
4200
22.2.12 07:52

Měla jsem na mysli M&M reality. To chápu, občas se takový blbeček objeví a pak nezbývá nic jiného, než vzít nohy na ramena a utíkat pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.12 11:29

Jeste se chci ujistit, uz to tu padlo, vylucnou smlouvu,ze mi najde byt nemusim podepisovat? Ma to vubec nejaky vyhody, tedy pro me?

• Citovat
  • Upravit
4200
22.2.12 11:32

Nemá. Je to pro něj takový háček na tebe. To znamená, že tě může zastupovat jen a i v případě, kdy se obrátíš na někoho jiného a ten ti sežene byt nebo si ho najdeš sama, musí být obchod uzavřen přes něj nebo se platí pokuta. Má to svoje výhody při prodávání bytu, ale když hledáš, tak v žádném případě nic nepodepisuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.12 11:49

jo, jo, dekuju, zatim jsem se spojila s jednim, hodil mi na maila 5 bytu, ktere uz jsem predtim na netu videla, tak takhle si to nepredstavuju. tak proto ta moje uvodni otazka…

• Citovat
  • Upravit
4200
22.2.12 11:51

a japa by sis to představovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.12 07:44
Oter píše:
a japa by sis to představovala?

Tak třeba tak,že když mi slíbí, že zavolá, jestli je byt ještě k prohlídce nebo už prodaný, že fakt zavolá a že ho nebudu muset shánět sama. No, asi jsem natrefila na nespolehlivého. Co se dá dělat! Třeba ti další budou lepší. Tak se mějte, já myslím, že vás štvu, tak už to tu asi ukončíme, ne? Diky za příspěvky.

• Citovat
  • Upravit
4200
23.2.12 10:02

Neštveš :lol: Já jsem jen zvědavá. :lol: Seriozní makléř se ozve v předem dohodnutou dobu, o tom žádná. Tak hledej dál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová