Reklamace zboží v záruce

1754
20.6.16 14:25

reklamace zboží v záruce

Ahoj,

potřebovala bych reklamovat pračku, která je ještě v záruce.
A nemohu nikde dohledat doklad o koupi :-( Placeno to bylo převodem v listopadu 2014, platbu jsem na účtu dohledala. Jen nevím, zda to stačí. Na výpisu z účtu je název prodejny, částka a potom spousta čísel. Nicméně tam logicky není název zboží.

Zkoušela jsem se dovolat na firmy, ale je to velký řetězec, paní mi po telefonu řekla, že pokud zboží nebylo koupeno přes e-shop, tak mi nemůže poradit, musím prý osobně na prodejnu, která je ovšem daleko. Chtěla jsem zavolat na přímo na prodejnu, kde jsme pračku kupovali, ale číslo se zdá být nedohledatelné, všude mají pouze číslo na infolinku, na kterou jsme už volala.
Snažila jsem se dohledat informace na str. COI, ale nenašla jsem to.

Je tedy možné reklamovat zboží na základě výpisu z účtu?
A pokud ne, vydá mi prodejna nový doklad? Nějak to z toho hovoru nebylo jasné, paní mi říkala, že to mám zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7376
20.6.16 14:29

Pokud to neni noname znacka, reklamuj u vyrobce. Koupila jsem mycku bosh v okay, hnedka ze startu mela vadnou elektroniku. Volala jsem na bosh servis, podle cisla presne vedeli, kdy a kde byla mycka prodana, tudis je v zaruce a behem tydne ji zdarma bez odvozu, u nas doma, opravili. Dali cely novy pc dovnitr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.6.16 14:31

Samozřejmě, že ano. Nejsi povinná dokládat doklad o koupi, ale prokázat, že jsi zboží zakoupila. Nicméně dnes fungují reklamace těchto výrobků jinak. V papírech, které jsi k pračce dostala, je telefonní číslo na infolinku výrobce. Tam reklamaci nahlásíš a oni k tobě pošlou technika ze smluvního servisu. S prodejnou není v tomto případě třeba nic řešit.

• Citovat
  • Upravit
1754
20.6.16 14:41

@Janli toto všechno jsem udělala.
Nejprve jsem volala do Datartu, aby mi dali kontakt na servis. Se servisem už jsem taky domluvená, vím, kdy k nám servisák přijde. Jen prostě nemohu najít doklad o koupi, o kterém jsem byla přesvědčená, že vím, kde je. Našla jsem pouze manuál k pračce a na výpisu z banky dohledala platbu na danou prodejnu. Pračka je to Indesit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.6.16 14:46

Takže v pohodě, koupi doložíš výpisem z banky. Podle toho lze koupi výrobku dohledat. Se servisákama se dá většinou domluvit, potřebují si sychrovat, že zavoláš právě je, až se pračka rozbije po záruce. Měla by jsi pro něj mít nachystané papíry od pračky, bývá tam nalepovací čárový kód nebo formulář pro případ reklamace. Tohle jsi našla?

• Citovat
  • Upravit
1754
20.6.16 14:52

@Janli Čárový kód je přímo na pračce. Musela jsem ho nahlásit servisu po telefonu. Formulář pro případ reklamace nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.6.16 14:59

To, co potřebuješ, by mělo mít součástí manuálu. Teď si s tím hlavu nedělej. Technik většinou hledá způsob, jak to vyřešit. Můžeš mu ještě předem zavolat, zeptat se ho, co bude potřebovat a problém s chybějícím dokladem zkonzultovat. Většinou ti poradí, kam se obrátit. Podle občanského zákoníku doklad nepotřebuješ.

• Citovat
  • Upravit
1754
20.6.16 15:13

@Janli Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
20.6.16 15:47

Já jsem na tom podobně s fotákem za 5.000 kč já jsem to ještě vyšperkovala tím, že jsem platila na dobírku zaří 2015 :-/ ted se foták rozbil. Já nemám od fotáku kus papíru :-/ nafackovala bych si. Všechny papíry mám v pořádku jen tohle prostě nevím kam jsem sakra založila, nebo spíš jsem to musela omylem při třídění faktur vyhodit, no taky nevím co s tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.6.16 16:10

@Elen8 A nešla by dohledat mailová komunikace s obchodem nebo založený účet u obchodu? Taky se dá u pošty v rámci reklamačního řízení dohledat číslo dobírky - teda pokud je vstřícná pošťačka…

• Citovat
  • Upravit
14062
20.6.16 16:15

@Janli jojo komunikaci s obchodem mám veškerou a bylo to přes Gais dopravce. Prvně zkontaktuju obchod, pokud by byl problém tak budu muset zkusit přepravce zda budou ochotni zapátrat v učtu no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.6.16 16:18

Tak to stačí komunikace s obchodem!

• Citovat
  • Upravit
14062
20.6.16 16:24

@Janli snad ano… zkusim ještě v klidu fotak prozkoumat, ještě jsem neměla čas a pokud ho nerozchodim musím to vyřešit a snad bodou vstřícní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.6.16 00:31

@Elen8 Kdyby byl problém tak napiš, poradím. Dělala jsem reklamace devět let před mateřskou :lol: :cert:.

• Citovat
  • Upravit
bamba
21.6.16 01:05

Já tedy nevím, ale při reklamaci myčky po mě chtěl servisák záruční list, zapisoval do něj optavu a opisoval číslo ZL.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák