Řekl učitelce, že je kráva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.11.16 01:32

@BaaraD Podívej Bohunka píše že ho mám opracovávat - ptám se jak, jestli mu mám vyjmenovávat všechna sprostá slova a říkat mu že se neříkají nebo jak to udělat aby je nevypustil z pusy ani poprvé. Odpověď jsem se stále nedozvěděla - jsem otevřená tomu předcházet, ale tím že mu budu ty sprostý slova vyjmenovávat ho ta slova spíš naučím, ne?

To, že to mohlo být jinak a že se zítra od učitelky dozvím jinou verzi, to připouštím a dost bych to vítala. Řeším jak reagovat pokud mi řekne to samé co syn.

• Citovat
  • Upravit
22093
25.11.16 01:57
@Anonymní píše:
To, že to mohlo být jinak a že se zítra od učitelky dozvím jinou verzi, to připouštím a dost bych to vítala. Řeším jak reagovat pokud mi řekne to samé co syn.

Tak počkej - ujasněme si důvod založení diskuse.
Tys tuto diskusi skutečně založila na téma, jak konkrétně máš svého syna naučit určitým formálním pravidlům slušného chování? :think: :think: :think:

Z toho, co jsi prozatím napsala, jsem ten dojem nezískala.

Nebo Tvůj syn tvrdí něco jiného než učitelka? Nenazval ji krávou, směrem ke spolužačce o „zabití“ také nemluvil?

O kom a o čem tato diskuse je? O Tvém synovi a o tom, jak ho směrovat k pravidlům slušného chování ve společnosti (která prozatím evidentně - a vzhledem k tomu, že už je ve školce, tak jen částečně omluvitelně - neovládá)… nebo o neschopné učitelce, která se dokonce (pokud uhodila, tak zcela jednoznačně) prohřešila proti zákonu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
25.11.16 04:16
@Anonymní píše:
@BohunkaP Že se chová jako hulvát? No to by musel vědět, že je to špatné to říkat. Když to řekne prvně a neví to, tak jak může být hulvát? A veškerá pravidla slušného chování fakt neporušuje - otevře mi dveře, pomůže s nákupem, pozdraví, poděkuje, poprosí, uklízí po sobě, půjčuje hračky - většina dětí ve školce je na tohle úplně tupá. :nevim:

Ja nic proti ale travila jsem s detma ve skolce 2 mesice.. nejsem ucitel ale rodic a presto vidim ze deti co doma nedelaji delaji ve skolce.. znam holcinu od kamaradky a je to slusna holcicka ale ve skolce je to dablik..
A vim jakou praci maji ucitelky s jeste hysterickyma maminkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
25.11.16 04:38
@BohunkaP píše:
Ostuda je v první řadě to, když máma ukřivděně a pohoršeně řeší reakce učitelky místo toho, aby se chytila za nos a uvědomila si, že chování jejího syna není v pořádku a jednoznačně jí ukazuje směr, kterým se má její výchova aktuálně zaměřit.

Plácnutí je věc, kterou si žádný pedagog nesmí dovolit. To je jednoznačný fakt, pravidlo, zákon.

Tak… a teď už je to o nás, rodičích. V tuto chvíli - v kontextu, který popisuješ - by mne nějaké „plácla ho přes ruku, smí si to dovolit“ absolutně nezajímalo.

Podstatnější by pro mne bylo, že můj malý syn se momentálně evidentně chová jako hulvát a porušuje veškerá pravidla slušného chování - a že je v první řadě na mně, abych s tím něco udělala…

Příspěvek upraven 25.11.16 v 00:49

Dekuji za kazde takto uvazujici a jednajici rodice. Naprosty souhlas!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
25.11.16 04:44

@pendolinka jo, na střední škole na mě vybafnul student po dlouhém mlčení u tabule VOLE… třída, do té chvíle dřímající, se úplně rozložila… až se dosmáli, tak jim dotyčný sdělil, že volové jsou oni, já se ho totiž ptala na název rozšířeného jícnu u zrnozravych ptáků… :mrgreen:
No, ale to jsme mimo toto téma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
25.11.16 05:01

Omlouvam se za OT. Dodnes vzpominame, jak byl bracha v prvni tride a meli za ukol dat namalovane kravicce jmeno. Prihlasil se a prohlasil, ze Jitka. Problem byl v tom, se tak jmenovala jeho ucitelka. Mamka si pak vzpomnela, ze koukali na film Na samote u lesa, kde tak pojmenovali kravu. Ale u pani ucitelky uz mel navzdy cejch sprostaka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
25.11.16 05:56

Tak hlavně, ať ho doma před ním nelitujes, jaký je chudacek, protože s tímto přístupem by to pak měl velmi těžké hlavně ve škole. Hodněbsi doma povídejte, hodně čtete, minimum televize a když už, tak pouze dětske pořady. Vím, že jsou rodiny, kde jede televize celý den jako kulisa a tam teda jsou věci k slyšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
25.11.16 05:59
@Anonymní píše:
Ahoj všichni. Syn (3,5 roku) řekl učitelce ve školce, že je kráva. Ta na něj začala křičet takže brečel. Nevěděl, že se to neříká. Jak by to taky mohl vědět - doma takhle nemluvíme. Někdy si dělá srandu a říká: Mami ty jsi ryba, mami ty jsi králík a tak. Buď to slyšel od dětí ve školce nebo ho zrovna napadla kráva. Rozhodně to ale nemyslel zle a reakce učitelky ho dost ranila. Odpoledne brečel že na něj křičela. Tohle bylo včera. Řekla jsem mu, že je to ošklivé a že se to neříká a aby se paní učitelce omluvil. Dnes opět brečel poté co jsem ho vyzvedla ze školky. Paní učitelka ho posadila na židli, řeklamu, že se neumí chovat a že je ostuda a plácla ho přes ruku. Ptala jsem se co udělal a nevěděl. Šla jsem za učitelkou, ale byla tam už jen její kolegyně a ta mi řekla, že prý říkal kamarádovi, že ho zabije. Už mě to točí. Mám pocit že učitelka opravdu není úplně normální. Můj syn hezky každého pozdraví, poprosí, poděkuje, na otázku slušně odpoví, s dětmi se podělí o hračky a je naprosto nekonfliktní. Ve školce je 6 učitelek a žádná s ním nemá problém kromě téhle jediné. On je malej trouba, ale její reakce mi přijdou úplně mimo. Nechápu proč má potřebu na něj křičet, plácat ho a shazovat ho nálepkama že je ostuda a neumí se chovat. Přijde mi že se neumí chovat spíš ona. Zítra to budu muset nějak vyřešit ale nevím jak. Nechci aby se po něm vozila ještě víc ale vadí mi že nechce jít najednou do školky a celé odpoledne probrečí. Čím víc nad tím přemýšlím tím víc vytočená jsem - mám sto chutí jí zítra říct, že jestli ještě uslyším že ho plácla, tak tam přijde jeho tatínek a plácne jí, aby věděla jaký to je výchovný. Mám chuť jí říct že ostuda je hlavně když dospělá ženská shazuje tříletýho malýho kluka a hřeje jí když ho dožene až k pláči. Ale nechci mu tím ještě víc uškodit.
Radši to sem dávám anonymně.

Tohle udělat učitelka mému dítěti, tak by asi už dlouho neučitelkovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
25.11.16 06:01
@Judithkaj píše:
Všichni rodiče si myslí, ze jejich bobanek je nejúžasnější…s tímhle chováním tvého synka buď velmi, velmi obezřetná. Potřebuje pristrihnout kridylka. A ty mu tak bezmezně nevěr. Každá mince má dvě strany.

To jistě, jen příště mu to vysvětlí pani učitelka ránou pěstí a zavře ho do skříně? No bylo to přece už podruhé co zlobil a tak si to přece „zaslouží“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
25.11.16 06:06
@Anonymní píše:
Kdyby ho ta učitelka nechala dejchat tak by se mu tam zase líbilo. :(

Ty jsi neskutečná. Říct moje dítě učitelce, že je kráva, tak by odpoledne probrečel, protože jak děti nebiju, tak bych mu zadek sflákala pěkně. pak řekně spolužákovi, že ho zabije? Chyba není v učitelce, ale v dítěti, co nemá nastavené hranice! Kdyby se takhle chovaly všechny děti, jak by to vypadalo? Usměrni si dítě, ne učitelku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
25.11.16 06:11
@Anonymní píše:
@BohunkaP Že se chová jako hulvát? No to by musel vědět, že je to špatné to říkat. Když to řekne prvně a neví to, tak jak může být hulvát? A veškerá pravidla slušného chování fakt neporušuje - otevře mi dveře, pomůže s nákupem, pozdraví, poděkuje, poprosí, uklízí po sobě, půjčuje hračky - většina dětí ve školce je na tohle úplně tupá. :nevim:

Ale ty ostatní děti nenadávají učitelce do krav a nevyhrožují ostatním dětem zabitím. z jakých fakanů vyrůstaj ty, co pak vezmou zbraň a jdou střílet do školy, co myslíš? Silně pochybuju, že ho plácla, seděl na hanbě, jedině dobře, neumí se chovat. nejenom že se chová jak nevychuvaný hulvát, ale očividně i lže. Hodně štěstí do budoucna, s tímhle přístupem ti z něj vyroste pěknej fracek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
25.11.16 06:16
@PetrVesely píše:
To jistě, jen příště mu to vysvětlí pani učitelka ránou pěstí a zavře ho do skříně? No bylo to přece už podruhé co zlobil a tak si to přece „zaslouží“.

Co šílíte? Co jiného mají učitelky udělat, než postavit dítě na hanbu? Jako u nás ve školce kluky, co zlobí venku, tak staví k paním učitelkám, aby přemýšleli o tom, jak se chovají. Jako i ve školcce musí být nastavené mantinely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.11.16 06:20
@araw píše:
Ty jsi neskutečná. Říct moje dítě učitelce, že je kráva, tak by odpoledne probrečel, protože jak děti nebiju, tak bych mu zadek sflákala pěkně. pak řekně spolužákovi, že ho zabije? Chyba není v učitelce, ale v dítěti, co nemá nastavené hranice! Kdyby se takhle chovaly všechny děti, jak by to vypadalo? Usměrni si dítě, ne učitelku!!!

Ani ne tak v diteti jako v matce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
25.11.16 06:20

Ja si myslím, že ten malej neví, ze učitelku urazil. Jak říká zakl., doma tak nemluví, pokud se s tím zatím nesetkal, tak netuší. Reakce učitelky byla podle mě přehnaná, placnout dítě za první prohřešek tohoto typu k podle mě moc. Kdyby opakovaně škodil, tak snad.
Sla bych se zeptat te učitelky, ale asi bych si dodpustila výlevy typu „tatínek vás přijde taky placnout“. Taky je fakt, ze triletaci si občas vymýšlí.
A ještě zakladatelko, to, ze tvůj syn zdraví, poprosi a podekuje je hezké, ale i takoví můžou být na druhé straně pekni sigri. Myslím v pozdějším věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
25.11.16 06:21

Jako nezlobte se, na prvni stránce jsem ztratila chuť tady cokoli číst - nadávat, že se tříleté ditě chová jako hulvát :poblion:
To ani nerozumí, co říká. O tom zabití mně řekl můj tříletý taky- prostě to někde slyšel, stejně, jako ldyž nastoupil do školky a začal nosit všelijaká „vyjmenovaná slova“ typu dopr…, pi.. Atd. U nás tak rozhodně nemluvíme - takže vysvětlujeme. Možná by jste byly samy překvapené, jak Vaše děti mluví ve společnosti ostatních.

Pro zakladatelku - určitě za učitelkou zajdi, zeptej se, co se stalo, řekni jí o reakcích syna - plácnutí a posílání na hanbu mně přijde v tomto případě hodně přes čáru, u té krávy si myslím, že mohla napoprvé vysvětlit, pokud by to řekl víckrát, pak teprve křičet a trestat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí