Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky jsem byla taková. Teď zpětně i uvědomuju, kolika lidem a matkám jsem takhle ubližovala. Malá se narodila dřív a s problémy, měla jsem potřebu se ostatním vyrovnat a když některá chválila svoje dítě, já jsem musela dvojnásobně. Teď už je větší, přes rok a půl a myslím, že už to beru s nadhledem a vím, že každá považuje svoje dítě za to nejlepší a že každá má s dítětem nějaké problémy, ať to přizná nebo ne.
Znovu jsem otěhotněla a můžu říct, že to začínám pozorovat znova. Naštěstí už ne u sebe, ale sleduju ostatní, hlavně budoucí, prvorodičky, jak se předhánějí už teď, co nakoupily, jak upravují byt, jaký si koupí kočárek, jaká dají jména atd. Na tohle už nemám čas ![]()
Nejsi rozhodně sama, kdo to kolem sebe vidí ![]()
Já závidím každé mamině, které dítě aspoň někdy spí nebo aspoň chvíli neřve, a to ještě i teď.
Ale v dobrém, každému to přeju.
Takové kamarádky jsem asi neměla, maximálně snad to předhánění se v očkování, ale co se týče pokroků nebo pohlaví dětí, tak to vůbec. To by mě asi nebavilo se stýkat… Co si pamatuju, tak jsme vždy drbaly tak normálně.
Mám to stejně, myslela jsem si, že už jsme velký holky a prd. Jak píšeš, je to všude - kolegyně v práci má vnuka a ten už dělá to a to, kamarádka má holčičku a ta už umí to a to, a ten tvůj to jako neumí? A tím, že je malej předčasně tak je to ještě horší. A není teda nějakej postiženej, když se narodil dřív? A proč se narodil dřív? Fackovala bych
A řekni, že to Adélce sluší. No tak to jdu do kolen, protože vypadala hrozně. Ale chudák dítě za matku nemůže. A nebo kamarádka pořád synovi říká: Miluju tě, už jsem ti to dnes řekla? Taky si myslím, že ty hormony z nás dělají blbky a jsme jak slepice na smeťáku - sorry není to urážka - je to můj názor, protože kam se podívám tam pipka ![]()
@Anonymní píše:
Já bohužel vidím ve svém okolí, tak každý ženský po porodu hrábne. A to tak že jsou na proliskání. Nechci tím někoho urazit, to rozhodně ne. Ale je to tak, několik kamarádek jsem takhle měla, strašně fajn holky. A po děcku jsou to takový krávy, až to bolí. A s tím se bohužel začalo projevovat i tady to žárlení a předhánění se. Ale tím vším se pouze ukáže skutečná inteligence člověka…
A ty už máš dítě, nebo tě ta přeměna na krávu teprve čeká? ![]()
@puntice píše:
Myslím, že je to taková ženská přirozenost. Něco jako koukat, která zhubla a pak jí tvrdit, že jí to sice moc sluší, ale měla by přibrat
Asi bych to neřešila, buď ráda; bav se a ber to jako prima komedii.
Asi máš pravdu.Ale už si říkám s kým se proboha budu bavit
Kamarádky s malýma dětma pořád soutěží, bezdětné zase rýpají ![]()
Možná, že přicházím do věku, kdy zjišťuju, že opravdové přátelství je vzácné a všechny tyhle kamarádky asi tak dobré kamarádky zase nejsou ![]()
@00000 píše:
Taky jsem byla taková. Teď zpětně i uvědomuju, kolika lidem a matkám jsem takhle ubližovala. Malá se narodila dřív a s problémy, měla jsem potřebu se ostatním vyrovnat a když některá chválila svoje dítě, já jsem musela dvojnásobně. Teď už je větší, přes rok a půl a myslím, že už to beru s nadhledem a vím, že každá považuje svoje dítě za to nejlepší a že každá má s dítětem nějaké problémy, ať to přizná nebo ne.
Znovu jsem otěhotněla a můžu říct, že to začínám pozorovat znova. Naštěstí už ne u sebe, ale sleduju ostatní, hlavně budoucí, prvorodičky, jak se předhánějí už teď, co nakoupily, jak upravují byt, jaký si koupí kočárek, jaká dají jména atd. Na tohle už nemám čas
Nejsi rozhodně sama, kdo to kolem sebe vidí
Hehe, to vidím teda jen zde na emimi, když se kouknu do albíček, jak tam každá maminečka fotí kdejakej prd, co už pro miminečko mají
V reálu naštěstí nikoliv.
@Gina108 píše:
A ty už máš dítě, nebo tě ta přeměna na krávu teprve čeká?
To mě teprv čeká, a fakt se toho bojím. Doufám, že zůstanu „normální“ a nebudou ze mě padat takový ho**a jako „manža“, „příťa“ anebo „šmakuláda“, jak je to běžné na mimibazaru (a tady občas taky)
![]()
Tak s tím jsem se teda nikdy nesetkala. Taky si s kámoškama řekneme, co už naše děti umí, co jí, kdy jdou na očkování, ale vživotě by mě nenapadlo v tom vidět nějakou řevnivost nebo závist. Tak buď mám hodné kamarádky a neděje se to kolem mě, nebo jsem ta kráva, která nevědomky ubližuje ![]()
Zakladatelko, on to taky muze byt jen tvuj dojem.
me to neprijde. Kdyz mi nekdo rekne, co jeho dite umi/ neumi, vnimam to vetsinou jako konstatovani, ne jako chlubeni.
Opravdovou chlubilku znam vlastne jen jednu a nevidam ji nastesti casto. Ale ona uz je trochu extrem.
@Anonymní píše:
Asi máš pravdu.Ale už si říkám s kým se proboha budu bavitKamarádky s malýma dětma pořád soutěží, bezdětné zase rýpají
Možná, že přicházím do věku, kdy zjišťuju, že opravdové přátelství je vzácné a všechny tyhle kamarádky asi tak dobré kamarádky zase nejsou
Doporučuji stejně staré kamarádky s odrostlými dětmi, neb už nejsou tak šáhlé jak my
, ale přesto nejsou bezdětné, tzn úplně mimo. Jó, výhoda pozdního mateřství
že takové holky existují, co měly děti brzo. Těžko budu hledat kámošku s odrostlými dětmi ve dvaceti ![]()
@Anonymní píše:
To mě teprv čeká, a fakt se toho bojím. Doufám, že zůstanu „normální“ a nebudou ze mě padat takový ho**a jako „manža“, „příťa“ anebo „šmakuláda“, jak je to běžné na mimibazaru (a tady občas taky)![]()
![]()
![]()
@Anonymní píše:
To mě teprv čeká, a fakt se toho bojím. Doufám, že zůstanu „normální“ a nebudou ze mě padat takový ho**a jako „manža“, „příťa“ anebo „šmakuláda“, jak je to běžné na mimibazaru (a tady občas taky)![]()
![]()
![]()
Setkala jsem se s tím jen u jedné známé, furt mi vykládala, jak jsou její děti nejšikovnější
. Teď se jí, přiznám se, vyhýbám, nebavilo mě to. Nebylo to jen takový to normální žvanění o dětech, pač přeci jen matky se baví o dětech, potřebujou si postěžovat, poptat se a tak. Viz zdejší diskuze.
Samozřejmě nejšikovnější dítě je to moje
.
Dnešní doba je holt soutěživá…
No ale aspoň se každá/každý projeví naplno. No ale zkuste si pustit - na odreagování - starý český film „Až přijde kocour“ s Janem Werichem v hlavní dvojroli. Třeba si u něho trochu utřídíte myšlenky… ![]()