Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Normálnímu člověku je hned jasné, že pokud sami chováte psy, cizího byste nikdy neotrávili. Tímto bych argumentovala, pokud by měl někdo kecy a na zbytek se asi vykašlala. Ono čím víc se v tom budete hrabat, tím víc to bude smrdět. Takhle to snad spíš utichne..
@Anonymní píše:
Ono už je to víc jak rok, já se ani nemám jak hájit, nikdo se s námi zde nebaví, lidi se kterými jsme dřív prohodili pár slov nás ani nepozdraví, štve mě to. říkají o nás že jsme bestie, i lidi co s námi dřív neměli problém
Já tedy nevím, ale myslím si, že úplně bezdůvodně se tyhle věci asi nedějí. Asi se budeš zlobit, ale nějaký důvod to mít zřejmě bude. Ale ten jsi schopná říct jenom ty, my ne.
@hanka.br. píše:
Já tedy nevím, ale myslím si, že úplně bezdůvodně se tyhle věci asi nedějí. Asi se budeš zlobit, ale nějaký důvod to mít zřejmě bude. Ale ten jsi schopná říct jenom ty, my ne.
Tak.Asi důvodem je ta pomluva, ne?
Ja bych si udělala fotky toho, jak vas veřejně osocuji va FB a zatím to. nechala. ono když se v tom začnete hrabat, může to byt horší. Ale chápu, že je hrozný, kdyz se s vama nebaví ani klika od dveří ![]()
A nevypovídá to spíš víc o těch lidech, kteří se bavit přestali? Stojíte o jejich pozornost? ![]()
Asi bydlite v peknym buranove, kde se x let michali stejny a pribuzny geny, tak z toho vznikl paskvil v podobe tehlech lidi… nechala bych to vysumet, ted je to peklo, ale za pul roku uz se daavno stane neco jinyho na reseni a bude klid
Máme podobný problém. Také jsme tzv. náplavy. Soused nám dělal velké problémy, přivlastnil si náš majetek, zničil zeď, ale špatní jsme my. Téměř celá vesnice s námi nemluví a ani není ochotna znát naši(pravdivou verzi).Už se ani nesnažíme někomu něco vysvětlovat. Popravdě je to jejich problém a ti lidé mi nestojí za to, abysme se nimi zabývali. Myslela jsem si, že rozdíl mezi městem a vesnicí už není, ale spletla jsem se.Ty lidi jsou slušně řečeno hodně obyčejní a my s tím nic nenaděláme. Kdo se s námi chce bavit, tak se baví a ti co ne, nám nestojí za to, abysme se tím trápili. Ničím jstese neprovinili, nevysvětlujte. Čas obrousí hrany a bude líp.
Prosím zachovat anonym, nebo smazat.
@AndelaCerna píše:
Asi bydlite v peknym buranove, kde se x let michali stejny a pribuzny geny, tak z toho vznikl paskvil v podobe tehlech lidi… nechala bych to vysumet, ted je to peklo, ale za pul roku uz se daavno stane neco jinyho na reseni a bude klid
Přesně jsi to vystihla, aspoň u nás to tak je.An.08.24
Pomluvu jsem právní cestou neřešila, ale rozhodně bych to nenechala být. Můžeš normálně podat trestní oznámení, PČR to musí řešit a pokud by to nechtěli akceptovat, tak bych si na ně stěžovala. Mě neskutečně vytáčí tihle lidi, co šíří lži a ještě jsou vysmátí. Když to budeš řešit, tak si příště dají pozor co o kom říkají. Veterináři neskládají Hippokratovu přísahu tzn. pokud bude chtít, tak ti informace sdělit může.
Možná bych se zkusila obrátit na toho veterináře, jestli by vám mohl něco k tomu říct. Otázka je, jestli toho psa neotrávili sami.
Ono se snadno řekne to ignorovat, ale na vsi to není nic příjemnýho, když se proti vám obrátí celá ves.
To je na soudkyni Barbaru
![]()
Ne, ted vazne. Mam s zalobou na vsi malou zkusenost, a to kdyz mi bylo 16.
Meli jsme psa plemena Husky. On se rad dobyval ven a proste byl schopen otevrit branku, plot, preskocit cokoliv vysokeho.. no proste nam porad utikal, na vesnici se ho lide ani nebali protoze byl mirumilovny, takovy proste velky maxipes fik.
No jenze jednem sousedum to hrozne vadilo a tak si vymysleli ze jim nas pes rozbil kralikarnu na jejich zahrade a ze jim zadavil 50 kraliku. Chteli po nas uhradit skodu a psa utratit. Nas pes samozrejme nic nezamordoval, jen se probehl a byl zpet, navic od nasi babicky ze zahrady bylo k tem lidem na dvur videt, a zadna kralikarna rozbita nebyla a porad byla plna kraliku.
Museli jsme to chte nechte s policii resit a nakonec nemeli zadne dukazy, evidenci ani svedky. Takze jim to neproslo a dostali oni pokutu za krive obvineni.
je ale pravda ze lide ve vsi se toho neucastnili, spis jen drbali, nekteri z toho meli spis srandu.
Ja byt tebou, asi bych na policii zasla a poradila se jestli to ma cenu hlasit nebo jak mas postupovat… Mozna dobre to spis ohlasit, ze siri verejne pomluvy, ktere jsou take trestane.
Soudkyně Barbara
, ne promiň napadlo mě hned, ale @Ghanaian Princess byla rychlejší, teď vážně, zkusit za veterinářem dojít můžeš, záleží k čemu to bude a bůh ví, co se tam můžeš dozvědět, nevíš, jestli toho psa neotrávili oni a teď se to snaží na tebe hodit? To je ale jenom úvaha
Každopádně líbit bych si to nenechala a možná na tu polici dojít,
a poptat se, co a jak ![]()
Toho veterináře určitě zkus, a opak bych šla na schůzi zastupitelstva a kde bych se zkusila obhájit, nebo to vyvěsit na veřejnou tabuli. Lékařskou zprávu od veterináře a nebo sepsaný dopis pro občany. Tohle je teda moc a rozhodně bych se nějak bránila. Starosta by vám měl pomoct, musí chránit zájmy občanů. Ostatně to taky slíbil při svém zvolení, takže zabývat se tím musí…
@kdochcekam No právě, drby a senzace, to zajímá lidi nejvíc a úplně nejvíc když je to něco zlého…chudák zakladatelka, sama žiju na vsi kde je cca 180 obyvatel, a neumím si představit takovou situaci teda. No udělala bych asi veřejné schromáždění na návsi
Je to ale opravdu smutné ![]()
Zakladatelko drž se a bojuj…jestli to nebudeš řešit, tak budeš mít nálepku travička psů, lidi jsou fakt někdy nechutný. Já uplně nesnáším nespravedlnost a když je někdo obviněný neprávem. Myslím na tebe a držím palce.
@Anonymní píše:
No tak ta pomluva je prd oproti tomu co chcou udělat. postavili jsme si u domu komoru a oni šli na stavební úřad že máme černou stavbu, chtěli jsme stavět terasu, zděný plot, na všechno musíme mít povolení a projekty, zrovna jsem byla na urade, volala mi z tama spolužačka co dělá pro jinou ves že se tohle dozvěděla že se na nás chystá, je mi úplně na blití jaké mám nervy, teď se snažím vše dát do pořádku a sháním projektanta, dopr*ele s nima, přitom sami mají půlku baráku na černo
Tak je taky nahlaste. Na takový jedině stejně, jak oni na vás.