Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Ernais píše:
Celkove sehnat truhlare na opravu cizi prace je takrka nemozne, to vezme bud jen zoufalec bez prace nebo to udela nekdo ze znamosti. Normalni truhlar je posle rovnou k sipku.
Případně jim slušně napálí cenu…
Takže já osobně bych původního truhláře z té reklamace „utéct“ nenechala
@ivašot. píše:
Ja fakt uprimne pochybuju, ze by to nekdo solidni vzal, muj muz by je rozhodne odmitl, protoze je to pro nej naprosto nezajimava drbacka, protoze musi koupit novou desku, napasovat ji na jiz existujici kuchyn, desku povrchove ošetřit, znovu do ni osadit drez a varnou desku, starou desku odmontovat a zlikvidovat a kdyz si k cene materialu prihodi treba 5tis jako vydelek, tak se na nej zakaznik jeste bude koukat, jestli se nepos.al. Nehlede na to, ze truhlar je opravdu nedostatkova profese a muz uz domlouva praci na pristi rok, protoze letos uz ma pro celou truhlarnu plno
@Ernais píše:
Celkove sehnat truhlare na opravu cizi prace je takrka nemozne, to vezme bud jen zoufalec bez prace nebo to udela nekdo ze znamosti. Normalni truhlar je posle rovnou k sipku.
Nejednalo by se o opravu ale o vel u novou pracovní desku
@ivašot. píše:
Tak utéct… Podle toho co jsem se dočetl v zákoně, tak je v právu. Zboží není a tak má právo vrátit penize
@Anonymní píše:
Jak pisu vys, pochybuji, ze na to sezenete nekoho solidniho. Jak ta deska vlastne vypada? Zacala se rozjizdet ve sparach? Jak moc?
@Anonymní píše:
Tak utéct… Podle toho co jsem se dočetl v zákoně, tak je v právu. Zboží není a tak má právo vrátit penize
Tak si vezmi peníze a jdi shánět nového truhláře.
Já osobně bych se s ním prostě snažila domluvit na opravě
@Anonymní píše:
Možná to nebude oprava, ale taky to nebude pro nového truhláře nijak zajímavá zakázka.
@Ernais píše:
Jak pisu vys, pochybuji, ze na to sezenete nekoho solidniho. Jak ta deska vlastne vypada? Zacala se rozjizdet ve sparach? Jak moc?
Praska ve spojích špalíků… Jedná se o pár prasklin. Je to výrobní vada.. Opravu jsem nechtěl z důvodu že mám obavu že to bude časem praskat zase jinde… Ale spárovku nemají skladem a tak mi ji truhlář nemůže vyměnit. On osobně se výrobou spárovky nezabývá.. kupuje polotovar…
@Anonymní píše:
Praska ve spojích špalíků… Jedná se o pár prasklin. Je to výrobní vada.. Opravu jsem nechtěl z důvodu že mám obavu že to bude časem praskat zase jinde… Ale spárovku nemají skladem a tak mi ji truhlář nemůže vyměnit. On osobně se výrobou spárovky nezabývá.. kupuje polotovar…
To kupuje vetsina truhlaru. Osobne si myslim, ze jsi mel vzit nabidku opravy, truhlar by desku zatmelil a zbrousil a pokud jsou praskliny mensi, tak to ani nepujde poznat. Chapu ze chces desku vymenit, ale to ocividne neni mozne a truhlar ti nabizi jako nahradu 10tis, za coz pochybuju, ze ti to nekdo jiny vymeni. Myslim, ze nemas vic moznosti, nez to bud nechat opravit nebo shrabnout tech 10tis, protoze si nemyslim, ze je truhlar povinen ti uhradit castku, za kterou by ti to realne vymenil nekdo dalsi, pokud je on sam ochoten to resit opravou.