Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Evelíno, informace tam byly, i když jsem tam chodila já (loňský únor/březen), ale neshodovaly se vůbec s ničím, co následně probíhalo
Ono tam hrozně moc záleží na sestře, která ten den registruje. Střídaly se tam tři. Ale hlavní je, že se mamina zaregistruje a dostane tu nejlepší možnou péči, kterou potřebuje. Vím, o čem píšu ![]()
Marťule, to nebyla reakce na tebe, ale na Tereseusku. Ty jsi tam byla strašně dávno. Teď už je to asi všechno jinak. Ve 14. týdnu se normálně zaregistruješ přes internet a do 2 měsíců si dojdeš na doplnění údajů a razítko do průkazky do ambulance kde je běžně riziková poradna. Je to hned vedle porodního sálu. Vždycky je tam sestřička Jana, mimochodem velice příjemná a milá. A ty registrační dny teď přesně nevím, ale myslím pondělí a čtvrtek od 13 h? Stačí juknout na stránky bulovky. Takže takhle to tam funguje teď.
Ono je to úplně stejné, jako to bylo kdysi dávno
Mají tam porád nějaké zmatky, ostatně jako všude. Akorát ta registrace přes net je parádní ![]()
Hlavně vám přeju, ať vše dobře dopadne a jste i s miminky zdraví a v pořádku ![]()
@Evelína1221 píše:
No já tedy nevím, já chodím do rizikové poradny, kde se zároveň v určené dny a hodiny provádí i registrace už 14 týdnů a na dveřích mají vše řádně napsáno!!! To okénko naproti je ambulance běžná, gynekologická + příjem. Také je to tam vše označené. Stačí koukat
ahojky, to okénko fungovalo jako „výpomoc“, takže běžné to není, ale vzhledem k vyššímu počtu žen, které se zaregistrovat přišly, to fungovalo toto a nebyla o tom na dveřích ani zmínka. Asi „koukat“, jak píšeš, nestačí, když každá nově příchozí nic „nevykoukala“ a musela se ptát a pak nás ještě do jedné sprdla paní v registraci
![]()
@Terezeuska píše:
ahojky, to okénko fungovalo jako „výpomoc“, takže běžné to není, ale vzhledem k vyššímu počtu žen, které se zaregistrovat přišly, to fungovalo toto a nebyla o tom na dveřích ani zmínka. Asi „koukat“, jak píšeš, nestačí, když každá nově příchozí nic „nevykoukala“ a musela se ptát a pak nás ještě do jedné sprdla paní v registraci![]()
![]()
ještě připomínka - nepsala jsem to jako kritiku „natruc“, nýbrž jako čerstvé info a svůj zážitek z této registrace se snahou dovysvětlit to nově příchozím, nejsem žádnej rejpal, ok? ![]()
Ahojky rada bych se zeptala včera jsem se registrovala na bulovce a dostala jsem papir s informacema porodni kurzy,4Dultrazvuk a na ten nevim jestli se mam obednat kdo stim ma zkusenosti prosim
@sarinkaropuska píše:
Ahojky rada bych se zeptala včera jsem se registrovala na bulovce a dostala jsem papir s informacema porodni kurzy,4Dultrazvuk a na ten nevim jestli se mam obednat kdo stim ma zkusenosti prosim
Ahojky, za sebe můžu doporučit účast v kurzu, bylo to parádní, paní Šimánková to bezvadně vedla a musím říct, že jsem byla moc ráda, že vím, do čeho jdu. Mohly jsme si prohlídnout celou porodnici, mluvili s námi přímo doktoři z jednotlivých částí, včetně lékářů z novorozeneckého a prošly jsme si i pokoje na šestinedělí. Na cvičení jsem se nedostala, ale mamči co chodily byly maximálně spokojené.
Za mě předporodní kurz nic moc. Pí. Šimánková není zaměstnanec nemocnice, takže konkrétní aktuální věci moc neví(vůbec neodpovídal systém přidělování nadstandardů, postup při příjmu a mnoho dalších věci) Čas na kurzu byl strávený určitě příjemně, obecné informace také super, ale ty konkrétní byly bídné. Navíc my jsme měli smůlu, že na hodinu, kterou měl vést Dr. přišla lékařka v zácviku a moc toho taky nevěděla
@vverru píše:
Za mě předporodní kurz nic moc. Pí. Šimánková není zaměstnanec nemocnice, takže konkrétní aktuální věci moc neví(vůbec neodpovídal systém přidělování nadstandardů, postup při příjmu a mnoho dalších věci) Čas na kurzu byl strávený určitě příjemně, obecné informace také super, ale ty konkrétní byly bídné. Navíc my jsme měli smůlu, že na hodinu, kterou měl vést Dr. přišla lékařka v zácviku a moc toho taky nevěděla
To je škoda, že ti to zrovna vyšlo takhle blbě
Info, co jsme dostaly my, bylo na 100% Ohledně papírů atd to sedělo naprosto přesně a nadstandardy přidělovali podle pořadníku. Mamina se mnou na pokoji měla zažádáno a když se na nadstandardu uvolnilo lůžko, přišla sestra a nabídla jí ho, ona už ale nechtěla, tak tam šla jinačí. Jinak standardní pokoj byl taky v pohodě, po císaři jsem tam byla 4 dny a nepřišlo mi to nijak zlé.
Jediné, co mě na Bulovce naštvalo, bylo kojení. Žádná ze sester neposlouchala, když jsem říkala, že mám mlíko už několik měsíců, na JIP mi malou donesly 2× nebo 3× a já myslela, že mi prasknou prsa. Pak měly sestry hemzy, že mám ploché bradavky a miminko se nepřisaje. Navíc, že po císaři je mléko až čtvrtý den, takže není důvod mimčo vozit na JIP. No a pak čuměly a kroutily hlavou, když malá druhý den kajdila „míchaná vajíčka“ a cucala jak o život i bez jejich oblíbených kloboučků na bradavky. ![]()
Holky je ten ultrazvuk poviny v tom 24tt na Bulovce nebo to zaleži na mě děkuji
Netušíte, jestli je nutná osobní návštěva při registraci? Třeba Motol má na stránkách uvedeno, že může přijít pověřená osoba. Zatím jsem se registrovala přes net, ale vzhledem k tomu, že registrují pouze dva dny v týdnu mezi 13 až 14:30 a já bych se kvůli tomu musela uvolňovat z práce, tak jsem myslela, že bych tam vystrčila mamku, ta je v důchodu.
Ja tam byla 2×, a pokazde osobne. V Tomayerovce to pres druhou osobu jde, ale na Bulovce, to netusim. ![]()
Tam cinkni a budes to vedet na 100% co a jak.
@nesssinka Zavolej jim, jsou ochotný. V době mé registrace dost pršelo, nechtělo se mi fakt vylejzat
,tak jsem si to o týden odložila. Nebyl problém ![]()
@Terezeuska píše:
Ahojky maminy, včera jsem se byla zaregistrovat na Bulovce. Jen pro info pro všechny, které to zajímá:
- ve 14+0tt jsem se zaregistrovala online přes jejich web, rychlé a snadné
- poté do 2 měsíců musíte osobně dojít na Bulovku se doregistrovat
- včera jsem tam tedy přišla, cca měsíc po online registraci. Na vrátnici mě nasměrovali kudy kam, v takovém vestibulu byly jedny dveře a jedno okénko. a ted kam? Takže k okénku si stoupněte, pokud jste se registrovaly online a dáte průkazku, kartičku pojištěnce a občanku a sestra si zapíše všechny údaje, ulici, ověří telefon a termín porodu. Poté čekáte na dveře, kam jen pak vklouznete, řekněte sestře, že už jste BYLA U OKÉNKA a ona vám jen dá razítko do průkazky.
Čekala jsem tam cca 20 minut, takže pohoda jazz.
Jediné, co mi vadilo, že když tam přijdete, tak nevíte, co dělat a kam jít jako první atd. Nevím, co by jim udělalo, kdyby tam na dveře vyvěsili papír se 3 jednoduchými pokyny. pak se přiznám, že mě dorazila ta sestra v těch dveřích, když se mě začla vyptávat na údaje a já říkám, já už to hlásila a ona no to je hrozný, ani jedna jste mi neřekla, že jste byla u okénka… už jsem jí chtěla sprdnout, jak to může říct, když nikde to není napsáno nebo tak, že nikdo nikoho neinformuje, ale pak jsem si říkala, klídek, třeba ji pak vyfasuješ na porodním sále![]()
a radši sem zklapla a omluvila se
![]()
Ahojky. Všude čtu registrace Bulovka ve 14+0, ale od kolika hodin jsou ty online registrace spuštěny? A pro kolik rodiček? Děkuji. ![]()
@Clarkia píše:čas ani počet rodiček neuvádějí, tam asi takový nátřesk jako jinde nemají. Já poslala registraci někdy odpo a hned mi přišel mail s tím, že berou na vědomí a že do dvou měsíců se tam musí dojít osobně.
Ahojky. Všude čtu registrace Bulovka ve 14+0, ale od kolika hodin jsou ty online registrace spuštěny? A pro kolik rodiček? Děkuji.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.