Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@dedrichov píše:
Tak mi připadá, že většina tady vychází z toho, že 3,5 leté dítě zná nadávky(snad z domova nebo odkud?) Chápu zakladatelku, když hájí syna, že vůbec netušil, že slovo kráva nadávka je. Časem to bude horší, naučí se „vybranější“ slovník…
Naše to zná ze školky
![]()
@neumisa jsem realista a vím, že se děti chovají jinak doma a jinak ve skolce a ve škole. Píšu konkrétně o svém diteti, ve 3,5 letech nebyl v kolektivu a podobná slova neměl kde chytit. Teď by mě to sice překvapilo, ale věřila bych tomu, ze to udelal a neomlouvala bych ho, chodí do školky a to prostě občas něco zaslechne. Ale to by bylo doma toco.
@ulice píše:
No, stalo se. Má se jít do dítě utopit? Tobě nikdy neujede sprosté slovo, opravdu nikdy? Já myslím, že jo a to jsi dospělá. Natož dítě, které své emoce a reakce ještě tak neovládá.
O tom to není, já se jen divím, že se omlouvá 3,5leté dítě tím, že je ještě mimino a nic neví, nechápe. Kdyby dvouleté, tak neřeknu ![]()
Nechci být za rebela či nezdvořáka, ale zabýval se vůbec někdo tím, že by to dítě mohlo mít taky pravdu? ![]()
@Moise I sama učitelka dnes říkala, že bylo evidentní, že netušil, že je na tom něco špatného.
Holt každé dítě má jinou slovní zásobu - tvé děti znají nadávky, mé dítě je nezná ve skoro čtyřech letech. Zná zase taková slova jako šuriken, poštolka, kuna, Antarktida, planeta, katalog, šnorchl - prostě každé dítě vyrůstá v určitém prostředí. ![]()
@Moise píše:
někdy ty učitelky fakt lituju
Presne tak. Sakra, zakladatelko, pripustis ty vubec nekdy, ze tvuj syn mozna opravdu neni tak svaty? mozna az rekne tobe, ze jsi krava. Nemyslim to zle, ale z tveho prispevku to zretelne vyplyva, ze vinu na strane syna absolutne nepripoustis.Ja to vidim u dcery.Kdyz ted v zari nastupovala do skolky, ffurt jsem se bala, ze ji nekdo rekne spatne slovo nebo tak.Byla to precitlivela, nesmela holcicka.Mate videt ted. Ofrnkla, drza, obcas celkem nezvladatelna. Skolka dela divy ![]()
@PetrVesely Reakce všech mých přátel byla: On jí řekl, že je kráva? No a je? ![]()
@LadyBrigit Závěr jsem napsala na sedmé straně. Svatej není, ale nadávky nezná.
@Anonymní píše:
@Moise I sama učitelka dnes říkala, že bylo evidentní, že netušil, že je na tom něco špatného.Holt každé dítě má jinou slovní zásobu - tvé děti znají nadávky, mé dítě je nezná ve skoro čtyřech letech. Zná zase taková slova jakošuriken, poštolka, kuna, Antarktida, planeta, katalog, šnorchl - prostě každé dítě vyrůstá v určitém prostředí.
Počkej, ta slova jsou jen synonyma k pinďouskovi a pipince a nebo to je ještě jako jiný význam, přeci jen šuriken, poštolka, kuna, Antarktida, planeta, katalog, šnorchl to je přece jasné! Sám hned začnu polovinu z toho používat!
Prej šuriken a šorchl a KATALOG ![]()
@Moise píše:
proč?![]()
víš moje dítě není nevychované, naopak myslím, že ty hranice atd má pevnější a že jsem důslednější než mnoho maminek - musím - má ADHD, v té době ještě nediagnostikované, ale bylo poznat, že je něco jinak - pro paní učitelku to byl nevychovaný parchant ( vylezlo z malého až později v nové školce, když jsem se ho ptala jak se mu tam líbí tak prý ano, protože mu paní učitelka neříká parchante…) prostě předpkládám, že se vrtěl nebo něco shodil, nebo něco „provedl“ těžko říct - verze paní učitelky byla - nestál v klidu když ho česala po odpoledním spaní a škrábl se, verze malého + kamaráda byla - nestál v klidu a tak ho uhodila.. no v té druhé školce to bylo fajn - stejné dítě ale jiný přístup a malej ne nebyl hodnější ani klidnější ani neseděl jak bluma, ale učitelky to naprosto skvěle zvládly a on chodil spokojený a šťastný domů..
@Anonymní píše:
@Moise I sama učitelka dnes říkala, že bylo evidentní, že netušil, že je na tom něco špatného.Holt každé dítě má jinou slovní zásobu - tvé děti znají nadávky, mé dítě je nezná ve skoro čtyřech letech. Zná zase taková slova jako šuriken, poštolka, kuna, Antarktida, planeta, katalog, šnorchl - prostě každé dítě vyrůstá v určitém prostředí.
Jak jsi na to přišla?
Sedíš nám snad v obýváku? ![]()
Příspěvek upraven 25.11.16 v 21:26
@jdukolem píše:
víš moje dítě není nevychované, naopak myslím, že ty hranice atd má pevnější a že jsem důslednější než mnoho maminek - musím - má ADHD, v té době ještě nediagnostikované, ale bylo poznat, že je něco jinak - pro paní učitelku to byl nevychovaný parchant ( vylezlo z malého až později v nové školce, když jsem se ho ptala jak se mu tam líbí tak prý ano, protože mu paní učitelka neříká parchante…) prostě předpkládám, že se vrtěl nebo něco shodil, nebo něco „provedl“ těžko říct - verze paní učitelky byla - nestál v klidu když ho česala po odpoledním spaní a škrábl se, verze malého + kamaráda byla - nestál v klidu a tak ho uhodila.. no v té druhé školce to bylo fajn - stejné dítě ale jiný přístup a malej ne nebyl hodnější ani klidnější ani neseděl jak bluma, ale učitelky to naprosto skvěle zvládly a on chodil spokojený a šťastný domů..
to je dobře
mám doma to samé, takže chápu ![]()
@Moise píše:
to je dobřemám doma to samé, takže chápu
ted bojujeme v první třídě, je to těžké, on ktomu všemu je ještě hrozně upovídanej a má vysoké IQ = má odpověď na vše což slabší povahy může vnímat jako problém, ale zároveň je to takový srdíčko upřímný a citlivý.. paní učitelka šílela už koncem září, ale vypadá to, že si na sebe postupně zvykají ![]()
@jdukolem píše:
ted bojujeme v první třídě, je to těžké, on ktomu všemu je ještě hrozně upovídanej a má vysoké IQ = má odpověď na vše což slabší povahy může vnímat jako problém, ale zároveň je to takový srdíčko upřímný a citlivý.. paní učitelka šílela už koncem září, ale vypadá to, že si na sebe postupně zvykají
my bojujeme v druhé ![]()