Rodičák a jeho úpravy

14.1.17 22:55

Rodičák a jeho úpravy

Dobrý večer,
mám 12 měsíční dceru, mám rodičovský příspěvek na 3 roky. Nyní jsem po druhé těhotná. Chci se zeptat, je možné zažádat na sociálce o zvýšení rodičáku, než se narodí druhé miminko?

Když jsem žádala poprvé o rodičák, chtěla jsem ho na 2 roky (věděla jsem že děti chci mít brzy po sobě). To mi ale zamítli skrz výši vyměřovacího základu. Mohla jsem nanejvýš žádat rodičák na 3 roky, tak proto se ptám, jestli ted, když už je to na 100%, že jsem těhotná, se to dá zvýšit a finančně si polepšit alespoň na tu chvíli?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101744
14.1.17 22:56

@Markéta 24 Ne, to maximum, které můžeš volit je stejné, vychází z velikosti mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.17 23:02

@j.a.n.i1 : Díky za odpověď. Já jsem právě slyšela někde, že když víš, že jsi těhotná po druhé, se to dá ihned změnit, abych nepřišla o ty peníze a vybrala je co nejvíc to jde. tak proto jsem se potřebovala ujistit jak to tedy je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
14.1.17 23:17

@Markéta 24 No, změnit se to dá, kdykoliv, každé 3 měsíce, ale pořád pro tu změnu platí stejná pravidla. Maximálně tedy doložit příjem otce dítěte, pokud si to předtím neudělala a podmínky splňoval, i když to už si taky měla udělat hned a předpokládám, že asi nespLňoval, jinak bxs to udělala a vyšší rodičák měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
14.1.17 23:32

Změnit se to samozřejmě dá, ale nikdy ti nepřiznají více, než máš ten vyměřovací základ, tudíž pokud ho máš nižší, než 7600, tak ti jinou, než tříletou variantu nedají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.17 13:10

@j.a.n.i1 : přesně jak píšeš, nesplňoval, takže to také nešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
18.1.17 13:36

@Markéta 24 Tak to s tím bohužel nic nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí