Říjen 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5891
25.5.06 15:40

ciao,

dekujem moc za GRATULACE, ja na ty 7.mesicniny malem zapomela :oops:
ale vecer vysvlecem,napisem 7 a vyfotime.

Aha Carso s tim lepkem jsi me dostala,to slysim prvne…ale uz pul roku jsem nebyla na zadne prednasce,skoleni, toz nevim co je „in“ ve farmacii a medicine 8)

Lamargarito - migrena je priserna vec, moje mamka ji zna velice dobre- nejvic ji pomahaj Algifen kapky, lepsi byly ty stare, ty nove Algifen Neo jsou bez jedne slozky - myorelax.-uvoln.svalu,ale taky dobry, jsou teda na recept, ale kdybys dojela do Brna,jedny Ti prinesu ;)
Jinak novinka ( no stara min.pres pul roku :P ) je Viacell - je to takova chladiva naplast na hlavu- muzou to decka, tehotny,kojici, no proste vsici,da se to na celo…no me to v tehu pomohlo, no muselo,pac nic jineho nemohla nanejvys paralen. Jo mamka jeste neda dopustit na Acylcoffin- volne prodejny -je tam acylpyrin+coffein- suprovy, jen pro dospele !!
a taky je nejaky vytazek z rimbaby,nejaky kopretiny jmenuje se to Migrestop,mam pocit ze se berou 3 tbl denne,aspon 3 mesice…ale stoji to dost..ale slysela jsem na to chvalu…
od NordPharmy co dela Bio-… fakt nevim co dela na migrenu.
jinak to s tim Tvym byvalym, to musela byt sila…

rande - ja bych se primlouvala driv, idealni kolem 12:30-13:30h kdekoliv, Zemanka dobry.jen co trebas jinej den ? Ve stredu jdem s Klokankem na vylet - Otvirani studanek a ctvrtek mame plavani,jinak volno. CTVRTEK je DEN DETI !!! bude Bambiriada (trva 2-3dny) v Luzankach, v patek tam myslim bude neco i pro nejmensi s MC Klokanek,jeste zjistim.toz bud na Bambiriade asi v patek. nebo v pondeli,utery po poledni ;) ;) ;) :idea: :?: :?: :?:
se omlouvam,ale snad najdem nejakej termin 8O

dneska jablicko - tvaril se jak poprve u mrkvicky..no jazyk mezi zuby a schvalne jestli mamka tu lzicku i s nakladem prostrci… otviraj vam deti pusinky ? Vitek ne, ja mu to tam musi tak trosku nacpat,ne silou,ale pusu neotevre,teda nekdy jo-ale to mi do toho keca a prska to vsude…zkousela jsem otvirat pusu ja a rikat a ham, auticko do garaze, vcelicka bzzzz do domecku,ale bez uspechu :o :o :o

malej spinka po plavani, ale uz dospinkal. pa Dalif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
25.5.06 17:09

otvírání pusinky - na skleničková jídla otvírá jako ptáček, co jí nechutná, tak jí musím bud trochu nacpat a nebo to do ní vůbec nenacpu. Dneska jsem jí uvařila bramboru, mrkev a kuřecí maso, ale pohrdla, po 20 minutách jsem otevřela skleničku Sunárek a snědla celou tu větší!!!!!! Potvora. Ty kupované jsou chutově lepší, no. Měla jsem začít vařením, ted si zvykla na lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
25.5.06 18:12

biba dalif - otvírání pusinky u nás jako ptáček, nestačím povětšinou nabírat. Dalif a zkoušela si „Sezame otevři se“ ??? :lol: Asi to chce taky čas aby si uměl s tou lžičkou porvat. Tedýsek také žužlal lžičku jako dudlík a bylo to všude :?
Biba Tedysek měl taky období, že chtěl jen skleničky, ale přešlo ho to, teď jí cokoliv, jen mi odmítá ten špenát, ale já mu ho už nedávám, přece mu to nebudu nutit. Prostě jsem to pořád zkoušela jednou za čas mu mezi ty skleničky strkat to vařené a povedlo se.

Migréna všem děkuji za podporu, Val děkuji za SMS. Už přešla jen do bolení hlavy, teda dneska 3×400Ibalgin nic, pomohl mi zase až Algifen, mám zbylý ze zánětu středního ucha. Prášky. Já po Algifenu vždy mám zblblý pachový smysly, mám pocit že tu smrdí acetylen ( ze všeho cítím odlakovač na nehty ) ale asi to bude jen problém v hlavě. Algifen kapky už nemám, měla jsem a taky pomáhali dobře. Dalif když bych jela do Brna, bych by se Ti ozvala a možná Tě požádala tu spásu :-) Ale to nebude tak honem. Jinak acylpyrin nesmím, že prej mohu vykrvácet. Takže ať žije PMS :roll:

Val taky tu mám kousek Solnou jeskyni…a tam bych mohla i s prckem ??? Já totižto nemám žádné hlídání. Tak mi napiš jak to probíhá a co to vlastně je ??? To se tam jako člověk musí zeslíct ??? To by taky mohli všichni utéct 8O :lol:
Jinak náš zážitek z rána už vcelk udobrý, ještě kdy žsi na to vzpomenu mě zamrazí, ale vše špatné k něčem udobré aspoň vím, co už dělat určitě nebudu.
Ju a dovolenou…snad nějak zvládneme, třeba to Slovensko a taky jsem koukala na Rožnov :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
25.5.06 19:35

Zareček ,

Tak se nám už navrátil ztracený manžel,taťka a milenec v jednom :lol: :lol: :lol: konečně!!

Pro Lamargaritu -ty solný jeskyně jsou i pro děti,jen dovnitř asi nebudeš moct s kočárem,takže pokud možno,aby byl Tedy vzhůru :wink:
Prostě si sebou vezmeš plavky a na to župan a ňáký přezůvky(omyvatelný a lehneš či sedneš na takový lehátko(jako u móře)a jen relaxuješ,dýcháš slaný vzduch,odpočíváš a posloucháš příjemnou hudbu.....všude okolo tebe jsou solné krápníky a tlumené světlo :wink: :!
Cenu zatím nevím,pohybuje se podle regionů a měst :?

Dobrý nápad s tou dovčou v Rožnově

Už si dopisuju z nastávající maminou z říjňátek 2006,takže tam do začátku budu mít spřízněnou dušičku :lol:

Holky končím.....jdu vykoupat draky a užívat si manžu :oops: :!
HEZKÝ ZBYTEK PÁTEČNÍHO VEČERA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
25.5.06 19:45

valderamo - užívej taťku, manžela a milence jak se patří 8O 8O 8O

lamargarito - to jsi mě potěšila, že Tedymu taky nechutnalo vařený jídlo, budu teda pokračovat ve skleničkách a občas jí něco podstrčím. taky jsem přemýšlela, že bych jí to mohla nějak míchat- jako půlku mojeho výtvoru a půlku skleničky. Deska dostala skleničku s rajčatama- sice by se to při ekzému nemělo, ale vyzkoušela jsem to- pokud se osype, už jí nedostane. V krvi jí žádná potravinová alergie prokázaná nebyla a Dr. kožařka mi říkala, že může všechno. V tom aby se čert vyznal!
Na skleničce bylo napsáno od ukončeného 6- měsíce. No a pak po obídku jsem koukala na Pod pokličkou a zrovna bylo téma rajčata a říkali tam, že je můžou děti od 10. měsíce. :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
25.5.06 20:08

Dobrý večer :D

Dnešek byl opět rozlítaný :roll:
S Johankou jsme byly zase na inhalaci, odpoledne pro Barunku do školky. Hned ze školky jsme vyrazily do cukrárny/ já jsem teda náporu chuťových buněk odolala jen tak tak :lol: /, potom jsme se šly podívat na sandálky/ samozřejmě jsme nevybraly nic/. Johanka byla protivák, tak si schrupla v parku. Barunce se chtělo na velkou, záchodky nikde, tož nezbývalo než jít na trávu :roll: a jak to po ní sbírám, málem mi vypadly oči z důlků. Ona mi ta malá lumpačka pokadila botu :evil: :lol: Tak¨musím kouknout kolik máme v Jackpotu, není možné že bychom nějaký ten „melounek“ nevyhráli :wink: :lol:

Solné jeskyně my jsme byli v normální oblečení, hodila jsme se do lehátek a kdyby Barunka nekvákala non stop, tak bych si to možná i užila :lol: Jestli máš autosedačku „vajíčko“ a Tedýsek Ti v ní vydrží, tak si ho tam vezmi tam vezmi v ní a když se začne nudit, tak ho ponosíš.

otvírání pusinky Johanka taky baští pěkně, když už má dost tak sevře rty a nedostanu do ní ani kapku navíc. Vařím doma, skleničku jsme ještě neměly, jen tedy občas přesnídávku.

Migréna :evil: FUJ, naštěstí nevlastním, ale trpím na bolesti hlavy způsobené krční páteří :roll:

Noci dávám na večer instantní rýžovou kaši, malá se tedy konečně začla budit až ve 24,00 hod, ale pak ji musím přikládat k prsu skoro co hodinu, protože jinak řve jak na lesy :?

Val přejeme babičce, ať je brzy v pořádku :wink:

Dalif připojujeme se s přáním všeho nej k Vítečkovým osmi měsícům :lol: 

Carsa metřík nový nebude, neb foto je moc velké 8)

Barunka mi asi poslední 4 večery užírá nervy tím, že lumpačí po uložení v posteli/ skáče, kope nožkama, klepe hlavou panenky do zdi apod/ a tím ruší a budí Johanku :evil: Musím tam pořád běhat a jsem opravdu na nervy. :(
Mějte se moc pěkně a přejeme dobrou noc. Xenie a holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
25.5.06 20:12

Ahojky

Sraz - je mi to jedno. Přizpůsobím se :D A je to moc dobře, že Valderama je ukecaná, protože já toho moc nenakecám :cry:

Papání - skleničky vítězí na plné čáře. Jak jsem se těšila na vyvařování, tak mě teďka nesmírně baví nakupování skleniček :roll: A taky se mi strááášně nechce, protože venku je tááák hezky :D
Lamargaritko - ať je ti líp. Vím, co to je, ale mě stačí Brufen.

Zítra jedu na mrkandu do Brna do práce. Je tam strašná sláva, tak je tam jdu zkontrolovat :lol:

Krásný večer i zítřek.

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
25.5.06 21:05

Val - to je dobře, že už tam máš záchytný bod, já taky když jsme se vloni stěhovali v březnu do Prahy, tak už jse mměla na papírku naspanou jednu kočenku, která měla 1/2 roční miminko a vyklubala se z ní fajn kamarádka :-) On oto pomůže, dky žse stěhuješ s tou „nadějí“. Jo ještě jsem měla napsanou na tom papírku gynekoložku, byla jsem totižto v 12.týdnu a pak jsem si koupila mapu Prahy a vypsané na papíře ještě případné spoje na Brno :lol: Si to užij, já doma nemám ani taťku, ani manžela a ani milence 8) :roll: :wink:

Solná jeskyně - no uvidíme, že bych si přeci jen šla koupit nějaké ty plavky¨…pokuď se dají někde koupit černé od brady až po paty :D

Biba - přesně tak jak píšeš, když mi náhodou něco z toho vařenýho nechtěl, přidala jsem do toho na druhý den malou skleničku, hlavně zabírala od HIPP taková ta s krůtím a kukuřicí myslím a už to zbaštil celý, potvůrky děti :wink: Ještě mi pak pomohlo začít mu vařit tu domáci zeleninku s dostatkem kukuřice ( kupovala jse mmraženou Delvitu nebo Tesco, celkem v dobré kvalitě ji mají ), ona je nasládlá, to dětičkám chutná.

rajčátka - zes kleničky už dávám cca 3 týdny, zkoušela jsem i malý rajče ( to keříčkový )spařit, oloupat a podusit do polívčičky, ale těžké je koupit hezké rajče aspoň tu v Praze. Jinak reakci na to neměl žádnou.

xeniej - to mě připomíná usínání moje s mou sestrou, akorát u nás se to zvrtlo ke rvačkám :( a to Tvoje holky jsou určitě hodňoučké, tak přeji aby lépe usínaly

Tak já Tedýska už v autosedačce neunesu, kupovali jsem to vajíčko od chicco takové větší než jsou ostatní, má to nastavitelné pásy na 3 polohy dle velikosti dítěte a měla i spešl vložku pro novorozence, které Tedýsek rychle urostl. Takže to nosí jenom taťka a jenom na rychlý přenos do auta před domem a zpět. Ale tím že je větší zase ji teď můžeme déle používat, protože Tedy má hrozně dlouhý nohy, ale zatím mu je celkem ok. A taky k té solné jeskyni je to cca km pěšky a tam nejezdí MHD a to že nemám řidičák a ani auto už jsem psala. No uvidíme, třeba manža ve zdraví přežije moji návštěvu v kadeřnictví v půlce června, jdu na červený nástřik…a kosmetiku začátkem června, tak pak mohu zkusit otravovat s jekyni :D

Krásnou noc !!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
26.5.06 05:50

i510 skoda,zes nenapsala driv, ze jedes dneska do Brna, mohli jsme si udelat srazik ;) neva. Val rozhodni kdy a kde bys rada srazik, ale ja nemuzu streda,ctvrtek…dik za pochop.a tesime se.
Vitek se nemuze dockat az uvidi Patrika - ditko sve vahove kategorie :lol:

jinak co psat klasika 5:15h, teda zkousel na me 4:30h, ale vnutila mu prso, no spis si jen brousil zoubky 8O a pak v nasi posteli si hral na kocku a mys s kousatkem - to jako po popostrci kousatko a chytne a zas…celkem dlouho, pak chovani a na novo, pak tlaceni, to vedela ze jde do tuheho, toz ted si hraje,je prevlecenej a za hodku pujde na balkon.

Val solne jeskyne me zaujaly. zrovinka vcera cetla ruzne inzeraty lazni … jinak o prazdninach mame v planu jet s kamoskou tehuli na jejich chatu do Roznova,teda jen ja s Vitkem,pac Martin nema tolik dovolene jako ja :lol: :lol: :lol: dam vedet. kdyztak Ti pisnu mobila pres SZ.

Xeniej diky za gratulace dopredu k 8.mes. :P :P :P jsi prvni, toz za mesic dam Vitkovi vedet.
toz snad to holky prejde a budou opet andilky jak na fotkach. Ryma je previt vime, ale zvitezime !!!
ja naivka si myslela ze pisti jen holky, ale ne Vitek je silna konkurence.

no nic jdu se zkulturnit takhle v noci :twisted:

ciao D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
26.5.06 11:36

Dalif :oops: já hlava vykojená, unavená. Tak ještě jednou: vše nej k včerejším sedmi měsícům :lol:

Já už jsem tak zblblá, že jsem se večer zá:,–(ně myju šamponem na vlasy místo sprchovým gelem. :roll:

Mějte se pěkně. Xenie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
26.5.06 17:57

ahojky,

Val, žádnej problém, nemusíme píct buřty, opečem třeba brambory :lol:
To je super, že už jsi našla nějakou dobrou duši z Rožnova :! Určitě je to dobrý začátek!

i510, to jsme se na výstavě už určitě někdy potkaly :wink:

Dalif, já zatim ty kaše s lepkem nedala, jen mě zajímalo, zda je někdo už dává. Ale zkusila jsem dát sušenku, ale neměla moc úspěch, tak jsem to taky odložila.

Zajímalo mě jak to tedy s tím lepkem je a našla jsem v chytré knize „Výživa kojenců“ asi toto:
Obiloviny
Obiloviny a obilné produkty řadíme mezi základní potraviny. Dodávají nám vitamíny skupiny B, minerální látky např. železo (proso-jáhly,oves,žito,zelené zrno) a škrob. „Bezlepkové“ druhy obilí, např. kukuřici,proso a rýži používáme již v 5. a 6. měsíci. (u kojených dětí vše cca o dva měsíce později- uvedeno v předešlých kapitolách!!!)
Kaše z ostatních druhů obilovin (pšenice, ječmen, oves) můžeme A MĚLI BYCHOM začít podávat teprve v 7. měsíci. Nebezpečí celiakie, je nyní již menší. Celiakie však patří k dědičně podmíněným chorobám a nelze se jí vyhnout. Reaguje li dítě na obiloviny střevními potížemi a ztrácí-li na hmotnosti i při dostatečném příjmu potravy, musíte neprodleně vyrozumět odborného lékaře.
V 7. a 8. měsíci se dá celiakie relativně lehce razpoznat. S přibývajícím věkem je mnohdy stanovení diagnozy obtížnější. Proto je důležité nezačít z přehnané opatrnosti příliž pozdě s podáváním lepek obsahujících obilovin. 8O :wink:

Tak asi takto, uf, to mě bolí ruka :lol:

Pac Aimee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
26.5.06 22:29

Ahoj všichni,
my jsme dneska celý den courali s Lamargaritou a Tedýskem a bylo to moc fan - děkujeme a doufám, že někdy zopáknem!

http://www.gify.nou.cz/…bory/s14.gif

Aimee - jak jsem pochopila je dobré dát ten lepek teď a alespoˇuvidíme, jak na to jsme. Tak tedy něco zkusím. Ale moc nerozumím tomu, že teď jde celiakie dobře rozeznat - čím?????

Dalif - tvoje příspěvky v 5,50 mě teda děsí!!!!!! Vzkaž Vítkovi, že takhle trápit rodiče prostě nemůže!!! :? :? :?

Val - je fajn, že máš už v Rožnově kamarádku. Uvidíš, že nakonec všechno dobře dopadne.

Mějte se krásně a o víkendu si užijte všechny tatínky, manželi a milence :wink:
 carsa

• Citovat
  • Upravit
292
27.5.06 11:27

Carso, tak to se mě ptáš moc. Opravdu netuším proč je teď lépe rozeznat :roll: . Já to jen opsala. Možná proto, že v tomto věku ještě nemají dětičky tolik druhů potravin jako později, fak nevim.
Pa Aimee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
28.5.06 06:21

dobre ranko v nedeli !!!

toz klasika 5:15h… predevcirem zkusila dat kasi Sinlac - z lahve nechtel, po lzickach jo…ale to byl tanec -uspavali do pul desaty, on usnul a pak se zas probudil, no spis kricel bolesti briska asi ze spani…budem davat kasi s jablickem asi rano…na kt. strankach jsou vase jidelnicky ? ja projela deset stran..pak uz jsem sla spat.

Jo,Carso, pac jsme nenasli v Brne kde vyzkouset tu Tvoji ci Salewu krosnicku, tak jsme vcera zasli do Hudy sportu a koupili tuhle :
http://www.hudy.cz/…big/2387.jpg /> i s tim medou ;)vinove cervena-ta barva se libila M.vic jak obyc.modra a navic dalsi dite bude holka ;)
a po sleve nas vysla na 3800Kc, ale musime jeste dokoupit strisku za 600kc, tu nemeli…
no ale je tam napsano az dite dobre sedi, Tobe ta dr.rekla.ze uz muze ???

• ze to bylo s Lamarg pekny,nepochybujem,ale o co se v:,–(ime.ze Tedysek spal :)))

no nic jdem si hrat at driv usnem.
peknou nedeli !!!

Dalif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
28.5.06 18:13

dalif - krásná krosna, Deuter je dobrá značka.
Mně se líbí ta drahá Deuter z Hudy:
http://www.hudy.cz/…etail_ls.asp?…
ale je fakt drahá
pak jsem objevila ještě novou Salewu, přijde mi, že je to kopie toho Deuteru:
http://www.detskyraj.cz/…robnosti.php?…
je sice o něco levnější, ale taky docela mastná!
No ještě to musím všechno obhlídnout, zajdu mrknout do Hudy, taky nevím, kde by mohli mít v Ostravě Salewu, abych si tu krosnu vyzkoušela.
Jinak ty krosny většinou doporučujou od 1 roku, ale myslím si, že se tím asi pojišťuje ten výrobce. Mladší dítě by v tom asi mělo být kratší dobu.
Já jí chci začít používat až tak v srpnu, září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí