Řekl učitelce, že je kráva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
25.11.16 09:35

@žampion ano my takto doma take nemluvime, sle tento web pro me neni doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
25.11.16 09:53

Nečetla jsem diskuzi celou, ale učitelka ve školce mi také nepřipadá úplně v pořádku. Je to přece jen 3 leté dítě a ne školák. Moje dcera má 4 roky a také plácá co zrovna slyšela v televizi nebo někde na ulici a nebereme to vážně. Nesouhlasím s trestáním dětí ve školce, jako posílat do kouta a podobně a už vůbec ne plácat, nechápou to a je to pro ně traumatizující. Učitelka by měla dítěti vysvětlit co se má a co se nemá s proč, ale ne trestat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
25.11.16 09:59
@Anonymní píše:
@EmmaAnna Dobre to je. Jen si pripadam jak blbec ze mu na to skocim. No prihlasim ho do dramatickyho krouzku - na herectvi ma evidentne talent. :lol:

Jsem ráda za takovýto závěr :kytka: Sice z toho máš momentálně asi akorát tak depku, že jsi mu na to skočila :lol:, ale vědomí, že mu nikdo neubližuje, je k nezaplacení. Mám doma kluka, co se rozlítostní naprosto ze všeho, takže brečící chvilky má téměř denně. Jsem na to tedy zvyklá. Holka je dost odrzlá a otrkaná, ale občas taky pláče, že ve školce je všechno špatně. Obvykle o pár dní později lehne doma s nějakým bacilem. Už ji prostě není úplně dobře a raději by zůstala doma a tak jí „ve školce kluci mlátí, bourají ji hračky, holky ji nenechají spát, učitelce je to jedno…“. První zmínky o mlácení jsem hned řešila s učitelkou, prosila jsem ji, zda by nemohla mít pár dní holku více na očích, zda nevyvolává konflikty (aby se jí kluci mstili) nebo ji někdo úmyslně neškodí. Paní učitelka mi pak předala závěr, že se s klukama téměř nedruží (má holčičí klub) a když už, tak se s klukama pusinkuje 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
25.11.16 10:21

Docela koukám, jak jsou zde diametrálně odlišné tábory.
Promiňte, ale ti, co si myslí, že chlapec je hulvát a podobně, tak popravdě mi to příjde až směšné. Asi vůbec nechápete dětskou duši a nevíte, z jakých lidí doopravdy rostou hulváti.
Vzpomínám si na jednu takovou trapnější situaci pár dnů po nástupu dcery do školky. Byly jí čerstvě 3 roky. Doma ještě se starší neteří blbnuly a začaly chodit jak kačeny a prej, že jsou… (vedoucí učitelka ze školky). Tak jsme zpozornili, co to dělají a ony, že takhle paní učitelka chodí. ( Je obézní a má určitě problémy s klouby). Navíc to holčičky dělaly i ve školce před paní učitelkou. Samozřejmě jsme jim vysvětlili, že se to nedělá, protože by paní učitelka mohla být smutná, že jí bolí kolena atd., plus jsme dali další příklady i na nich samotných. Šrotovalo jim to pěkně a bylo jasný, že neměly páru, že by ji tím nějak mohly ublížit. Naštěstí naše učitelka je v tomhle profesionálka a vyřešila to úplně v klidu. Žádný posílání na hanbu či podobné praktiky. Neznamená to však, že kdyby to udělaly teď v pěti letech, že by jim to tolerovala, to už určitě většina dětí ví, že to je neslušné stejně tak jako ukazování či nějaké posměšky. Tak už se hodí nějaké menší pokárání. Furt je to ale součást normálního vývoje stejně tak, jako používání nějakých výrazů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
25.11.16 10:35
@araw píše:
Ty fakt věříštomu, že učitelka plácla 3,5 leté dítě? :roll:

já ano… mého syna učitelka bouchla přes hlavu kartáčem na vlasy, ve vláskách měl škrábnutí od toho.
Čili jo věřím, že to není jediná učitelka která někdy plácla bouchla svěřené dítě - my školku změnili, ale každý tu možnost nemá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
25.11.16 10:43

Ty co tady nadávají na učitelku (a některé by i hystericky vše řešily hned a málem by učitelku lynčovaly :roll: ), tak čtěte dál, bylo to vše jinak…
Zakladatelko, děti v tomto věku mají hodně bujnou fantazii a vymýšlení si a přibarvování událostí je normální. Kolem toho 4. roku je zcela běžné, že děti vypráví úplné pohádky :D (však neboj, stejně tak popisuje asi syn i události u vás doma :lol: ). Nic si z toho nedělej, že jsi na to skočila ;)… jsou ti drobečci přesvědčiví a mnohé matky hned vidí rudě. Teď už budeš i ty se na jeho vyprávění dívat jinak a raději si vše ověřovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
25.11.16 15:41
@Zabatko píše:
Holky uvědomujete si, že se jedná o 3,5 leté dítě? Vždyť to tady mám vedle sebe, a je to prostě mimino s dolíčkama na loktech a na rukách. Děláme z dětí malé dospělé. Že kráva je hanlivé slovo je výmysl nás dospělých, děti musí teprv pochopit a naučit se bruslit v sociálních vztazích a ve světě nás dospělých. Tvrdými restrikcemi se toho ale docílí špatně. Určitě by bylo stačilo, kdyby mu učitelka řekla, že se lidem neříká, že jsou zvířátka a o tom zabití mu to taky mohla vysvětlit, i když pochybuju že takový prcek pochopí, co to zabití je. Okoukává a napodobuje co kde vidí a slyší, děti se tak moc chtějí podobat nám dospělým a my je za to trestáme.

Mám tady to samé a mimino to teda fakt není 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
25.11.16 15:45
@jdukolem píše:
já ano… mého syna učitelka bouchla přes hlavu kartáčem na vlasy, ve vláskách měl škrábnutí od toho. Čili jo věřím, že to není jediná učitelka která někdy plácla bouchla svěřené dítě - my školku změnili, ale každý tu možnost nemá :nevim:

proč? 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.11.16 15:56

No, asi bych nebyla šťastná, kdyby moje dítě chodilo do školky s klukem, co nadává učitelkám do krav a říká spolužačce, že ji zabije. Normální to není, ať už si maminka namlouvá co chce. Ale to řešení učitelky taky není ideální.

To namlouvání si, že „on nechápe, že je to urážka“, to už je fakt sebeklam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.11.16 17:27

@Bábrdl moje dítě ve 3,5 letech nevědělo, že je kráva nadávka. Doma si nenadavame a nebylo v dětském kolektivu. Stačilo to jednou vysvětlit a pochopil, že to nemá říkat. A opravdu neziju v sebeklamu, ale znám své dítě.

• Citovat
  • Upravit
26335
25.11.16 17:35
@Billi píše:
moje dítě ve 3,5 letech nevědělo, že je kráva nadávka. Doma si nenadavame a nebylo v dětském kolektivu. Stačilo to jednou vysvětlit a pochopil, že to nemá říkat. A opravdu neziju v sebeklamu, ale znám své dítě.

bez urážky, minulý týden mi taky jedna matka tvrdila, že její dítě mě rozhodně nemohlo nazvat p*čou, protože přece ona své dítě zná. Rodičové bývají velmi překvapení, když zjistí, jak se jejich robátka chovají v kolektivu vrstevníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
25.11.16 17:39
@Anonymní píše:
Ahoj všichni. Syn (3,5 roku) řekl učitelce ve školce, že je kráva. Ta na něj začala křičet takže brečel. Nevěděl, že se to neříká. Jak by to taky mohl vědět - doma takhle nemluvíme. Někdy si dělá srandu a říká: Mami ty jsi ryba, mami ty jsi králík a tak. Buď to slyšel od dětí ve školce nebo ho zrovna napadla kráva. Rozhodně to ale nemyslel zle a reakce učitelky ho dost ranila. Odpoledne brečel že na něj křičela. Tohle bylo včera. Řekla jsem mu, že je to ošklivé a že se to neříká a aby se paní učitelce omluvil. Dnes opět brečel poté co jsem ho vyzvedla ze školky. Paní učitelka ho posadila na židli, řeklamu, že se neumí chovat a že je ostuda a plácla ho přes ruku. Ptala jsem se co udělal a nevěděl. Šla jsem za učitelkou, ale byla tam už jen její kolegyně a ta mi řekla, že prý říkal kamarádovi, že ho zabije. Už mě to točí. Mám pocit že učitelka opravdu není úplně normální. Můj syn hezky každého pozdraví, poprosí, poděkuje, na otázku slušně odpoví, s dětmi se podělí o hračky a je naprosto nekonfliktní. Ve školce je 6 učitelek a žádná s ním nemá problém kromě téhle jediné. On je malej trouba, ale její reakce mi přijdou úplně mimo. Nechápu proč má potřebu na něj křičet, plácat ho a shazovat ho nálepkama že je ostuda a neumí se chovat. Přijde mi že se neumí chovat spíš ona. Zítra to budu muset nějak vyřešit ale nevím jak. Nechci aby se po něm vozila ještě víc ale vadí mi že nechce jít najednou do školky a celé odpoledne probrečí. Čím víc nad tím přemýšlím tím víc vytočená jsem - mám sto chutí jí zítra říct, že jestli ještě uslyším že ho plácla, tak tam přijde jeho tatínek a plácne jí, aby věděla jaký to je výchovný. Mám chuť jí říct že ostuda je hlavně když dospělá ženská shazuje tříletýho malýho kluka a hřeje jí když ho dožene až k pláči. Ale nechci mu tím ještě víc uškodit.
Radši to sem dávám anonymně.

KLID 8) U nás ve školce teď jedou slova jako je blbec, vejprask, pitomec atd. Jedno dítě to někde zaslechne, ostatní se toho chytnou. Jedno dítě tam řeklo učitelce, že je pitomá čarodějnice.

Vysvětlit, klidně několikkrát, bude trvat než ho to přejde. S učitelkou bych si promluvila o formě trestu. Pokud ti vadí nálepkování(mě taky),promluv si s ní, jak to říct bez nálepky, všechno jde když se chce.

A mmch. u nás je taky jedna učitelka zmíněné zvíře :P Nemá jí rád nikdo, ani děti, ani rodiče, ze všeho udělá aféru, nemá smysl pro humor ani potřebný nadhled, ale dle obce je velmi těžké jí vyhodit, když má smlouvu na neurčito :nevim:

Povolání učitelky neznamená automaticky dobrého člověka ani to, že svou práci dělá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
25.11.16 17:41
@Anonymní píše:
@EmmaAnna Dobre to je. Jen si pripadam jak blbec ze mu na to skocim. No prihlasim ho do dramatickyho krouzku - na herectvi ma evidentne talent. :lol:

Nechci se Tě dotknout, ale nic mimořádného :mrgreen: Taky bych tam moje musela přihlásit, ty si vybájí věcí… Ta starší je neustále brutálně šikanovaná učitelkou ve škole… jo, jo… známe svý lidi, že?! Mají učitelku moc rozumnou, jen někdy je pro snadnější říct, že ta dvojka z diktátu je za to, že psala moc do okrajů a tak nějak zapomenout na ty dvě hrubky, co tam namastila :mrgreen: Člověk fakt musí jako detektiv bruslit v tom, co doma dětičky řeknou, aby neletěl jako hysterka zakročit, protože někdo miláčkům ubližuje. Neříkám, že se to neděje, naštěstí ale třeba my máme zrovna moc velké štěstí na rozumné učitelky :srdce:

Příspěvek upraven 25.11.16 v 17:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
25.11.16 17:42
@Moise píše:
Mám tady to samé a mimino to teda fakt není 8o 8o

No, stalo se. Má se jít do dítě utopit? Tobě nikdy neujede sprosté slovo, opravdu nikdy? Já myslím, že jo a to jsi dospělá. Natož dítě, které své emoce a reakce ještě tak neovládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
25.11.16 17:52

Tak mi připadá, že většina tady vychází z toho, že 3,5 leté dítě zná nadávky 8o (snad z domova nebo odkud?) Chápu zakladatelku, když hájí syna, že vůbec netušil, že slovo kráva nadávka je. Časem to bude horší, naučí se „vybranější“ slovník…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí