Řevnivost mezi maminkami

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1000
22.5.13 15:32

Taky jsem byla taková. Teď zpětně i uvědomuju, kolika lidem a matkám jsem takhle ubližovala. Malá se narodila dřív a s problémy, měla jsem potřebu se ostatním vyrovnat a když některá chválila svoje dítě, já jsem musela dvojnásobně. Teď už je větší, přes rok a půl a myslím, že už to beru s nadhledem a vím, že každá považuje svoje dítě za to nejlepší a že každá má s dítětem nějaké problémy, ať to přizná nebo ne.
Znovu jsem otěhotněla a můžu říct, že to začínám pozorovat znova. Naštěstí už ne u sebe, ale sleduju ostatní, hlavně budoucí, prvorodičky, jak se předhánějí už teď, co nakoupily, jak upravují byt, jaký si koupí kočárek, jaká dají jména atd. Na tohle už nemám čas :lol:
Nejsi rozhodně sama, kdo to kolem sebe vidí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
22.5.13 15:32

Já závidím každé mamině, které dítě aspoň někdy spí nebo aspoň chvíli neřve, a to ještě i teď. :mrgreen: Ale v dobrém, každému to přeju.

Takové kamarádky jsem asi neměla, maximálně snad to předhánění se v očkování, ale co se týče pokroků nebo pohlaví dětí, tak to vůbec. To by mě asi nebavilo se stýkat… Co si pamatuju, tak jsme vždy drbaly tak normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.13 15:33

Mám to stejně, myslela jsem si, že už jsme velký holky a prd. Jak píšeš, je to všude - kolegyně v práci má vnuka a ten už dělá to a to, kamarádka má holčičku a ta už umí to a to, a ten tvůj to jako neumí? A tím, že je malej předčasně tak je to ještě horší. A není teda nějakej postiženej, když se narodil dřív? A proč se narodil dřív? Fackovala bych :pocitac: A řekni, že to Adélce sluší. No tak to jdu do kolen, protože vypadala hrozně. Ale chudák dítě za matku nemůže. A nebo kamarádka pořád synovi říká: Miluju tě, už jsem ti to dnes řekla? Taky si myslím, že ty hormony z nás dělají blbky a jsme jak slepice na smeťáku - sorry není to urážka - je to můj názor, protože kam se podívám tam pipka :lol:

• Citovat
  • Upravit
23847
22.5.13 15:34
@Anonymní píše:
Já bohužel vidím ve svém okolí, tak každý ženský po porodu hrábne. A to tak že jsou na proliskání. Nechci tím někoho urazit, to rozhodně ne. Ale je to tak, několik kamarádek jsem takhle měla, strašně fajn holky. A po děcku jsou to takový krávy, až to bolí. A s tím se bohužel začalo projevovat i tady to žárlení a předhánění se. Ale tím vším se pouze ukáže skutečná inteligence člověka…

A ty už máš dítě, nebo tě ta přeměna na krávu teprve čeká? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.13 15:36

zakladatelka

@puntice píše:
Myslím, že je to taková ženská přirozenost. Něco jako koukat, která zhubla a pak jí tvrdit, že jí to sice moc sluší, ale měla by přibrat :lol:
Asi bych to neřešila, buď ráda; bav se a ber to jako prima komedii.

Asi máš pravdu.Ale už si říkám s kým se proboha budu bavit :lol: Kamarádky s malýma dětma pořád soutěží, bezdětné zase rýpají :nevim:
Možná, že přicházím do věku, kdy zjišťuju, že opravdové přátelství je vzácné a všechny tyhle kamarádky asi tak dobré kamarádky zase nejsou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
23847
22.5.13 15:37
@00000 píše:
Taky jsem byla taková. Teď zpětně i uvědomuju, kolika lidem a matkám jsem takhle ubližovala. Malá se narodila dřív a s problémy, měla jsem potřebu se ostatním vyrovnat a když některá chválila svoje dítě, já jsem musela dvojnásobně. Teď už je větší, přes rok a půl a myslím, že už to beru s nadhledem a vím, že každá považuje svoje dítě za to nejlepší a že každá má s dítětem nějaké problémy, ať to přizná nebo ne.
Znovu jsem otěhotněla a můžu říct, že to začínám pozorovat znova. Naštěstí už ne u sebe, ale sleduju ostatní, hlavně budoucí, prvorodičky, jak se předhánějí už teď, co nakoupily, jak upravují byt, jaký si koupí kočárek, jaká dají jména atd. Na tohle už nemám čas :lol:
Nejsi rozhodně sama, kdo to kolem sebe vidí :mavam:

Hehe, to vidím teda jen zde na emimi, když se kouknu do albíček, jak tam každá maminečka fotí kdejakej prd, co už pro miminečko mají :roll: :mrgreen: V reálu naštěstí nikoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.13 15:38
@Gina108 píše:
A ty už máš dítě, nebo tě ta přeměna na krávu teprve čeká? :mrgreen:

To mě teprv čeká, a fakt se toho bojím. Doufám, že zůstanu „normální“ a nebudou ze mě padat takový ho**a jako „manža“, „příťa“ anebo „šmakuláda“, jak je to běžné na mimibazaru (a tady občas taky) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2118
22.5.13 15:38
@Gina108 píše:
A ty už máš dítě, nebo tě ta přeměna na krávu teprve čeká? :mrgreen:
:lol: Tak to nemá chybu :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
22.5.13 15:39

Tak s tím jsem se teda nikdy nesetkala. Taky si s kámoškama řekneme, co už naše děti umí, co jí, kdy jdou na očkování, ale vživotě by mě nenapadlo v tom vidět nějakou řevnivost nebo závist. Tak buď mám hodné kamarádky a neděje se to kolem mě, nebo jsem ta kráva, která nevědomky ubližuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
22.5.13 15:40

Zakladatelko, on to taky muze byt jen tvuj dojem. :nevim: me to neprijde. Kdyz mi nekdo rekne, co jeho dite umi/ neumi, vnimam to vetsinou jako konstatovani, ne jako chlubeni.
Opravdovou chlubilku znam vlastne jen jednu a nevidam ji nastesti casto. Ale ona uz je trochu extrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
@Anonymní píše:
Asi máš pravdu.Ale už si říkám s kým se proboha budu bavit :lol: Kamarádky s malýma dětma pořád soutěží, bezdětné zase rýpají :nevim:
Možná, že přicházím do věku, kdy zjišťuju, že opravdové přátelství je vzácné a všechny tyhle kamarádky asi tak dobré kamarádky zase nejsou :nevim:

Doporučuji stejně staré kamarádky s odrostlými dětmi, neb už nejsou tak šáhlé jak my :mrgreen:, ale přesto nejsou bezdětné, tzn úplně mimo. Jó, výhoda pozdního mateřství :pankac: že takové holky existují, co měly děti brzo. Těžko budu hledat kámošku s odrostlými dětmi ve dvaceti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Anonymní píše:
To mě teprv čeká, a fakt se toho bojím. Doufám, že zůstanu „normální“ a nebudou ze mě padat takový ho**a jako „manža“, „příťa“ anebo „šmakuláda“, jak je to běžné na mimibazaru (a tady občas taky) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:D a nebo piškutky to bych se :poblion:
  • Citovat
  • Upravit
23847
22.5.13 15:41
@Anonymní píše:
To mě teprv čeká, a fakt se toho bojím. Doufám, že zůstanu „normální“ a nebudou ze mě padat takový ho**a jako „manža“, „příťa“ anebo „šmakuláda“, jak je to běžné na mimibazaru (a tady občas taky) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: neboj, blbost má mnoho forem 8) manža a šmakuláda též neříkám, ale šáhlá jsem dost :pankac: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
22.5.13 15:42

Setkala jsem se s tím jen u jedné známé, furt mi vykládala, jak jsou její děti nejšikovnější :roll:. Teď se jí, přiznám se, vyhýbám, nebavilo mě to. Nebylo to jen takový to normální žvanění o dětech, pač přeci jen matky se baví o dětech, potřebujou si postěžovat, poptat se a tak. Viz zdejší diskuze.
Samozřejmě nejšikovnější dítě je to moje :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.5.13 15:42

Dnešní doba je holt soutěživá… ;) No ale aspoň se každá/každý projeví naplno. No ale zkuste si pustit - na odreagování - starý český film „Až přijde kocour“ s Janem Werichem v hlavní dvojroli. Třeba si u něho trochu utřídíte myšlenky… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí