Řeším blbost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ema N.
23.11.11 13:39
jizvíková píše:
koupila bych kytku a rekla, ze se omlouvam, ze jsem tehotna a hormony mi lezou i usima…mimochodem bydlet s rodici manzela nebo svymi, tak jsme na prasky asi vsechny, no ne?? :)

to nevim… ja jsem bydlela jak s tchanovcemi (to bylo super, ale uz bych to opakovat nechtela) a ted uz 5 let s moji rodinou v rodinnem dome a rozhodne si nestezuji, takze za me bydleni s rodici nebo tchanovcemi (pokud neprudi a tak), tak super zalezitost… Jenom diky domu muzu pracovat pri rodicaku (a ze je to zapotrebi, to ani nemusim rikat, protoze penize na stromech bohuzel nerostou. :( ). ;)

Ja bych se rozhodne omluvila, protoze mela podle me jenom starost… Nemyslim si, ze by to myslela zle, spis bych se pokusila ji vysvetlit, jake mas pocity a promluvit si tak normalne…

Ale nevim, jaky mate vseobecne vztah… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9166
23.11.11 13:40

Omluvou nic nezkazíš…ale myslím, že si tam ještě takových chvil užiješ…měli byste si najít samostatné bydlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.11 13:43
Laaja píše:
A pokud je nemohoucí na jednu ruku, tak by pro mě bylo samozřejmostí ji pomoct. to, že dáš prádlo do pračky je asi to nejmenší, ne?

Je to to nejmenší,já to udělám ráda,nikdy jsem ji nic takového nevyčetla,ale to jsou maličkosti,které by si mohla udělat i sama,a né na mě čekat,než přijedu od dr.Ruky má obě,ale tu jednu nesmí namáhat.

• Citovat
  • Upravit
32
23.11.11 13:45

Ahoj, ne nejsi blbec. Blbec je ten, co ti narušuje tvůj intimní prostor - tj. Váš pokoj / domácnost(??). Alespoň pro mne moje domácnost intimní prostor je a nesnesla bych, aby se za mnou tchýně bez pozvání vkrádala. Vím, že je ti to teď hloupé. Radím ti, abys tchýni vysvětlila, že těhotenství a následný porod a i ŠESTINEDĚLÍ (to prosím zdůrazni obvzlášť) je pro ženu obrovský hormonální sešup. Střídají se nálady, je normální si i poplakat. Jako žena by to měla pochopit. Tchána neber, chlapi tomuto nepřikládají žádnou důležitost.
Držím ti pěsti a miminko ať se krásně vyvíjí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
23.11.11 13:47

Myslím, že bys měla naznačit jaké potíže máš ( jak rizikové tak duševní), aby se necítili tvým odmítáním některých činností uraženi..
To by nebylo fér jim ted vyčítat - dřív jsi udělala vše a nyní ,kdy oni neví proč jim chceš něco odmítnout.To by nemuseli pochopit a udělali by si špatný závěr..

Prostě podle mě máte našlápnuto k nedorozumění a je třeba si popovídat..Nebo to zkus přes přítele, pokud jsi opravdu náladová a rozmluvu bys nevzládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.11.11 13:49
Anonymní píše:
O problémech mojich neví,a nevidím důvod jim to říkat.Oni nejsou špatní,mám je ráda,ale teď spoléhají na mě.Já ji hodně pomáhám,ale prostě už někdy nestíhám věnovat se všemu.A jsem na rizikáči,a celkem mám už strach.Jenže jsem asi blbec,že se snažím pro všechny dělat max.A pak neumím říct dost.To se stalo po prvé,že jsem ji to řekla.Ale bohužel,stalo se.

No, to bude možná ten důvod jim to říct… Oni neví, že toho máš hodně, tak na tebe spoléhají, protože jsi mladá, silná, zdravá… :mrgreen: Když by věděli, že řešíš tolik věcí, co ti z hlediska těhotenství hrozí, co bys neměla, tak jistě budou chápavější - tchyně se takto podle popisu nezdá jako semetrika. Prostě komunikace je základ, víc si povídejte (nemusí to být nutně detaily, ale ať jsou v obraze) a najdeš určitě i víc pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
23.11.11 13:50

já jsem byla prý v těhu kolikrát nesnesitelná(ovšem, že já si to nemyslela :lol: )a to nemám psychické problémy :hug: …takže dle mého- je to těžký- společné bydlení s tchánovcema je na jednu stranu super-pokud máte o.k. vztahy, ale na druhou nastávají právě situace, kdy se můžou moc míchat do tvého soukromí a to je blbý :( …omluv se, ale zároven zdůrazni, kde je „tvůj prostor“ a kde společný… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
23.11.11 13:50

Hele tady bude normální prach-obyčejná příčina - ponorka. Ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.11 14:22

Výcházím s nimi fajn,ale dnes tady opravdu chodit neměla.Já jsem ráda,že můžu tady bydlet,ale prostě nechci si říkat,co můžou a co ne,je to jejich barák,a já tady pravidla určovat nechci.

• Citovat
  • Upravit
22004
23.11.11 14:31
Anonymní píše:
Výcházím s nimi fajn,ale dnes tady opravdu chodit neměla.

A mohu se zeptat, jak toto tchyně jako měla vědět?

Tvoji tchánovci nevědí, že máš psychické (či jakékoli jiné) problémy. Jednají s Tebou, podle popisu, úplně normálně. Pokud máš pocit, že je to špatně, je na Tobě, abys jim situaci vysvětlila. Momentálně mi připadá, že komunikace s nimi velmi vázne, a to ze Tvé strany, nikoli z jejich. Dospělí lidé by se spolu měli bavit o všem, co ovlivňuje jejich společné soužití - a Vaše soužití je Tvým psychickým stavem ovlivněné dost výrazně.

Za tu konkrétní situaci bych se samozřejmě omluvila. A že tchyně Tvoje těhotenství nebere v potaz, to se stává - v dřívějších dobách nějaké hormony, těhotenská únava, apod. nebyly brány v potaz, žena prostě fungovala, protože nebyla jiná možnost. To je holt jiná generace, s tím asi těžko něco naděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.11.11 14:37

Mně tyhle problémy s rodinou stejně přijdou furt dokola, jak to tak čtu - všichni jsou blázni jenom já jsem letadlo, nikdo k nám nesmí, pokud neobdrží kolkovanou pozvánku týden dopředu, nikdo se mě nesmí bez vyzvání na nic zeptat a vůbec, co bych já komu byla povinna vykládat a vysvětlovat… Ale jsem tak straaašně nepochopená, čím to asi může být? :think: :mrgreen:

To teď nemyslím na zakladatelku, ale na ty komentáře, co kolikrát (nejen tady) čtu. Tím se hlavně, zakladatelko, neřiď, jinak se ze soužití s normálníma lidma stane horor :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
23.11.11 14:45
Angua píše:
Mně tyhle problémy s rodinou stejně přijdou furt dokola, jak to tak čtu - všichni jsou blázni jenom já jsem letadlo, nikdo k nám nesmí, pokud neobdrží kolkovanou pozvánku týden dopředu, nikdo se mě nesmí bez vyzvání na nic zeptat a vůbec, co bych já komu byla povinna vykládat a vysvětlovat… Ale jsem tak straaašně nepochopená, čím to asi může být? :think: :mrgreen:To teď nemyslím na zakladatelku, ale na ty komentáře, co kolikrát (nejen tady) čtu. Tím se hlavně, zakladatelko, neřiď, jinak se ze soužití s normálníma lidma stane horor :roll:

souhlasím s tím, že je třeba si promluvit a ujasnit si vzájemná očekávání, věřím,že to bude dobré :palec:
anquo - a kde ty normální lidi jako budeme hledat? :mrgreen:
zpětně viděno musím říci, že na tchýni jsem asi taky byla někdy jako pes,ale ona více kousala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
23.11.11 14:57
Boriska píše:
Angua píše:
Mně tyhle problémy s rodinou stejně přijdou furt dokola, jak to tak čtu - všichni jsou blázni jenom já jsem letadlo, nikdo k nám nesmí, pokud neobdrží kolkovanou pozvánku týden dopředu, nikdo se mě nesmí bez vyzvání na nic zeptat a vůbec, co bych já komu byla povinna vykládat a vysvětlovat… Ale jsem tak straaašně nepochopená, čím to asi může být? :think: :mrgreen:To teď nemyslím na zakladatelku, ale na ty komentáře, co kolikrát (nejen tady) čtu. Tím se hlavně, zakladatelko, neřiď, jinak se ze soužití s normálníma lidma stane horor :roll:
anquo - a kde ty normální lidi jako budeme hledat? :mrgreen:

Mezi letadly… třeba…? ;) Když všichni jsou blázni? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.11 15:03

Jenomže,to co jsem ji řekla je pravda.Nemohla vědět,že nemám náladu na její rady.Moc se na mě upíná,a spoléhá.Má ještě dceru a jednu nevěstu,ale ani jedna ji nepříjde umýt okna atd.Já to ráda udělám,ale až se malý narodí,tak budu ráda že budu ráda.A o mojich problémech ji fakt říkat nechci,je to moje soukromí,ale že navštěvuju psychiatra ví.I o tom rizikáči.

• Citovat
  • Upravit
22004
23.11.11 15:16

Co tu vlastně chceš řešit? Dnešní situaci nebo svůj vztah s tchyní?

Jestli dnešní situaci, tak jsme se tu celkem shodly - přehnala jsi to (to je fuk, z jakého důvodu, prostě jsi ujela) a omluva by byla na místě.

Tvůj celkový vztah s tchyní je věc úplně jiná - na to tu máme dost málo informací. Ale v zásadě to pěkně shrnula Angua - komunikace je základ. Když spolu lidi bydlí pod jednou střechou, musejí spolu mluvit, určit si pravidla a pak ta pravidla - i sebe navzájem - respektovat.

Tchyně (ať je, jaká je) nemůže za to, že Ty u nich nejsi spokojená a že tam jsi jenom kvůli manželovi. To je bohužel čistě Tvůj problém. Dokud s nimi bydlíš, budeš se muset naučit s nimi vycházet. Je na Tobě a na Tvém muži, abyste ta pravidla začali nastavovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová