Rizikové těhotenství, resp. neschopenka na vlastní žádost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
neprihlasena Komi
28.5.13 09:07

Dělala jsem asistentku, takze olizovat obalky bych asi mohla :D Dekuji vsem za rady, budu se stydet az to budu u doktora rikat, fakt tohle nesnasim :roll: Diky moc :mavam:

• Citovat
  • Upravit
6248
28.5.13 09:18
@neprihlasena Komi píše:
Ahoj holky, pripojim se s dotazem - konci mi v lete rodicovska s prvnim ditetem, potrebuju nejak prekonat 3 mesice do nastupu na dalsi materskou. Do prace na ty 3 mesice nechci, respektive dostala bych vypoved pro nadbytecnost, firma je na tom ted blbe a propousti, praci pro me nemaji. Myslite ze kdyz to doktorovi takhle na roivnu reknu, ze mi tu rizikovku napise??? Diky :oops:

A nedostala bys nějaký odstupný, kdyby tě vyhodili pro nadbytečnost? Podle mě bys měla mít na něj nárok :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
28.5.13 09:20

Měla jsem úplně stejný problém, byla jsem z toho na rozsypání, v práci nepříjemní, já doma tříletku, nespala jsem snad měsíc, navíc naprosto bez možnosti hlídání samozřejmě. Až jsem se z toho přisložila, u doktora už to bouchlo a prostě jsem se mu tam rozbrečela, že nevím, co mám dělat a on mi úplně automaticky napsal neschopenku. Nesnášim to, chtěla jsem to mermomocí vyřešit jinak, i kdyby neplaceným volnem, jenže v práci nekomunikovali, na zkrácenej úvazek nebo práci z domu neslyšeli (což chápu) a narovinu mi řekli, že když nenastoupím, tak končím, žádný neplacený volno neexistuje (ač mi to dříve slíbili). No prostě stres jako blázen, chápu tě. Takže jsem na neschopence a ať si každý říká, co chce :oops: Normálně to řekni doktorovi narovinu, to snad musí chápat, že jinou rozumnou možnost nemáš… A na dávky se ještě v životě namakáme, z toho bych výčitky neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasena Komii
31.5.13 07:13
@Sariele píše:
A nedostala bys nějaký odstupný, kdyby tě vyhodili pro nadbytečnost? Podle mě bys měla mít na něj nárok :think:

Odstupný by mi dali, ale chci tam zůstat - za tři roky se třeba firma vzchopí a dostanu tam práci… v nešem městě je to s prací špatný :?

• Citovat
  • Upravit
6248
3.6.13 09:07
@neprihlasena Komii píše:
Odstupný by mi dali, ale chci tam zůstat - za tři roky se třeba firma vzchopí a dostanu tam práci… v nešem městě je to s prací špatný :?

Aha, tak to jo, to je lepší zůstat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
12.9.13 18:44

Obnovím diskuzi s trochu opačným dotazem - může žena s rizikovým těhotenstvím pracovat? Myslela jsem si, že jakmile má žena rizikové a to díky vážným problémům, tak má automaticky neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
12.9.13 18:47

@Lavergne
tak pokud pracovat chce… neschopenku asi naridit nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
12.9.13 18:48

@Lavergne Je na každé ženě, jak se rozhodne. Její dítě, její život, její svědomí. Předpokládám, že lékař spoléhá na její zdravý rozum.

Jinak si myslím, že je xx-násobně početnější skupina žen, které jsou v pořádku a chtějí se poflakovat doma, než skupina žen, které mají vážný důvod pro PN v těhotenství a chodí do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
12.9.13 18:56

A opravdu stačí mít na těhotenské průkazce od doktora napsáno „RT“ a nic víc… žádná diagnóza nebo tak něco?
Nejedná se o moje těhotenství, takže důvody té dotyčné neznám, ale chce pracovat - bohužel je trošku komplikace s tím, že odmítá práci, kterou dělala dosud, byť není riziková. A nově nabídnutá vytvořená speciálně pro ní jí a její podmínky se jí také nepozdává. Takže nevím co s ní jako se svou podřízenou úplně nevím co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
12.9.13 18:59

@Lavergne
jo tak… no trochu mi prijde, ze dotycna doufa v to, ze bude moc zustat doma za plny plat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
12.9.13 19:07

@Ali-Ali Jo to nejspíš jo, ale vážně v kolektivu působí problémy, protože s úpravou pracovní doby jsem jí vyšla vstříc, s přesunem na jiné pracoviště - nehledě na to, že samozřejmě dělá pouze ty nejjednodušší věci - tj. nic nenosí apod. Ostatní dělají za ní a jsou naštvaní, že si ještě dále otevírá pusu. Nechci ji šikanovat, ale zároveň bych na ní ráda měla páku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12874
12.9.13 19:12

Tady jsou práce, které vykonávat těhotná nesmí

http://www.mpsv.cz/ppropo.php?…

Pokud nic z toho neděla a nemá posudek, že její práce ohrožuje její těhotenství, tak na žádný další úlevy nemá nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
6.5.14 09:27

Ahojte děvčata)
Já jsem šla na neschopenku na vlastní žádost, jelikož jsem měla strach pracovat v zakouřeném pracovišti. Pracovala jsem jako barmanka v casinu. Kdyby tam nebylo zakouřené, tak bych tam vydržela pár měsíců, dokuď by mi bříško nešlo vidět, ale zdraví dítěte je mi přednější než mít pár tisíc více na účtě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
6.5.14 09:59

Ahoj holky, bude mi 30, mám za sebou jedno ZT a doktor mi doporučil zůstat doma hned od začátku a já to uvítala, i vzhledem k tomu, že je mi ráno dost zle, tak nevím jak bych to zvládala, ale respektuji každého názor a to, jak se cítí, je teda fakt, že je někdy nuda a vycházky 6 hodin jsou málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
6.5.14 10:27

Lucca84: Ahoj, také mám vycházky od 11-12hod. kvůli obědům a pak až od 14-19. V prvním trimestru mi ani moc nevadilo, že jsem doma, protože jsem byla hodně spavá, ale teď už jsem v 12+4tt a začíná mi být i lépe a můžu přiznat, že je to doma někdy vopruz, ale naštěstí máme nedaleko zahradu, takže v odpoledních hodinách huráááá na zahrádku, je tam pořád co dělat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí