Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kaliopa taky OSVČ je menší počet než zaměstnanců. Aby to bylo relevantní bylo by potřeba srovnat průměr nebo medián daňového odvodu na osobu v obou skupinách. Takovou statistiku máš? Já ne. A i kdyby byla pravda, co píšeš, tak to přece vůbec neznamená, že stát nemá peníze, protože jsou i jiné, mnohem významnější zdroje daňových příjmů. Jinými slovy, i kdyby podnikatelé odvedli stejně jako zaměstnanci, s příjmy státního rozpočtu to neudělá téměř nic, protože o to méně zase odvedou na DPH a na spotřebních daních.
@Kaliopa píše:
Pokud má levé ruce, tak ne. Něco jiného je umět teorii a něco jiného umět něco skutečně vyrobit, shánět zákazníky a prodávat.
Levé ruce může mít i tesař, svářeč, obráběč, truhlář, zedník… Skutečně dobrých řemeslníků zase tak moc není. Vždycky budou pracovníci schopnější a méně schopní a je to ve všech profesích.
@Marka76 píše:
@Kaliopa ne protože za tou kasou může skončit i s 10 tituly.
Mě přijde že dneska by všichni jen studovali a dělt nikdo. Takže přijde doba že budou dělat všichni protože těch míst manažerů…apod potřeba tolik není.
Jen si neumím představit inženýra jak dělá např tesaře-pokud to neumí.
A jak bude tesař dělat inženýrskou práci
? Ono jsou profese, které bez VŠ kvalifikace ani dělat nelze. Tady se pořád mluví o pseudooborech, ale těch vysoce kvalifikovaných prací je taky dost. A např. vysokoškoláků s IT je pořád málo. Dále nedostatek zubařů i jiných lékařských profesí. Strojařů je také málo.
@adam75 že se hádáš. Vcelku logicky je odvod OSVČ do státní kasy menší, páč třetina jich to dělá při hlavním zaměstnání a další jsou takové jako ženy na rodičovské, který prodávají pár oblečků a jim podobné, co je příjem nula nula nic ale musí být jejich podnikání kryté podlé zákona. Ono kdyby se vzal průměr příjmu opravdových OSVČ, který to mají jako hlavní činnost, statistika by se změnila. Zrovna tak, jako u těch co mají plat kolem deseti, ty taky neplatí žádné daně.
Příspěvek upraven 13.07.16 v 09:27
@Marka76 píše:
@Kaliopa ne protože za tou kasou může skončit i s 10 tituly.
Mě přijde že dneska by všichni jen studovali a dělt nikdo. Takže přijde doba že budou dělat všichni protože těch míst manažerů…apod potřeba tolik není.
Jen si neumím představit inženýra jak dělá např tesaře-pokud to neumí.
No ono to záleží na tom, jak si představuješ inženýra
A jak už bylo řečeno, inženýr zvládne tesačskou práci s dlaeko vyšší pravděpodobností, než tesař inženýrskou.
Neříkám a říkat nebudu, neb na práci za kasou neshledávám nic špatného. ![]()
Ještě před deseti lety jsem neznala jediného vysokoškoláka a teď se s nimi roztrhnul pytel.
@Bersaba píše:
Zatím nevyhrožuju vůbec, a pokud k tomu někdy sáhnu, nejspíš to nebude zrovna kasa. Tu používám pro sebe při svých občasných výlevech, že praštím s tím, co teď dělám, půjdu radši na kasu do Teska a budu mít klid. Ale to jsou jen takový řeči.
Holce zatím říkám, že když se bude dobře učit, bude si moct práci vybírat. To se jí líbí, ráda si vybírá.
napodobne, tuhle jsem se rozcilovala podobne… ![]()
jinak u nas strasenim, ze budou myt kravam vemena se zejmena u mladsi, milujici vsecna zvirata, minulo ucinkem ![]()
Na práci za kasou nevidím nic tak hrozného. Já asi po nedávných zkušenostech začnu říkat: Učte se, ať neskončíte v call centru ![]()
@ireeenka píše:
Na práci za kasou nevidím nic tak hrozného. Já asi po nedávných zkušenostech začnu říkat: Učte se, ať neskončíte v call centru
Musím se smát. Dcera 5 let chce být paní prodavačkou a „pípat“ u pultu.
Zrovna dnes jsme to probíraly. Poohlížím se po nové práci a ona, že super, mami, budeš paní prodavačka! Tak jsem vysvětlovala, že to by mě nebavilo, že chci dělat něco jiného, co mě bude bavit a kde nebudu celý den muset sedět a pípat a nemoct se jít ani vyčůrat, kdy budu potřebovat. Zatím nechápe, ještě je fakt malá.
Každá práce je důležitá. Nebýt prodavaček za kasou, tak nám nemá kdo prodat potraviny, připravit do regálů.
Představ si, že by všichni měli tu slavnou VŠ a všichni by seděli v kanceláři za stolem..Kdo by dělal něco pro lidi? Kdo by vynášel kontejnery, pekl pečivo, vařil děckám ve škole obědy, doplňoval v potravinách zboží, roznášel poštu? Všichni nemohou sedět v kanceláři za stolem. A člověk, dítě není robot aby se všechny děti výborně učili s vyznamenáním, každý ten talent nemá, ale má zase talent na něco jiného.
V obchodě za kasou je to jen o lidech, o spolupracovnících. Ve chvíli, když potřebuješ na wc, jestli je někdo ochotný tě vystřídat, je to o lidech ne o práci samotné. Tohle můj názor.