Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky.. cekam dvojcatka.. dr jsem rikala ze neschopenku nechci ze v dubnu koncim v praci( dostanu odstupné) ale uz jsem jaksi dosti unavena, myslite ze by mi ji na dalsi kontrole napsala a pak me na par dni uschopnila abch predala klice z prace a predala budovu??
A proč bys měla být uschopněná kvůli předávání klíčů? A pak bys šla na pracák, nebo znova na nemocenskou?
Zůstala bych na PN do konce šestinedělí - pokud lékař PN vystaví… ![]()
Myslím, že u dvojčat problém nebude… to už je samo o sobě důvodem, ale to uschopnění na pár dnů je pro tebe hodně nevýhodné, to bych se spíš pokusila to předání zařídit v rámci vycházek.
Myslím si, že s neschopenkou nebudeš mít nejmenší problém - obzvlášť pokud ti ji již jednou Dr. nabízela. Kvůli předání bych se uschopnit nenechala (také z finančních důvodů). Vyřešila bych to v době vycházky (přece to není na celý den).
efča píše:
Ahoj,no já si myslím, že ti neschopenku napíše Dr. bez problémů.
Já jsem byla za exota, když jsem pracovala až do toho 34 tt. Doktorka říkala, že když odmítne PN napsat, tak jdou pacientky k jinému Dr., který ji napíše bez problémů…takže píše všem.Nicméně já to teda nechápu…PN jenom proto, že chci být doma.
Efča
V případě zdravotních problémů nebo rizikového pracoviště naprosto chápu holky, které jsou na neschopence.Ale bezdůvodná PN se mi teda příčí… Náš stát je holt dojná kráva, tak toho lidi využívají…
Musím trošku oponovat, já jsem na neschopenku vyloženě utekla už v 6tt (lékař mi ji bez problémů napsal), ale bylo to z důvodu pracovního, kdy mi moje vedoucí vyhrožovala neustále vyhazovem a dělala mi 8,5h ze života peklo…jinak bych stejně jako u prvního těhotenství pracovala tzv. co to dá. Protože jsi samozřejmě dost finančně krácená a máš bohužel vycházky omezené časově a pokud máš už dítko jako já, je to dost problém, vysvětlovat, že nikam nemůžeš. Mimochodem jsem měla asi 10 kontrol, takže jsi opravdu v domácím vězení ![]()
Pro mě to bylo rizikové těhotenství hlavně z psychického hlediska, na což se musí také pohlížet.
Bohužel doba je taková jaká je a já se zase divím státu, proč umožňuje starobnímu důchodci (např. mojí vedoucí, která vesele přesluhuje) pracovat na plný úvazek a ještě brát důchod. To se zdá uhozené zase mě
![]()
Já jsem doma na rizikovým a jsem na neschopence… pobírám každý měsíc nemocenskou…nemusíš se ničeho bát je to normální… ![]()
Kátísek píše:
Ahoj holky.. cekam dvojcatka.. dr jsem rikala ze neschopenku nechci ze v dubnu koncim v praci( dostanu odstupné) ale uz jsem jaksi dosti unavena, myslite ze by mi ji na dalsi kontrole napsala a pak me na par dni uschopnila abch predala klice z prace a predala budovu??
A proč to neodevzdáš hned? MUDr. si určitě nebude komplikovat život nějakým přerušováním ![]()
no pak bych sla od 1.5 na pracak.. takze bych to mohla predat behem nemocenské a k 31. dubnu ukoncit neschopenku… nechci byt na neschopence ty mesice( kveten, cerven a pulka cervence) nez mi zacne materska.. budu mit odstupné tak penize mit budu… a tech par tisic ze socialky by bylo dobry, ale radeji to ozelim nez byt zavrena doma.. a duben doma preziju
uvidime.. ale moc moc diky za rady ![]()
rozhodně jsem toho názoru, že když už vytřískat z tohoto státu nějaký peníze,proč ne…proč by měli brát jen ti kterým se pracovat nechce a my na ně dřeme?.....tak proč si v těhotenství neužít volna a dostávat peníze od státu…
No ja koncim pracovni pomer ze strany zamestnavatele z organizacnich duvodů k 31.4 2012 a od kvetna budu doma.. dostanu odstupné… asi to predam teda toho 31.4 behem vychazek ![]()
Chápu zhlediska letních měsíců, protože bohužel na neschopence jsi dost omezená vycházkama. Já to měla loni taky tak, na MD jsem nastupovala v srpnu.
A není to teď na pracáku tak, že pokud dostaneš odstupné, od nich nedostaneš nic?
jj nad tim jsem taky premyslela.. ze skocim pracovni pomer, dojdu na pracak aby platili soc. a zdravotni a pak k dr at mi da neschopenku a budu dostavat od ossz penize do matersky.. je to dobry ze to takhle jde, ale nechci byt cele leto zalezla doma… milujeme vecerni grilovani a bojim se kontrol.. takze skocim neschopenku 31.4.( teda kdyz mi ji dr da) bude i zaroven vypoved a od kvetna budu mit prééé ![]()
Kátí, pokud pak teda chceš tu PN ukončit (přes léto jsou vycházky extrémně otravné…), tak se poslední dny kvůli tomu předání v práci nemusíš až tak omezovat kvůli vycházkám, normálně tam zajdi a kdyby něco, stejně už pak tu PN budeš mít ukončenou, tak se nic nestane.
jj, podporu mit nebudu, jen zaplati to socialni a zdravotni(nebo si to muzu zaplatit sama, ale to tak blba zase nejsem
)
a nevite zda mi i odstupné zapocitaji do materské?
jednoduše: hypo i auto u nás platí manžel, a pokud jde o spoření - přece není nutno povinně spořit? Ono to není zas tak málo peněz, plus přivydělám z domova. Jinak mám mimo jiné poruchu imunity a práci v zařízení plném často nemocnejch lidí plus další problémy plus snaha vedení secmě zbavit.