Řešení šikany

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1253
24.11.17 08:25

@Klára1100 A posudek koho? To nechápu. Jako zprávu psychologa? Čemu by to podle ředitelky mělo pomoct? Vždyť to jsou informace, které škola a dalsi osoby (treba rodiče těch holek) vědět nemusí. S tímto bych byla opatrná. Škole musí stačit to, co jim oznamujete a dokládate navíc smskami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24757
24.11.17 08:34
@olomoučanda píše:
@Klára1100 A posudek koho? To nechápu. Jako zprávu psychologa? Čemu by to podle ředitelky mělo pomoct? Vždyť to jsou informace, které škola a dalsi osoby (treba rodiče těch holek) vědět nemusí. S tímto bych byla opatrná. Škole musí stačit to, co jim oznamujete a dokládate navíc smskami.

To je to, co říkám. Aby s tim posudkem mohli operovat. Ze je dcerka labilní, psychicky jánevímco a bla bla bla. Ikdyby byla, nejsou tyhle informace pro veřejnost. Myslím, že by si škola měla spíše vyžádat posudky tech dvou holek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.25 21:12

Řešíme šikanu ve třetí třídě. Dnes jsem mluvila s učitelkou, prý si má syn rozmyslet, jestli do toho chce jít, že udělají nějaký kroužek a tam to budou řešit. Chtěla jsem se zeptat, jestli s tím má někdo zkušenost, jak to probíhá a funguje.

• Citovat
  • Upravit
6381
8.1.25 21:33
@Anonymní píše: Více

No, to by mě zajímalo, jak to pojmou.
Jestli se bude muset postavit a ukázat na ty ubližovače, tak to nedá a ani se to takhle neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.1.25 21:39

Jako jaký kroužek - syn a agresoři všichni v jednom kruhu? Syn si má rozmyslet, jestli se ve třídě bude řešit šikana? Tak to asi ne…Nepíšeš, o jaký problém se jedná a co nazýváš šikanou, takže zkušenosti sdílet neumíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
9.1.25 03:35

Takto se to neřeší. Otázkou je, jestli se jedná o šikanu. Který je to ročník a co se stalo? Jestli to neumí řešit nebo mají málo zkušeností, mohou si přizvat odborníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
9.1.25 06:47

To musíš napsat o co se jedná a jak ta třída funguje. U nás se ranním kruhem začíná každé ponděli hodinu a v případě potřeby i přes týden. Ale jsou na to děti zvyklé a řeší se tam, kde co. Včetně ubližování.

Moc nerozumím tomu, jestli syn chce do toho jít. To je snad úkol učitelky to udělat tak, aby se problém vyřešil a pro šikanované dítě to bylo přijatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
9.1.25 06:54

To se spíš zeptej té učitelky, proč sis s ní nedala schůzku? Jak my máme vědět, jaký ona má plán? Na postupy, jak řešit šikanu, jsou mnohostránkové dokumenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15331
9.1.25 07:02

Syn si má rozmyslet jestli se nechá dál šikanovat? Učitelka by měla vědět co dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41287
9.1.25 07:36

Mám stejnou zkušenost. Učitelka se mě na rovinu zeptala, jestli to chce dcera řešit, že by se udělala třídnická hodina a ona by tam musela přesně říct, i před tím dotyčným, co přesně se stalo a pak by to tam probírali a řešili…šlo o vulgární urážky a fyzický atak. Dcerka mi doma plakala, že nechce, že nechce, aby jí pak říkali, že je udavačka, že žaluje a že má z toho kluka strach, když by to musela říct takto nahlas před celou třídou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15331
9.1.25 08:04
@Keyllah píše: Více

A jak se to tedy vyřešilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41287
9.1.25 08:13
@Alušáček píše: Více

učitelka udělala jen obecný „pokec“ jak se mají dítka k sobě chovat, že se nenadává ani spolužákům, ani učitelům atd…nicméně celkově řešení nic moc, kluk má desítky poznámek, sníženou známku z chování, občas návštěva policie či psychologa ve třídě. dohled sociálky atd…dcerku už nechává být, resp. vybral si slabší cíle, nicméně s pubertou jsem zvědavá na pokračování…bohužel je ve třídě převaha chlapců, a ti se rádi ve vyrušování přidají, předhání se v tom, kdo řekne učiteli to nejšílenější atd…No, zvažuju přechod na gympl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5971
9.1.25 08:18
@Keyllah píše: Více

Takto to řeší učitelky, kterým chybí dostatek zdravého rozumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41287
9.1.25 08:33
@Kipa22 píše: Více

v tomto módu jede i ředitelka a to i po návštěvě inspekce :think:
Jak si myslíš, že by měla postupovat? reps. co může udělat víc? :think:
Jak vyřešit situace, kdy dotyčný vulgárně oslovuje spolužáky, učitele, půl hodiny zpívá či vykřikuje, háže po třídě věcmi, strká do spolužáků, kdy občas některý upadne, vyjadřuje se k jejich váze, brýlím atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
9.1.25 09:02

Co jsem zažila problém se sikanou na 1.stupni, řešila to psycholožka. Nejprve se všemi, kde se identifikovali sikanatori a pak už jen s nimi. Škola reagovala velice rychle, jednalo se o nového záka, ke kterému se deti nechovaly hezky. Dětem vůbec nedošlo, že je něco špatně, potom se to vyřešilo.
Za mě určitě řešit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin