Říjen 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
371
29.5.06 12:49

Srazík - tak co o půl druhé? My bysme se naobědvali doma a než bysme dojeli do Brna a zaparkovali a dorazili na místo určení (Zemajda?), tak by to tak vyšlo. Co vy na to?

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
29.5.06 13:58

carso - celiakie (alergie na lepek) se projeví brzy po podání něčeho s lepkem průjmy a neprospíváním dítěte.
Ale jsou i rodiny, kde se u dítěte projevila celiakie a když se pak vyšetřovali zpětně rodiče, tak se třeba u jednoho prokázala skrytá forma celiakie- neměl příznaky nějak nápadné a přeci byla třeba ta střevní stěna hodně poničená.
Vlastně to funguje tak, že se začnou tvořit protilátky proti lepku, ketré začnou negativně působit na stěnu střeva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
29.5.06 14:00

jo, jinak ve škole nás učili, že lepek by se nemělů začít podávat dříve, než od ukončeného 8. měsíce. Někteří autoři dokonce doporučují začít ještě později, třeba až po prvním roce. Je to ale věc názoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
29.5.06 14:09

Hezký den přejem všem!
Nestíhám…čtu, ale zaboha se nedostanu ke psaní :evil: .
Přijde mi, že čím je starší, tím mám míň času.
Prádlo na složení tu mám asi čtyři dny. Když se ho chopím jako že začnu skládat, začne řvát. Jeden nebo druhej. Uragáni.

Biba - přeji vám, ať už Vám ten ekzém zmizí nadobro!
Brňandy - užijte si srazík a hlavně rozveselte trochu tu Val. Bude to mít těžký. Ale myslím, že si tam zpřízněné dušičky najde (ať už záměrně a cíleně nebo určitě alespoň náhodou díky dětem), viz mumis (díky za vzkaz).

Spaní - jako mimi měl fleece deku povlečenou v povlečení od polštáře, ale brzo mu to bylo malý, tak jí má teď v dětském povlečení na peřinku. Je to lehoučký, neodkopává se, spíš se zavrtává tím jak cestuje dolů k nohám. Na sobě má bodýčko s dlouhym a dupačky na ramínka.
Spí na bůčku nebo na bříšku s vystrčenou prdkou.
Mám fůru dupaček s dlouhym rukávem a s ťapkama cca od vel. 104, tak zanedlouho nastoupěj na řadu a budu mu je dávat na holý tělíčko samotný (jen plínku pod ně, samozřejmě - tak daleko ještě nejsme :lol: ).
Vstávání - mezi 5.30 - 6.00h. Normálka. A kupodivu nezáleží na tom v kolik jde večer spát 8O. Obyčejně chodí ve 20.00, ale když je hodně unavenej a nevydrží a schrupne si ještě kolem 18., tak jde spát třeba (bylo to párkrát) ve 21.30. Stejně vstane do těch 6h!

Všem oslavencům vše nej!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
29.5.06 15:25

sraz Brno - moc ráda bych Vás viděla, ale svého času trčím v Praze , tak snad někdy příště :) Ale děkuji za pozvání, to mě těší. Moc ode mě pozdravujte VAL a vyřiďte, že kontakt na mě má, tak ho může kdykoliv použít :wink: Užijte si to !!! :!

spaní - tak mi snad skoro od začátku spíme pod peřinkou a dekou, neboť já nemá ráda na spaní teplo a tak jsme v ložnici přes zimu měli vypnutý radiátor. Dávám overal, Tedýsek má všeobecně rád chlupaté věci, takže se vždy zachumlá mezi deku, peřinku a plyšáky a spí většinou na boku. Teď na léto mám pro něj overálky ale jsou jako kraťase krátké jenom po kolínka a s krátkým rukávem a asi k tomu deku a plyšáky, bez ních v postýlce neusne…už vidím jak jedem do Tater s taškou plyšáků :lol:

biba - předesílám, že nejsem lékař, tak moje info jsou jen převzaté z dostupných zdrojů pro amatéry :roll: Takže nechci aby je někdo bral jako závazné.

Takže Tě jen doplním: ......jsem dozvěděla, že je třeba rozlišovat alergii na lepek což je alergie jako taková a celiakii=CD= celiakální sprue - to se jedná o intoleranci lepku a problém spočívá v zánětlivém onemocnění tenkého střeva, které pak zapříčiní i to, že se nevstřebávají důležité látky do těla pro jeho prospívání. U dětí 6-9měs. se toto onemocnění projeví po podávání lepku změnou - a to jako stabilní neklid, stálé nechutenství, zvracení, průjmy ( stolice je hnilobně cítit ).

A ta klasická alergie se projeví povětšinou exémem a nemusí být na rozdíl od intolerance na doživotí.

Fuj.....jsem se vyčerpala :lol: Nechci nikoho poučovat, napsala jsem to jen jako zajímavost a pokuď se chcete pídit dál, najdete na internetu nezčetnou řadu odkazů. Mam známou, která CD má a musím uznat, že je to na ni hodně poznat. A zjistili jí to až po zdravotních problémech v 25 letech. Ale to byste museli vidět, jako hlavní chod si dávala předkrm, ještě to nedojedla a popřípadně šla vyzvracet. Měla i s židlí 20kg a prostě taková hodně nerví, bílá plěť.....podezřívala jsem ji z anorexie, jenže mi přišlo, že psychicky měla vcelku tak nějak jasno a neuznávala moc takové ty modelky a tak. Bylo vidět že s ní není něco OK. Pak podstoupila řadu vyšetření a vyklubalo se z toho CD. Drží bezlepkovou dietu a je už vcelku v pohodě, dokonce přibrala :)

Tedýsek dnes také nemá svůj den…je strašně umrčený, zase má trochu průjem a oteklý nahoře další zub a chce pořád jíst, se mi cápal i po kávě a strašně se rozčílil, že mu nechci dát… tak nám leze patý v pořadí, myslím. A já potřebuji uklízet a chystat na zítřek, protože mi přijede návštěva, no teď se zabavil … a mě už bolí zase hlava. Ale jen bolí, zatím nenastal migrózní stav, to bude dobrý, doufám :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
29.5.06 16:05

sraz - 13:30h Zemanka idealni, Val potrebuje v 15h pro dcerku do skolky,ale nevim kde ma skolku,ale tak snad hodka na rozveseleni bude stacit ;)

Dalif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4460
29.5.06 19:08

Tak jsem doma a mám po rande s Val. Zrovna sli s manzou kouknout na baracek. Tak snad se jim zalibi. Urcite lepsi baracek nez panelak. O vasem srazku jsem Val rekla a ted jsem ji jeste preposlala vzkaz od Dalif. Urcite bude moc rada, ze se potkate. A je to v patek,ze? Ja ji napsala ze v patek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
29.5.06 19:09

lamargarito - popsala jsi to perfektně.
Dost mě totiž překvapilo, že už jste začaly některé dávat lepek a že vám to dokonce doporučil pediatr.
Chci si pořídit tuhle knihu, myslím, že by mohla být dobrá:
http://www.grada.cz/…malych-deti/
Ohledně stravování dětí je pořád tolik rozporů a MUDR. Gregora je odborník, tak bych to klíďo dělala podle něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
29.5.06 20:24

lepek - biba - já taky patřím k těm, co začala dávat i lepek ( obilné kaše, těstoviny, sušenky, rohlík ).

Ano, je to tak doporučení se pohybují od 6měs.-1roku, kde se přihlíží na to, dokdy bylo dítě kojeno a také na to, jak moc jí ( a můj drobeček nejí on žere :lol: ) a pak také na genetické dispozice a případně problémy u mimi s AE.

Jinak CD nikdo v rodině nemáme, naopak u nás v rodině je spíše problém opačný :lol: přilišná chuď k jídlu a nadváha. I ze strany manžela. Také vím v čem tkví problém: nějak se nikdo moc nesnaží sportovat a všichni máme povětšinou jako koníček vaření :D Blbá kombinace, že ? :roll: :oops: :lol:

Otázka asi zní proč se názory tak rozchází :?:

Z toho co jsem četla se má s lepkem hlavně čekat kvůli alergii, pokuď není dítě alergik a nemám problém s negativní reakcí na potraviny, tak si myslím že není potřeba čekat až do jednoho roku, když je problém se zasycením - což jsme měli. Prostě nám ta rýžová nebo rýžovo-kukuřičná kaše nestačí. Co jsem začala dávat obilnou, je ze strany našeho sviště spokojnost 8)

Co se týče rizika CD, intolerance, pokuď jsme to opět správně pochopila, je dědičná, takže pokuď to v sobě člověk má, neovlivní to abstinencí lepku u dítěte do 1 roku či déle. Spouštěcí mechanismus je nějaké imunitní oslabení - stačí viroza a je asi úplně jedno zda je člověku je 6měs. nebo 5 let či 30. Také jsem pochopila, že je to u menšího dítěte lépe rozpoznatelné, protože člověk asi rychleji zjistí díky pečlivějšímu sledování dítěte, co se změnilo. Třeba tu mou známou léčili pořád se slepákem. A ona to často sváděla na střevní chřipku a nevolnost ze špatného tlaku.

Toť opět můj selský rozum :lol: Ale zda si to myslím správně jistotu nemám, takže se prosím každa řiďte svými instinkty a spřihlédnutím na každé Vaše děťátko zvlášť, u AE bych postupovala asi opatrněji, aby se to přidáním další potraviny nezhoršilo. :?: Mně třeba na AE lepek nevadí, ale já mám svoji spešl AE, tu jen tak někdo nemá !!! :wink: Se mi udělal super flek na hrudi po včerejším obědvovém zápalu vše pokečupovat :x ale odpustit jsem si to neuměla, tak dobře mi tak :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
29.5.06 21:22

lamargarito - myslí, že to vidíš správně, nic se nemá přehánět, ani s lepkem
Můj názor je, že by se mělo začít fakt už kolem 8. měsíce, ne to zbytečně oddalovat. Ale o tom se fakt přou i kapacity.
Oddalovat se to má proto, že to střevo zraje a zraje a pokud by se objevila celiakie, tak ať je to co nejpozději, kdy už střevo bude zase o něco zralejší.
Já začnu asi v srpnu s lepkem.
Jak jsem se zmiňovala, Mari jsem už dala i rajče a nic se nedělo, nemá na jídlo žádnou reakci. Myslím, že by atop. skzém měla, i kdybch jí kojila, má to prostě geneticky dané. A neměla prokázanou potravinovou alergii v odběrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
29.5.06 21:23

lamargarito - jsi dost chytrá (jako myslim to v dobrém, ne posměvačně- podle toho, jak sis všechno vyhledala a pochopila).
Co je Tvoje povolání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
29.5.06 21:45

Dobrý večer, hlásím se že žijeme!

Jen jakmile se venku oteplilo, tak jsme furt někde venku a nestíhám na všechny reagovat :oops: No ale teď je venku celkem zima, mužíček je prač, děťátko spinká, tak jsem tady!!! :lol:

Lepek : zvykli jsme si na bezlepkové piškoty - přijdou mi chuťově lepší než klasické, ale jinak v kočárku dávám požužlat rohlík nebo zmrzlinový kornoutek…Žádné reakce vidět nejsou, jenže jak řekla Lamargarita : moje dítě nejí ale žere (!!!) :oops:

Spaní : Domča spinká v overálku s dlouhým rukáven i nohávem, na boku s vystrčenou prdelkou, během noci ale cestuje do různých nepochopitelných poloh :lol: ..Usíná pod peřinou, ale bravurně ji celou noc odkopává, takže přikrývám, protože večer ještě dlouze v ložnici větráme, máme taky raději spaní v chladu

Vstávání . 6-7 hodina ráno na papáníčko, pak tuleníčko v posteli a pak ještě tak hodinka spánku…Chudáček ví, že mě dřív z postele nedostane, tak radši spí taky 8)

Mumis : odkud jsi, že píšeš o Valachách??? Řekni, já su taky Valaška :wink:

Ztím se mějte krásně a pokusím se polepšit s tím psaním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
29.5.06 22:42

biba - ještě k tomu kojení, já jsem byla plně kojena do dvou let a mam AE, moje sestra totéž ( snad jen ona je totální alergik, který nemůže víceméně vytáhnout paty z domu a když tak pouze jako pojízdná lékárna a stejně oteče ) a můj bratr vychován na feminaru, který myslím byl stáhnut z trhu kvůli lepku je naprosto zrdavý člověk, takže souhlasím, že to asi „kojení x nekojení“ nebude až takový problém, věřím tomu, že to může přispět či zlepšit, ale ne zapříčinit

VerouS … vítej od Rožnova :wink: Tak už jste zařízení ???

chytrá ? .....nemyslím si… povolání ? :roll: co je to povolání ??? :?: To co jsem dělala naposled ? To co jsem studovala ? To co jsem chtěla dělat asi také ne a to co jednou budu dělat ještě nevím a to co jsem už prošvihla asi nevrátím :oops: :lol:

Kladeš mi těžké otázky !!! :! :roll: Odpověz si sama :wink: , napíši stručně moje kroky směřující do současného mateřství.

Dělala jsem už ledasco, prošla jsem mnohé neboť život mi nenadělil ten tolik chtěný červený koberec v závětří. Studium jen klasický gympl se zaměřením na grafiku, dělala jsem pop-art a pořád říkám, že se hodlám k tomu vrátit a zmořit planetu svýma čmáranicema :lol: Ale skutečnost je taková, že momentálně nemám potřebu malovat, mě to chytně jen v těch depkách. pak jsem se v rámci studia ještě asi hodně věnovala filozofii a psychologii. Jsem knihomol, ale nehledej v tom potřebu studovat odborné knihy, já mám nejraději horory z kterých běhá mráz po zádech. Jsem dislektik.

Takže jsem si vyzkoušela uklizečku, umývačku nádobí, roznášečku piva, prodavačku, sekretářku, skladnici, referentku skadu, obchodního zástupce, pomocnou účetní a naposled cash flow a credit manager - v překladu jsem dělala takovou protivnou ženskou, která kontrolovala práci účetního oddělení firmy a penalizovala a vyhrožovala zákaznikům - neplatičům, lepila med kolem úst dodavatelům a seděla na několika stovek milionů jak žaba na prameni, které mi ke všemu nepatřili 8) :lol: Dělat to už nebudu, dala jsem s notnou dávkou hrdosti v 4 týdnu těhotenství výpověď. Dostala jsem se k tomu tenkrát zcela náhodou, ve správné chvíli na správném místě a řekla jsem od plic co si myslím dost nevybíravým způsobem a dostala nabídku na tuto práci. Takže náhoda.

Takže snad alespoň nějaká odpověď na Tvoji otázku, co je moje povolání…tak v současnosti MÁMA jako my všechyn tady :D

Ha.....jsem se zase rozkecala, tak se omlouvám za opět „nestručný příspěvek“. Ale mě se na otázku tohoto typu strašně špatně stručně odpovídá :roll: :? A pak nerada bych, abyste si mysleli, že jsem nějaká encyklopedie na nožičkách :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
29.5.06 22:49

Lamargarito- jsi hotovej filozof !!! :lol: :lol: :lol:

My jsme se vratili z divadla, malej mliko odstrikany nechtel a natruc usnul az po 21h,a ted spi a ja cela mokra…no asi to byla pekna bojovka, mamka nemuze moc tezky veci a Vitek ma pres 9kg…
mimochodem spi v me posteli - me pulce postele !!! a ja bych taky rada sla spat,al je tam rozvalenej jak kdyby mu ta postel patrila :roll:

no nic nejka to vyresit musim, budicek tu bude cobydup.dobrou D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
29.5.06 23:01

dalif - Filozofie je jen pokus teoreticky ospravedlnit své jednání. ( to řekl GABRIEL LAUB )…praxe jooo to je něco jinčího :roll:

Tedýsek mi taky dnes usnul až v 21h, ale naštěstí ve svým :D Tak hold dneska ve vaně, ne ? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí