Reklamovaly byste boty s propadlou patou po půl roce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3436
27.5.16 17:38
@eva valoi píše:
Zdravím. Po půl roce nošení se u bot jakoby propadla úplně ta vnitřní pata nebo jak to popsat. Myslíte, že bych je měla reklamovat? Záruka je dva roky a po půl roce jsou nenositelné. Jen se ptám, abych tam nešla zbytečně. Nemám tyhle záležitosti ráda, no. Boty stály něco pod tisícovku, tak zase co by člověk chtěl, že jo? Kupované v Renu.

určitě reklamuj, mi se to stalo taky, bohužel těsně po zkončení zd, ale kámoška tam boty reklamuje každoročně, uznají to, mají tam hrozné šmejdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
27.5.16 17:39

Určitě bych se taky nebála jít reklamovat. Kdo se bojí a ani to nezkusí, tak si pak nemůže stěžovat.
Já letos reklamovala kluků troje zimní boty v Deichmannu. První se rozpadly po třech měsících nošení, vyměněny za nové. Těm přestaly lepit suché zipy do měsíce 8o, vrátili mi peníze. Třetí boty se rozpadly po necelých pěti měsících, vrátili peníze. A to nebyly žádné levné boty. Dětské zimní á 850,–, to mi nepřijde úplně málo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
27.5.16 17:43
@Muzz píše:
@Elenloth Ty tu nečte, co lidi už napsali. Za běžné opotřebení já teda považuju ochození (ošmajdání) podrážky, zejména podpatku. Ale ne, že ve vnitř se něco zbortí. To musí vydržet aspoň 2 roky. Asi jako u kola, že se sjede plášť, to je opotřební užíváním. Ale že za půl roku praskne rám, tak to opotřebení není. To je opotřebení tak po 20 letech. U těch bot podobně.

Eh? Já jsem odpovídala berry4, která zmiňovala, že boty musí vydržet 2 roky. nevyjadřovala jsem se k případu zakladatelky, naopak jsem jí v dalším příspěvku řekla, ať jde boty reklamovat. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
23847
27.5.16 17:51
@monrom píše:
@Bibi82 Wau, tak to bych také mohla zkusit. Manžel odrovná poloboty za 2,5tis během půl roku. JENŽE: on je nosí denně, všude, i na lehčí turistiku, nazouvá si je zavázané, tudíž mu v nich pata lítá a ničí se tím pata boty i náznak proděravění špičky, dále váží 125kg a i když má nohu vel. 50, ty boty to nevydrží. Pod patou nám jinak (i mě 80kg vel. 42) pravidelně propadávaly boty Josef Seibel. Ty stojí kolem 2tis.

Fak Siebly? Přítel je podobných rozměrů, tedy jen o 10 kg lehčí a Siebly mu vydrží. Je teda fakt, že jich má víc a střídá to a ani je prasácky nenazouvá. Jemu to začne pak praskat ve švech u malíčku, páč má nohy jako pštros u prstů široké :mrgreen: Ale jestli nevydrží pata, tak bych je normálně reklamovala taky. Mmch Siebly taky nosím a jsem ještě větší a těžší než ty :oops: a mám je za nejkvalitnější boty. Teda teď se mi akorát odřely kožený tenisky od nich zvrchu, ale to je asi jak řídím a šmátram tam tou nohou do strany o středový panel vedle plynu :zed: Problém je, že se jich nedá už tolik sehnat, nějak to přestali vyrábět. :cert:
Hh jediný důvod, proč já se rozhoduju, jestli vyhodit 6 let starý baleríny Siebel je, že jsem je dost nosila naboso a ta vnitřní kožená výstelka je celá uzená :poblion: No ale furt je mi jich líto, tak to pokaždý nějak vydrbu a ještě se to chvíli dá a pak zas váhám :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
27.5.16 17:55

@monrom tvůj chlap má vel.50 a jak je, prosím, velký?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
27.5.16 18:08

Určitě se tam vyplatí zajít, pokud máš lístek.. v lepší variantě Ti vrátí peníze nebo vymění za nové hned, a v té horší je pošlou na posouzení na které mají ze zákona 30dní a většinou pak stejně vymění za nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
27.5.16 18:11

Když by si reklamovala dvakrát stejné zboží. Na podruhé máš nárok výměnu odmítnout a chtít peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
27.5.16 18:12
@eva valoi píše:
Zdravím. Po půl roce nošení se u bot jakoby propadla úplně ta vnitřní pata nebo jak to popsat. Myslíte, že bych je měla reklamovat? Záruka je dva roky a po půl roce jsou nenositelné. Jen se ptám, abych tam nešla zbytečně. Nemám tyhle záležitosti ráda, no. Boty stály něco pod tisícovku, tak zase co by člověk chtěl, že jo? Kupované v Renu.

Ano šla bych reklamovat…za to fakt nic nedáš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
27.5.16 18:13

Asi to v pondělí zkusím a dám vědět. Jestli se tedy odhodlím, já jsem na tohle hrozná. Nemám ráda nepříjemnosti. Manžel by tam tedy nešel, ten by to vyhodil. Ale ten si nejde boty ani koupit. Nerad nakupuje.
No nic, dám vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
27.5.16 18:23
@Ver2ca píše:
Když by si reklamovala dvakrát stejné zboží. Na podruhé máš nárok výměnu odmítnout a chtít peníze.

podle kterého zákona?
pokud dostane nové zboží, je to bráno jako nový výrobek s novou zárukou a předchozí reklamace se nepočítají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
27.5.16 18:24
@eva valoi píše:

A to ja bych klidne sla. Hele atejne pocitas s tim ze ti nic nedaj, ale za zkousku nic nedas. Kazdopadne nic neztratis a maximalne jen ziskas. Neni to zadny velky vyrizovani, prijdes, reknes, ukazes, podepises a jdes. Ona prodavacka ti stejne prd rekne, posle to na posouzeni nebo opravu.. urco to zkus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
27.5.16 18:26
@KPKristy píše: Šla bych reklamovat a oháněla se tím, že vada, která vznikla do půl roku od koupě byla už předurčená nesprávnou výrobou. Do půl roku od koupě, pokud se projeví vada, máš nárok na okamžité vrácení peněz. A tuto informaci mám přímo od pracovníka ČOI, abyste si nemyslely, že vařím z vody. Po zimě jsem řešila podobný případ s tím rozdílem, že boty se mi rozpadly do týdne. Kontaktovala jsem inspekci s tím, zda mám správnou informaci, tam mi to potvrdili..

Tyy jo to je super informace!! Dobry vedet, dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
27.5.16 18:40

@jakanas Myslím pokud by ten vyměněný výrobek byl také vadný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
27.5.16 18:58
@Denis11 píše:
Tyy jo to je super informace!! Dobry vedet, dekuji :kytka:

Já to právě nevěděla, když jsem tam ty po týdnu zničené boty nesla. Takže jsem si nechala nabulíkovat 30 denní reklamaci s tím, že mi pak patrně dají jiné boty. Když jsem přišla domů, rozleželo se mi to, protože to bylo na začátku února, já šla reklamovat sněhule a za měsíc už mi jsou k ničemu, že.
Jenže už se to nedalo vzít zpátky, ale aspoň jsem to chtěla udělat tak, abych pak nedostala nové sněhule, protože co s nima v březnu, ale aby mi radši vrátili prachy. Tak jsem si zavolala na čoi, vylíčila situaci, a že jsem tohle slyšela, tak jestli to je pravda.
Pán mi řekl, že jsem si o peníze mohla říct hned. Ale když už je to tak, tak že mi je musí vrátit i potom nebo mám nárok na nové, ale ty samé boty. Ale to že už záleží na mě, o co budu mít radši zájem.
Když jsem přišla po měsíci, na pokladně byl jiný prodavač a automaticky mi nabídl peníze. Dneska už vím, že se nemám nechat odbýt a podle toho jsem pak jednala v tom Deichmannu. Přišla jsem, řekla, že boty jsou k ničemu, a že chci peníze. Nebyl s tím problém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
27.5.16 19:23

Šla bych stopro, tohle je dost podstatná chyba u bot po půlroce nošení. Kdysi jsem tuto věc reklamovala, ale už nevím kde a vrátily mi peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák