Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@adam75 píše:
Tohle je myšleno vážně? Proč se vyjadřuješ k věcem, o nichž nevíš naprosto nic? Víš vůbec, jaké máme v ČR daně a jaký je výnos z jednotlivých druhů daní? A jaká „hrstka zaměstnanců“?? Uf, já padám, kdo vůbec může napsat takový blábol?
Ano, hrstka zaměstnanců platí daně z příjmu. Jinak tu máme samozřejmě DPH. Živnostníci odvádějí vesměs minimum, nizkoprijmovi nic nebo dostávají ještě příspěvek na bydlení či jiné soc. davky, velké firmy mají daňové prázdniny či daní v daňových rájích, tak kde má stát brát peníze? Příjem z daní vybíraných od Osvc stále klesá.
@adam75 píše:
@AlphaOmega státní zaměstnanci jsou i učitelé na všech úrovních vzdělávání, policisté, vojáci a podobně.
Samozřejmě. Vojáci s tebou, kteří nikdy nebyli mimo ČR, to je také příklad plýtvání prostředky. Ale zase z těch vysokých platů a rent odvedou hodně na DPH, že? Co na tom, že jim na to přispívají ostatní pracující.
Ne nestrasim, ale kdyz se dcera pta, proc „maji vsichni cernou kuzi“- mysli tim, proc u nasich v ulici delaji vykopove prace pouze cikani, odpovidam popravde, protoze se neucili a nebo spatne. A ze pokud se bude ucit spatne, nebude mit prilis vyberu, jako oni kopaci.
Koukam, ze nase konzervativni zena z pralesa stale konspiruje ![]()
@fashion_victim83 píše:
Ja nepotrebuju byt zpracována, to ty si mimo.Asi si myslis, ze ty vybrané dane prerozdeli veverky nebo ti poštovní holub každy mesic doleti s obalkou.Taky by bylo prima zrušit treba stavební úřady, však barak se da postavit i bez toho. Statni zaměstnanci nejsou jen urednici.
Hlavně je to silná volicska základna Cssd.
@AlphaOmega píše:
Jestli ti přijde, že v 10ti milionovém státě, kde máme cca 3,5 milionu pracujících potřebujeme 400.000(!) státních zaměstnanců, tak jsi hezky zpracovaná.Jinak ten rodičák nemáš díky úředníkovi, ale díky lidem jako já, co platí daně a vydělají na to.
A pro ostatní, co se tu staví za bezúčelné úředníky, tak si je živte samy, díky. Koblihu?
Ale státní zaměstnanci nejsou jen úředníci, ale i lékaři, zdravotní sestry, učitelé, hasiči,…
@adam75 píše:
@Kaliopa prosím tě, něco si o tom zjisti a pak se vyjadřuj.
Jak to tedy je? To, že daně platí pouze zužující se střední třída, je prostě fakt. Všechno to bohužel utáhnout nemůže.
@NapoleonovaDesire píše:
Krasne napsano!! Tak to ma byt!!
Taky se pod to podepisuju a navíc chci napsat, ze spíš bude,(a nebude to tak dlouho
trvat)obrovská poptávka po lidech manuálně pracujících a budou placeni „zlatem“,protože dneska se mladí do učňovských oborů moc nehrnou, nechce se jim dělat, raděj studujou tak dlouho jak jen to jde.
D
@lucenka píše:Však ano. Mně nepřijde normální, aby úředníci měli definitivu na základě služebního zákona. Jsou prostě nevyhoditelni. Ostatní lidé dostávají smlouvy na dobu určitou, ve věku 50+ se bojí, aby nepřišli o práci, ale úředníkům, těm je hej. Ty z úřadu vynesou jen nohama dopředu.
Ale státní zaměstnanci nejsou jen úředníci, ale i lékaři, zdravotní sestry, učitelé, hasiči,…
To já mám horší výhrůžku.
To já říkám že jestli se nebude učit tak se na každou krávovinu bude muset zeptat na emiminu a zakládat ostudné téma i na vyložené hovadiny. ![]()
@lucenka píše:![]()
![]()
voliccska základna je trošku někde jinde
Vážně myslíš, že státní zaměstnanci volili ODS nebo Top09? To asi ne, že?
@lucenka píše:![]()
![]()
voliccska základna je trošku někde jinde
No ty se smejes, já zustala, jak oparena, když jsem zjistila, že známý, mladý chlap kandiduje za cssd a byvaly, voli a propaguje komunisty.
Ne neříkám.. za tu kasou může skončit kdokoliv, pokud bude mít nouzi o práci a vůbec to ni nikom nic nevypovídá..
Navíc taková práce za kasou neni zase takové drama- když neberu Tesco před Vánocemi ![]()
@Kaliopa píše:
Vážně myslíš, že státní zaměstnanci volili ODS nebo Top09? To asi ne, že?
No top09 ne, ale stejně taky státní zaměstnanci, které znám, tak nevolili ani čssd, anno, komunisty.
Navíc se stačí podívat na výsledky voleb. V Praze, kde je úředníků nejvíce, tak čssd na tom není tak dobře jako v jiných krajích ![]()
Příspěvek upraven 12.07.16 v 20:02