Reklama na balkoně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7421
1.10.12 23:17
@Mokacina píše:
Zítra zavolám na družstvo a uvidím co mi poví, ale tohle mi přijde opravdu na hlavu postavený. Já taky nikomu nenadávám za to, že má na balkoně satelit. To taky není nějaká krása.
Ale to co píše Lama Lama, smysl dává.

I já souhlasím s Lamou.
I když mám byt v OV, tak balkon je společný a já ho mám k bezplatnému užívámí. (mj nesmím z něj dělat skladiště a narušovat vzhled domu.)
Co se týče satelitů, tak my máme jeden společný na střeše (od něj jsou rozvody do všech bytů) a když si jeden z majitelů bez svolení kohokoliv dal svůj na fasádu (zateplenou :cert:), musel ho dát dolů a vyřešit to jinak. (a fasádu opravit).
Ale záleží, co máte v LV, stanovách, domovním řádu a tak podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
2.10.12 06:24

Jak už psaly ostatní - okna, balkony a venkovní plášť budovy je brán jako společné prostory a když s nima chceš něco dělat, musí ti to družstvo nebo vlastníci schválit. Aspoň u nás to tak je, kamarádka musela sružstvo žádat i o povolení, jestli si místo balkónových dveří může dát francouzské okno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
2.10.12 07:10

Ja jsem si dala reklam. plachtu sousedum co maji balkon nademnou a nikdo nic nerikal :-) sousedum nevadi ;-) nasi ale bydli v baraku kde mam pronajaty prostor. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.10.12 07:16
@Mokacina píše:
Ahoj Holky,
tak jsem se dostala do křížku se sousedama, máme kamaráda kterému jsme dovolili nechat si vyvěsit reklamní plachtu na náš balkon. Viselo to tam necelé 2 dny a už na nás přišla domovnice ať to okamžitě sundáme, že to takhle nejde že je to reklama na služby a to tam být nemůže!
Byt máme v OV, tak si myslím, že si na svůj balkon snad můžu dát co chci a navíc ve vedlejším vchodu maj taky reklamu, sice menší a není barevná, ale je tam.
Bylo mi řečeno, že kdyby to dělal takhle každej, tak jak by to pak asi vypadalo a že by teda kamarád měl platit nájem za to že to tam visí všem nájemníkům a tyto peníze by se dávali do fondu oprav!
A dokonce, ještě než jsem to tam vyvěsila, tak jsem se měla zeptat sousedů, jestli je to tam náhodou nebude obtěžovat, což mi přijde úplně absurdní!! Jak může někoho něco obtěžovat na cizím balkonu?
Jak by jste to řešili vy? Stáhli by jste tu plachtu a hotovo? Nebo jí tam nechali! :nevim:

Taky bych to tam nechala, ale někdo to holt nezkousne. Domovnice jsou babizny pekelný. My jsme teď zrovna řešili krabičku od internetu na parapetu. Pár bytů tu mělo krabičky za oknem od poskytovatele internetu a domovnice se rozhodla, že to kazí vzhled fasády, a že se antény musí dát pryč. Zřízení nás stálo bezmála dva tisíce a samozřejmě hrozilo, že budeme platit odstranění krabičky a připojení na centrální rozvod. Což jsme nakonec neplatili na ruku, ale bylo to hrazeno z fondu oprav :zed:, s čímž teda nesouhlasím, ale nic s tím nanadělám. Pochybuji, že by to domovnice platila ze svého.

A to je pořád něco - boty na rohožce, koloodrážedlo přede dveřmi… Přitom jsme na konci chodby a nikomu a ničemu to tady nevadí. Takže to neřeším a boty i kolo tu máme dál. Jen si pokaždé, když ji potkám, vyslechnu cosi :roll:. Ale už jsem se obrnila. Byt je náš, poplatky platíme včas, bordel tu neděláme, fond oprav je 1000,–, tak ať drží tlamu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
2.10.12 08:01

Mluvíme o balkoně v bytě, nebo na chodbě? Protože balkon, co mám v bytě, přece není společným prostorem, nebo? Jak je to s reklamou, nevím, u nás mají lidi na balkonech plachty realitek, že je byt k prodeji, ale reklamu jsem takto ještě neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
2.10.12 08:10

Byt je sice tvuj, ale jde o to, ze venkovni casti (balkony, okna, fasada apod.) je vec, ktera se tyka celkoveho vzhledu domu a proto opravdu musis mit schvalene od SVJ (spolecenstvi vlastniku jednotek) to, ze si tam smis neco umistit, udelat treba zastreseni, vymenit okna, dat venkovni rolety apod.
Uz to tu bylo receno…ja mluvim z praxe, protoze pracuju ve sprave nemovitosti a nekolik bytovych domu jsme takhle meli ve sprave…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
la_Gata
2.10.12 09:00

Přítel si dal na balkon nějaké vysílače - antény a přišla za náma jedna členka výboru, že to máme okamžitě sundat. Nic jsme nesundali, antény jsou za balkonem už asi 4 roky a nikomu nic nevadí. Rada od právníka byla, že je máme sundat, až kdyby nám přišla písemně výzva.

• Citovat
  • Upravit
47
2.10.12 11:47
@la_Gata píše:
Přítel si dal na balkon nějaké vysílače - antény a přišla za náma jedna členka výboru, že to máme okamžitě sundat. Nic jsme nesundali, antény jsou za balkonem už asi 4 roky a nikomu nic nevadí. Rada od právníka byla, že je máme sundat, až kdyby nám přišla písemně výzva.

A přesně tohle udělám já, až mi přinesou nějakej papír o tom, že to mám sundat, sundám to, jinak se mnou nikdo nehne! Je to ode mě spíš jen takovej sek, protože mě je tak nějak jedno, jestli to tu bude viset nebo ne, ale když jsou lidi zlí a strkaj nos do všeho, tak prosim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
2.10.12 11:54

Dnes jsem mluvila s domovnicí s bytovým družstvem i s městským úřadem a nikdo mi to nemůže zakázat, protože jsem vlastník bytu!
Pán s paní co si ztěžovali už také ví, že to sundavat nemusím, takže jsem vlastně „vyhrála“.
Na městě mi řekli, že se jim to nelíbí, ale že s tím nemůžou nic udělat, pokud to tam chci!
Zítra máme schůzi, jsem zvědavá jestli se tam do mě někdo kuli tomu pustí! Jsme nejmladší rodina v celým baráku a maj na nás furt keci a mě už to nebaví, když jsme předělávali byt tak to bylo furt držkování, proč to musíme předělávat, že tu bude hluk a bordel atd..
Myslím, že to sundám, pro klid, ale beztak to tam nechám chvíli viset aby viděli, že nebude vždy po jejich!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MatoBA
23.4.13 10:54
@Mokacina píše:
Dnes jsem mluvila s domovnicí s bytovým družstvem i s městským úřadem a nikdo mi to nemůže zakázat, protože jsem vlastník bytu!
Pán s paní co si ztěžovali už také ví, že to sundavat nemusím, takže jsem vlastně „vyhrála“.
Na městě mi řekli, že se jim to nelíbí, ale že s tím nemůžou nic udělat, pokud to tam chci!
Zítra máme schůzi, jsem zvědavá jestli se tam do mě někdo kuli tomu pustí! Jsme nejmladší rodina v celým baráku a maj na nás furt keci a mě už to nebaví, když jsme předělávali byt tak to bylo furt držkování, proč to musíme předělávat, že tu bude hluk a bordel atd..
Myslím, že to sundám, pro klid, ale beztak to tam nechám chvíli viset aby viděli, že nebude vždy po jejich!

Presne tak, to je aj môj prípad, posledný som sa nasťahoval a zakomplexovaní susedia sa teraz búria.. prečo vŕtaš, prečo hudba, prečo idem výťahom v noci a ich to budí atď.. idem skúsiť cinknúť na družstvo a keď ich z toho porazí veľmi rád si tam tú reklamu dám. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová