Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@RadkaCh píše:
Neříkala bych jí nic.
jinak ano souhlasim. Asi bych ji nerekla nic, pokud by se na muj nazor vylozene nezeptala. Jeji zivot, jeji telo, jeji rozhodnuti. Co mne je po tom.
Ale ale zas se meri kazdemu jinym metrem! Jaky do sakra rozdil v tom, kdyz sukam a nechranim sea vim, ze decko uz nechci a pak otehotnim a jdu na potrat anebo jdu na ivf, dam si 2 embrya a predem vim, ze kdyz se chyti obe tak dam jedno pryc? je to stejne uvazovani!!! Nebo ktera z takto uvazujicich zen je horsi podle chytrolinek tady! Obe jsou stejne ![]()
@Anonymní píše:
Ale ale zas se meri kazdemu jinym metrem! Jaky do sakra rozdil v tom, kdyz sukam a nechranim sea vim, ze decko uz nechci a pak otehotnim a jdu na potrat anebo jdu na ivf, dam si 2 embrya a predem vim, ze kdyz se chyti obe tak dam jedno pryc? je to stejne uvazovani!!! Nebo ktera z takto uvazujicich zen je horsi podle chytrolinek tady! Obe jsou stejne
co za chytrolinku jses ty, ze mas potrebu se s timto skvelym nazorem schovavat za anonym?
Pardon, ale podle me jsou v tomto pripade opravdu obe zeny stejne a nebijte me! ![]()
Podle mě se prostě plody neusmrcují. A velice mě fascinuje nízká úcta k zázraku početí a života u žen, které mají s početím problémy.
Řekla bych jí, že by jí taky mohly zbýt oči pro pláč, až by ta redukce měla za následek, že přijde i o to druhé jedno.. Měla by se rozhodnout a buď neriskovat zavedení dvou nebo to přijmout tak, jak se to povede. Ale zabít jedno své dítě.. no fakt k tomu přistupuje jak k houskám na krámě.. ![]()
Pokud se nemýlím, trend je zavádět jen jedno embryo a pokud si žena přeje zavést 2, podepisuje, že nepůjde na redukci.
![]()
tak takový přístup nechápu…Troška pokory a úcty k životu by neškodila. A co by udělala kamarádka, když by následkem redukce zemřel i ten „žádoucí“ plod? Nebo když by se jedno embryo rozdělilo?
@pe-terka píše:
![]()
tak takový přístup nechápu…Troška pokory a úcty k životu by neškodila. A co by udělala kamarádka, když by následkem redukce zemřel i ten „žádoucí“ plod? Nebo když by se jedno embryo rozdělilo?
přesně tak, jednou příroda s pomocí dala obě, tak proč ne obě donosit
@Aronisea Paní by podle informace anonymní přispěvatelky dvojky neutáhla. Redukce plodů je jeden z důvodů, proč mám výhrady k umělému oplodnění. Tento business totiž dává lidem pocit, že mít dítě je něco jako právo, nikoli dar či požehnání. A když má pocit, že má právo na dítě, tak má právo i na počet dětí, na to, jestli bude dítě zdravé apod.
@Petunye pokud nechci dítě tak se chráním tak abych nemusela na potrat, ano, ženy, které to berou na lehkou váhu a pak musí na potrat, ty odsuzuji
Dobrý den, chystám se na umělé oplodnění o toto je pro mě hodně citlivé téma. Často přemýšlím o tom, co bych udělala já, když vím že uživíme jenom jedno dítě? Na druhou stranu je tady několikaletý boj o dítě, jeden zákrok na IVF STOJÍ 30.000. Nikdy bych své dítě nezabila! Ale co když je žena v situaci kdy jí doktor postaví před volbu a řekne že jedno dítě musí usmrtit aby přežilo to druhé? Fakt nevím co bych dělala. Tak doufám že bud budu čekat jenom jedno, anebo budou dvojčata v pořádku ![]()
@eva valoi píše:
Podle mě se prostě plody neusmrcují. A velice mě fascinuje nízká úcta k zázraku početí a života u žen, které mají s početím problémy.
vnímám to naprosto stejně ![]()
Rada bych obnovila diskuzi, ale hledam jen nekoho, kdo ma s redukci z duvodu VVV jednoho dvojcete po 16tt zkusenost? Predem moc dekuju, klidne i soukrome. Ceka nas to…
Neříkala bych jí nic.