Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@SaxaL píše:
Cítím stejný smutek. V lepších časech jsem ráda za své děti, v horších pak hledám vinu u sebe. Dost mi pomohla psychoterapie nebo videa o tomhle typu toxických rodičů, tam dojdeš poznání, že to jsou skutečně vadní lidé a není to tvoje vina. A že jich je dost, prostě jsme vytáhli Černýho Petra no…
Ale taky intenzivně vnímám, jak lidé, kteří vzešli z normálních rodin mají jednodušší životy, větší pocit štěstí, že to, že máš za zády spolehlivost a důvěru, dělá úplně jinou startovní pozici do života, i život jako takový. To mě oslabuje dodnes, nejsem dříč, nejstm tahoun, nemám široká záda, přesto jsem musela celý život a odpovědnost za něj nést na svém hřbetě. Toužím po chvílích, kdy můžu chvíli jen žít, věnovat se svýmu, mít svý starosti, nemuset se bát o budoucnost, zázemí, vědět, že bude někdo, kdo to zázemí na chvíli vezme na svá bedra a já si můžu odpočinout.
Krasny prispevek ![]()
Myslím, že dobrá psychoterapie by mohla pomoci.

Já třeba pohled na druhé zvládám dobře, ale mě sousedé zachránili. Jako dítě jsem k ním utíkala, oni mi ukázali co je to láska, pohoda, přijetí, vřelost apod..
A matku si čím dál víc nechci připouštět k tělu, příp. už jedním uchem tam druhým ven.
V poslední době mi řekla spoustu hnusného, takže si to snažím nebrat si k tělu a žít s ostatními hezkými věcmi