Řidičák - potřebuji radu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
12.5.22 13:36

Já myslím, že pokutu na úřadě dát nemůžou - to jedině PČR, kdyby tě chytli v autě s neplatným řidičákem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
12.5.22 13:43

V klidu, já si taky měnila řidičák asi 3 roky po svatbě, a to jsem střelec s ním i dost řídila a 2× mě kontrolovali. Nikdo nic neřešil :D. Jak psaly holky výše - na výměnu vezmi oddací list a zaplatíš jen správní poplatek za nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.5.22 13:50

@papousekkakadu Myslím, že ani ten oddací list nepotřebuje. OP a ŘP mají nějak propojenou databázi, vezmou si aktuální info z OP. Při výměně jsem se ani nefotila, nic, až mě to překvapilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka.Poklicova
12.5.22 13:58

Holky, všem moc děkuji za rady i uklidnění. :palec: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
434
12.5.22 13:59

@unuděná je to možný, já se vdávala v r.2014, výměna tedy někdy v 2017. Detaily už si úplně nepamatuju 😁. Jo ale určitě doporučuju si zarezervovat termín přes nějaký ten jejich portál. Bylo to v rozmezí vždy po 10 minutách. Přijedeš si na svůj zvolený čas a nestrávíš půl dne ve frontě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
12.5.22 14:05
@unuděná píše:
@papousekkakadu Myslím, že ani ten oddací list nepotřebuje. OP a ŘP mají nějak propojenou databázi, vezmou si aktuální info z OP. Při výměně jsem se ani nefotila, nic, až mě to překvapilo.

Aha.. Tak to nevím… Já jsem ten řidičák vyřizovala v r. 2013 a to tehdy jsem potřebovala i vlastní fotografii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.5.22 14:08
@werajsik píše:
Aha.. Tak to nevím… Já jsem ten řidičák vyřizovala v r. 2013 a to tehdy jsem potřebovala i vlastní fotografii.

Já tam právě byla před asi dvěma měsíci, jen tedy výměna po skončení platnosti, ale nic po mě nechtěli, dokonce ani ten starý (nechali mi ho do vyzvednutí toho náhradního a pak ho hodili do skartovačky :nevim: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
12.5.22 14:14

@unuděná
Jo, jak jsem hledala ty poplatky, tak jsem to taky četla, že už není potřeba fotografie, že ji udělají na místě :)
Mě to právě čeká příští rok výměna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.5.22 14:18
@werajsik píše:
@unuděná
Jo, jak jsem hledala ty poplatky, tak jsem to taky četla, že už není potřeba fotografie, že ji udělají na místě :)
Mě to právě čeká příští rok výměna.

No mě jí ale nedělali ani na místě, ani jsem nic nevyplňovala, vycucli si to online asi podle OP ;) Každopádně tam mám stejnou fotku jako na OP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10963
12.5.22 15:25

@unuděná Já si měnila jeden den OP i ten řidičák. Nejdřív občanka, pak u řidičáku mi paní říká, jakou mi udelali ošklivou fotku, že mě vyfotí znova a líp. No nevím, paní byla spoko, ale přísahám, že tam vypadám desetkrát hůř než na občance a to tedy opravdu není žádná hitparada :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.22 16:06

Řidičák

Dobrý den rozhodla jsem se jít dělat řidičák jenže uz jsem ve 24hodine a pořád mi dělají problemy křížovátky pozdě se přichystavam do křižovatek, prosím dá my někdo nějakou radu zda to měl taky tak někdo nebo jsem lempl jen já 😂 😂 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová