Rodiče mi kontrolují stav na účtu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80475
22.11.17 10:04
@Alušáček píše: Že se rodiče starají o finanční situaci svých dětí i když dospělých neni asi výjmečné, neříkám že správné a rozhodně by to měli dělat jiným způsobem než se vyptávat v bance :roll: Co je, ale nepřípustné a neprofesionální, to chování bankovní úřednice, zasloužila by vyhazov :cert:

Přesně tak. Oni se zajímat mohou, o to nic, ale nikdo nemá právo mluvit o tvých penězích krom tebe. takže já bych asi moc neřvala na rodiče, ale stěžovala bych si na úřednici - a samozřejmě změnila banku,. nakonec je spousta jiných a podstatně přívětivějších pro uživatele než spořka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.17 10:06

@Mar__tanka1983 Ne, je mi 33let, mám dvě děti. Manžel vydělává slušné peníze a já jsem na mateřské.

• Citovat
  • Upravit
80475
22.11.17 10:07

Jo a že se rodiče zajímají, to tak prostě je. A asi když zjistili, že jsi šla do kontokorentu, tak tě chtěli uchránit případných potíží. Ber to tak, že pro ně jsi pořád jejich dítě, a budou mít o tebe starost až do smrti. To tak je. Udělali to blbě, o tom žádná. Když už, tak se měli zeptat tebe, zda nepotřebujete třeba pomoci finančně, někdy se tak prostě situace může zvrtnout. Ale vážně bych zuřila na tu úřednici a šla si stěžovat. To prostě nesmí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.11.17 10:10
@pikola píše:
Změň banku, okamžitě. A podej na bábu stížnost.

Asi tak. Pokud otec nemá k tvému účtu dispoziční právo, ženská v bance porušila bankovní tajemství a je to na okamžitý vyhazov. IT banky zpětně umí dohledat kdo se na účet koukal, takže se nejedná jen o slovo proti slovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.17 10:10

@inkakřivák Já chápu, že se starají, ale tímhle stylem? Chodí se vyptávat do banky? 8o Mě by vůbec nevadilo, kdyby přišli a řekli, jak jste na tom s penězma? Kdyby jste něco potřebovali, tak dej vědět, klidně vám půjčíme… Jenže, náš táta je prostě takový, on potřebuje mít nad vším dohled :zed:. Kdybych tohle řekla manželovi, tak se asi zblázní, už párkrát bylo dost dusno, kvůli tomu, že se pořád pletou do věcí víc, než je zdrávo… Zakl.

• Citovat
  • Upravit
414
22.11.17 10:11

Ty jo normálně mě to nadzvedlo při představě, že by se takto chovali moji rodiče :cert: maximálně bych překousla, že se mě zeptají jak se mi daří a jestli něco nepotřebuju, ale toto…brr. Asi bych je nějakou dobu nechtěla vidět než by mě to přešlo, nebo by se nemluvili.

Příspěvek upraven 22.11.17 v 10:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
22.11.17 10:11

Šla bych do banky, chtěla bych mluvit s ředitelem pobočky, stručně bych vylíčila situaci. Tohle není na nějaké tytyty, to je na hodinovou výpověď pro tu ženskou.

Co se rodičů týká, tak bych si hodně rozmyslela, jestli udělali něco opravdu tak strašného, zajímali se zřejmě jen proto, že mají starost. Jako samozřejmě to přehnali, ale takovým tím tatinkovskomaminkovskym způsobem, nevidím v tom nic zákeřného či zlého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
22.11.17 10:14

To se mi ani nechce verit, ze by to nekdo z banky rekl.je to na okamzitou vypoved a rozhodne bych to resila. Nechodi ti treba k vasim vypis z uctu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
22.11.17 10:15
@Anonymní píše:
@inkakřivák Já chápu, že se starají, ale tímhle stylem? Chodí se vyptávat do banky? 8o Mě by vůbec nevadilo, kdyby přišli a řekli, jak jste na tom s penězma? Kdyby jste něco potřebovali, tak dej vědět, klidně vám půjčíme… Jenže, náš táta je prostě takový, on potřebuje mít nad vším dohled :zed:. Kdybych tohle řekla manželovi, tak se asi zblázní, už párkrát bylo dost dusno, kvůli tomu, že se pořád pletou do věcí víc, než je zdrávo… Zakl.

Vždyt říkám, že to udělali blbě. Ale asi takhle - řekni jim to co píšeš tady - at se raději příště zeptají rovnou tebe, i když tedy si myslíš, že je to vaše starost. A že kdybys někdy potřebovala pomoci, tak se na ně obrátíš, jo? A klidně jim vysvětli i tohle s manželem, že se mu to nelíbí, že má pocit, že vás kontrolují a máte kvůli tomu občas doma husto. Uvidíš, že je to lepší než křičet anebo to v sobě dusit. Jste všichni dospělí, takže by to mělo fungovat. Já nevím, u nás to tak je - zeptám se já nebo manžel, zda děti potřebují to nebo to, zda chtějí s něčím pomoci. A je. Bud ano nebo ne. Jestli mají problém? Bud řeknou jaký nebo řeknou ne, nebo řeknou my si poradíme. A je. Ale mluvíme spolu. Zkus to brát tak, že tě mají rádi a starají se, nedělají to ve zlém, a zkus na ně reagovat takto. Děkuji, jste hodní, my to zvládnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
22.11.17 10:15

Je možné, že se otec s úřednicí znal? Pak by se mu jen tak mrkla na stav tvého účtu. Jinak se mi snad nechce věřit, že by to někdo udělal. Nicméně základem je, že se to nesmí! Takže bych podala stížnost na danou osobu. I kdyby daná osoba dostala „kartáč“.
Dále bych změnila banku a toto úplně klidně uvedla jako důvod. Tedy pokud nemáte u dané bankovní společnosti hypotéku a nemusíte tam mít účet, ale to bych pak řešila přeposíláním potřebné částky na daný účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.17 10:16

@Verpa5 Já si taky myslím, že to je na vyhazov. Jestli se domnívám správně o koho jde, tak je to strší ženská. Budu tady mít peklo, jetsli jí kvůli mě vyhodí :zed:. Prostě jsem z toho fakt naštvaná. Naši se neomluví, oni prostě neudělali nic špatnýho podle nich. Naopak budou ještě naštvaný, prostože udělám ve spořitelně dusno a jejich známá bude mít kvůli mě problémy. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
80475
22.11.17 10:17

@karkarka Jestli je to malé město, kde zná každý každého, tak je to možné. Kdysi v dřevních dobách jsem zapomněla heslo ke vkladní knížce. Byla moje a za šaltrem byla známá - tak mi je řekla. Protože mne zná a ví, že knížka byla moje. Na malém městě se dějou věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361

To jako táta přišel do banky a zeptal se, prosím Vás kolik má dcera na účtě? U mojí banky je problém bezplatně vložit peníze na cizí účet a tady si klidně paní sděluje částky na účtě? Já bych jim tam z toho udělala kůlničku na dříví. A moji rodiče by si tohle nikdy nedovolili. Ano občas poslouchám, vyděláváš dost peněz snaž se co nejvíc ušetřit, ale v tom mají pravdu. Na účet by mi ale nikdy nešli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
@Anonymní píše:
@inkakřivák Já chápu, že se starají, ale tímhle stylem? Chodí se vyptávat do banky? 8o Mě by vůbec nevadilo, kdyby přišli a řekli, jak jste na tom s penězma? Kdyby jste něco potřebovali, tak dej vědět, klidně vám půjčíme… Jenže, náš táta je prostě takový, on potřebuje mít nad vším dohled :zed:. Kdybych tohle řekla manželovi, tak se asi zblázní, už párkrát bylo dost dusno, kvůli tomu, že se pořád pletou do věcí víc, než je zdrávo… Zakl.

No jasně, vidíš to naprosto správně!
Toto by zasluhovalo rázný zásah, táta si musí uvědomit, že nad tebou mít takový dohled rozhodně nebude. Nemluví ti i do výchovy? Neovlivňují i děti? Mám zkušenost z vlastní rodiny, kdy to bohužel nedopadlo dobře, prarodiče ovlivňovali dítě a to pak v podstatě úplně ztratilo vztah s matkou… Není dobré být submisivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236

Tak to by mě teda vytocilo úplně maximálně a možná ještě víc to, že ti mamka nechtěla říct, ktera ta slepice ji to vyzvonila 8o Tohle mi prostě hlava nebere. Mamce jsi „vynadala“ oprávněně. Určitě si stezuj v bance, tohle není přípustné chování. No a jak ti rádi ostatní, změn banku, sporka je fakt 100 let za opicema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová