Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobry den mam dotaz, 13.12.2022 mi po 6ti tydnech sundali sadru z ruky, zlomena zapestni kost. Udelali rentgen a kost jeste nastipla tak me dal doktor zadanku abych sla 10× na rehabilitaci a pak znova rtg. Rikal ze to bude trvat cca tri tydny, jenomze…ja chytla asi nějakou blbou sestru rehabilitacni, a uz asi 4× rusila termin a furt se to posouva. Posledni termin mi vychází az na konec unora, coz bude dyl jak dva měsíce trvani. rikam si abych nemela problém u doktora pak nebo i u pojistovny (meli by me vyplatit kazdy den trvani „nemoce“), ze to ma tak dlouhe trvani. Jaky na to mate nazor? Nebo jak dlouho u vas trvala rehabka s 10 navstevami? Diky, jsem stresař.
Pokud ti pojistovna vyplati plneni za celou dobu trvani “nemoci”, tak bud rada. Posouvani rehabilitaci neni z duvodu na tve strane. Navic casto se stava, ze te na rehabilitaci nevezmou hned. V roce 2020 se pry kvuli covidu hrozne prodluzovaly rehabilitace a pojistovny platily bez problemu. Samozrejme nemuzes rehabilitovat po zlomene ruce 2 roky, ale ty 2 mesice budou uplbe v pohode.
Doktor taky nebude mit kecy. 5leta dcera mela vloni zlomenou stydkou kost. Kdyz ji na kontrole koncem kvetna dovolili ucit se chodit, tak do zpravy napsali: “Kontrola za mesic, po skonceni RHB.” Na RHB ji vzali za tyden (a to jen ze znamosti, jinak u jinych fyzioterapetek byly cekacky 2 mesice a dele
, ani pro tyto pripady nemely kapacitu navic). 10 rehabilitaci ukoncila presne 30. 6. (a to jen diky tomu, ze fyzioterapetka to chtela stihnout pred dovolenou, tak dceri dala mimoradne terminy), ale zdaleka nechodila dobre, fyzioterapeutka rikala, ze to bude chtit jeste minimalne 10 navstev, zadanku na dalsi RHB vypsala pediatricka. No a pak byly prazdniny, takze dovolene, a dcera ukoncila dalsich 10 rehabilitaci v polovine srpna. Porad nechodila dobre (rehabilituje dosud), ale uz to bylo mnohem lepsi. Takze az tehdy jsme jeli na kontrolu do Motola, kde dceri ukoncili lecbu. A na to, ze rehabilitace trvaly skoro 3 mesice, nerekli vubec nic. Pojistovna dceri bohuzel neplatila za celou dobu lecby, protoze jsem mela spatne nastavenou pojistnou smlouvu. Ale kdyby bylo ve smlouve plneni za celou dobu lecby, tak by ho vyplatila az do te poloviny srpna
Pokud vím, tak je jen lhůta pro první objednání, aby nepropadl poukaz. Pak už to nikdo neřeší, jak dlouho rehabilitace trvá. Já jsem taky chodila na 10 magnetů skoro dva měsíce, nebyl čas.