Říjen 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
898
18.7.07 19:41

Helenko, Monetko - tak s tímto přišla i moje tchýně asi rok co jsme e přestěhovali do domečku cca 30km od Brna že by investovala do nové střechy s tím že ji tam vybudujeme podkrovní byt. Ale řekla to jen manžovi a on si to měl rozmyslet a říct jestli souhlasí a hlavně to neměl říkat mě. Ještě že v tomto jsme byli za jedno a ihned mi to řekl vylítla jsem jako čert.

pupíky máte hezký taky se musím vyblejsknout

Mak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Helenka
18.7.07 19:55

mak tak to je tedy síla, ty ses to neměla dozvědět, jo??? nějak ji nedošlo, že přeci nemůže rozhodovat jen jeden,ne??? Mě snad příjde že většina má snad úplně stejné tchýně s bláznivými nápady!!!!!! Doufám, že jednou nebudu taky taková!!! No já myslim, že se už nikam chtít stěhovat nebudu!!!

• Citovat
  • Upravit
854
18.7.07 20:30

Holky dík za chválu pupíku… to se vám to mluví, když se s takovým nemusíte tahat :lol:
Petrano a ty prsa… není moc co závidět. Záda mě z nich bolí děsně. I manža už se diví a pomalu si s nimi neví rady :D
Beruško nestraš… doufám, že následující dny pro mě budou příznivé a pupík se dá s růstem pohov. Už jsem navrhovala manžovi, jestli by ho nechtěl chvíli místo mě nosit, že bych si tak na den dva odpočinula. A ty jednorázové kalhotky jsem kupovala v lékárně. A myslím, že je mají i v drogerii DM.
A k těm prsním vložkám… mé protékaly i ty jednorázovky, tak mi to vyjde myslím na stejno. A když už chci jít do látkovek, tak tohle zkusím k tomu. Asi si koupím i balení jednorázovek, abych je měla vždycky pro jistotu u sebe.
Makk, tak to je síla… tvoje tchýně má fakt dobrý přístup.
Helenko, že by tu byla nějaká epidemie postihující tchýně? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6475
18.7.07 20:37

Monettko tomu se rika tchyni syndrom :D :D
Makk u nas je taky par veci ktery se nemam dozvedet, ale nastesti se je vzdycky dovim…Jeste, ze nemame barak to by asi mela podobnej napad…jsem zvedava co se bude dit az s nimi jednou budeme menit byt…mi mame totiz 2+1 a oni 3+1 :D :D :D

K tem postylkam taky ji mame rozlozenou a jak jsem na to koukala bude to chtit minimalne 2technicky inzenyry :D :D kazdopadne to bude sranda :D

Helenko ja varim zitra omacku UncleBenz je to fakt rychly :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
18.7.07 20:48

Ahojte holky,

teda vy jste se dneska rozepsaly. :)

Tak hlásím, že u nás proběhla úspěšně bouřka v noci a od 3 do 4 jsem nemohla spát jak se malá vrtěla. Tak jsem ji uklidňovala ať se nebojí a hlavně ať ještě v bříšku zůstane. Jinak přes den opět horko, ale o trochu snesitelnější než včera a předvčírem.

Holky fakt pěkný bříška, já si připadá pořád jak slonice ach jo.

Marti já jsem se do Čtyřkol přestěhovala teprve vloni, před tím jsem sem jezdila jenom na víkendy k přítelovi. Bydlela jsem v Pha - Zbraslav a dělala jsem na Libuši, tak proto ten dr. na Chodově (i když on předtím byl ve Střešovicích). Jinak mi příjde, že od nás třeba do Průhonic to výjde časově stejně jak do Bene (tím myslím co se týče nákupu).

Holky začínám propadat panice, když Vás tak čtu co všechno už máte zajištěný a zajišťujete. :(

Holky ty Vaše tchýně to je síla. Ta moje snad ještě není tak hrozná, nebo se ještě pořádně neprojevila. Ale už teď si přeju až to na mně v říjnu příjde, aby byla zrovna v práci. Při mý smůle bude zrovna doma. :(

Helenko já zítra asi budu dělat rizito a v pátek borůvkový knedle na páře (mňam už se těším). V pátek mi možná přivezou 5kg meruňek tak budou ještě o víkendu tvarohový knedle s meruňkama :D . No ptala jsem se Michala jestli mu to neva a on říkal, že když to nebude květák tak že neva. :D No hlavně v sobotu večer děláme grilování s přátelema jako oslavu jeho narozenin, tak tam bude maso a uzenin až až.

Jinak mám pro Vás další tip na mňamku. Teda nevím jestli už cukety dozrávaj (nebo dorůstaj nebo jak se to bere).

Skoropica - z cukety

40 dkg hrubě strouhané cukety ½ hrnku hl. mouky ½ hrnku hr. mouky
3 až 5 vajec
1 drobně krájená cibule
20 dkg salámu na kostičky
mletý kmín, hodně majoránky, sůl ½ hrnku oleje
prášek do pečiva

Promíchat, nasypat a roztáhnout na vymazaný a vysypaný plech, nahoru rajčata, paprika, strouhaný sýr. Pečeme při teplotě 150 °C 40 - 45 min.

Je to fakt výborný, dá se teplý, ale my to hlavně jíme studený. A jí to i Michal a to nemá rád cuketu. Akorát mě nesmí vidět jak to zrovna dělám a nesmím mu připomínat z čeho to je. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
18.7.07 20:52

Tak my sme postýlku už nechali složenou, malému jsme pořídili před 2 týdny velkou a už ji nebudu rozkládat, takže ji potom ještě povlíct a je nachystaná, mám ji vedle postele a už si tam představuju Julinku jak tam bude ležet :lol: už se moc těším..

Tak další den bez deště přežit, ale byla jsem tak 10× ve vaně.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
18.7.07 20:57

ty vaše tchyně to je teda hustý, moje bydlí cca 17 km od nás a bez ohlášení nejezdí, spíš jezdí jen když je manža pozve. Neumím si představit jak bych řádila, kdyby se knám chtěli nastěhovat a mě o tom neříct. :evil: někdo by byl mrtvej!

Jo mám super tip na oběd! Zítra mám promoci tak máme objednaný stůl v restauraci kde jsme se brali a k jídlu bude skandinávský kaviár, biftek na pepři, opečené brambory a jako dezert tiramisu. Asi prasknu ale snad se to tam nějak narve!

Tak se mějte a pohlaďte bříška!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
18.7.07 21:01

Holky tak to já mám objednanou postýlku v čaryfukovi už 4týdny a kdybych si tam v pondělí nezavolala a nezptala se tak jí každý den marně vyhlížím. Výrobce měl prej dovču tak se to všechno spozdilo ale pravděpodobně příští pátek bych ji měla nejpozději do konce července.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
18.7.07 21:07

Kájo takže taky přistěhovalec :D Na Chodov a do Průhonic taky jezdím nakupovat. Tady v Bene toho moc není. A teď chce zajet na Černý Most do Ikei. Navnadily jste mě tu na pár věci. Musím co nejdřív, dokud se ještě s tím pupíkem vlezu za volant :D
A Kájo ten recept je super. Už jsem to jednou jedla a moc mi to chutnalo, jen jsem ten recept nemohla pořád sehnat. Takže dík. Až mi vyrostou cukety, tak to upeču.
Teda Baruš, tak takovou mňamku bych si taky nechala líbit. Maso sice moc nemusím, ale tenhle mrňous ho po mě docela chce, tak ho baštím. A když ti to papkání přinesou až pod čumáček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
18.7.07 21:15

Tak jsem se přidala do galerie :wink: Ještě musím vyfotit pupík, ten na fotce zatím nemám, pak přidám.
Já už mám doma postýlku od Cam - daily plus, původně byla zamýšlená jako druhá do obyváku, kuchyně a tak, nebo na cestu, ale asi si ji nechám v ložnici a bude sloužit jako postýlka hlavní, je strašně praktická - se stříškou, moskytiérou, přebalovacím pultem, malou závěsnou postýlkou pro mimino… akorát tam dám naspod asi obyč matraci, ta skládací originální se mi zdá dost nepohodlná…
Jinak jsem si objednala látkové pleny a osušky s kačenkama od Kikko a sotva došly, dočetla jsem se tady na emiminu, že z nich po vyprání budou šedivé hadry, že ty barvy pouští… :evil: 8O A to se mi tak líbily. Budu používat jednorázovky, tyto jsem pořizovala jenom jako doplněk, ale i tak … zkusím je vyprat a uvidím… Nemáte je někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
18.7.07 21:16

Tak v sobotu mi kamarádka donese cuketu - tak zas budu píct :D

Ještě tu mám jednu dobrůtku, ale už by Michal nevzal do pusy tak si ji dělám jen pro sebe.

Zapečená cuketa se sýrem

Pří:,–(y:
500 g cukety
100 g balkánu
100 g eidamu
2 - 3 cibule
4 - 6 stroužků česneku
1 dcl olivového oleje
100 g hladké mouky
oregáno, sůl, bílý pepř

Postup:
Cuketu nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme do růžova. Na zbylém oleji osmažíme cuketu.
Do zapékací misky vložíme orestovanou cuketu, posypeme oregánem, položíme cibuli, na plátky nakrájený česnek a rozdrobený balkán. Přidáme další vrstvu, ale místo balkánu dáme eidam.
Pečeme cca 10 min. Podáváme s různě upravenými bramborami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
18.7.07 21:26

Tchýně - jak to tak sleduju, tak já mám tchyni zlatou, stará se o mě jako o vlastní dceru (v tom dobrém smyslu), ale i tak bydlet pod jednou střechou bych s ní nemohla, na určité věci máme přecejenom jiné názory a já nejsu zrovna z těch, co se neozvou, když se jim něco nelíbí. Hlavně mám ráda své soukromí a nesnesu, když mi kdokoliv do čehokoliv mluví, i když to „myslí dobře“ - tady ten argument mimochodem moc miluju :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1384
18.7.07 22:19

Sonjo mně se tahle postýlka taky moc líbí.. chtěla jsem si ji pořídit.. ale budu kupovat lepší matraci, ty cestovní nejsou moc dobrý… akorát jsem přemejšlela kvůli tomu malýmu závěsnými lůžku, že se mi tam ta matrace nevleze… :? Leda bych do toho koupila jiný závěsný lůžko, který bude velký… jak to budeš řešit ty?
Miminko tak asi do 3 měsíců bude spát v tý vyšší poloze, že jo… tak abych mu nepošramotila zádíčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
18.7.07 22:31

Nejlepsi jednorazove vlozky jsou pry od Chicca a pratelne jsou bud bavlnene nebo i vlnene. Narazila jsem na vlozky co maji z jedne strany nepropustnou vrstvu. Stejne si budu porizovat do zalohy jednorazove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
18.7.07 22:41
lukrecia píše: … jak to budeš řešit ty?
Miminko tak asi do 3 měsíců bude spát v tý vyšší poloze, že jo… tak abych mu nepošramotila zádíčka

Toho bych se nebála, ona ta matrace zas není tak strašná, pro mimi je prý lepší trošku tvrdší podložka na spaní, než úplně měkká(…ale tahle fakt není tvrdá…) Navíc pokud bude mimčo spávat třeba v zavinovačce, nebo aspoň na ní, tak by to mělo být OK, myslím že nemusíš mít strach o zádíčka… V kočárcích aspol. bývá taky ne úplně příjemné polstrování a dítě tam tráví taky spoustu času. Mě jde hlavně potom o to spaní už většího dítka dole, tam se vejde klasická postýlková matrace a tu tam budu pořizovat určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí