Tchýně - názor na situaci

86
17.11.17 22:09

Tchyne, nazor na situaci

Krasny vecer vsem. Chtela bych pozadat o nezaujaty pohled a nazor na vec. Ja a moje tchyne sme kazda uplna jina osobnost, takze od te doby co mame deti, spolu tak nejak vedeme boje. Nyni teda uz se spis snad obe snazime si vyjit vstric. Ona je hrozne aktivni az hyperaktivni. Bydli na vsi, v chalupe. Ma psi, kocky - ktery teda ma jak deti…spi v postely, i pes muze na stul, delaji si v podstate co chteji…ona je miluje. Je hrozna chaoticka, rozhodnuti dela z minuty na minutu…no a to je jaksi kamen urazu. Ja se tak nejak snazim mit nas volny cas s detmi trochu naplanovany. Nejake akce detske treba, herny, vylety, navstevy rodiny. To ona ne. Driv treba volala, ze za pet minut prijde na kafe…nezajem zda sme doma, nekoho tu nemam atd. Pak mi zblbla kluka, ze si ho veme sebou na prespani…me se nikdo neptal, proste se to oznamovalo- byli mu tenkrat 3. Srasi kluk-nyni 6 let je hodne spolecensky takze u nej cca od 4 let zadny problem kdekoliv spat. Tak tam obcas jezdi. Mladsi 3,5 let je mamanek a nechce k ni beze me, protoze se boji. To vedeme boj uz od leta…ona by ho proste odvezla, ze se otrka…ja bych rada na samostatny prespani pockaka az se bude citit sam…a ted ta vystala situace. Na zacatku tydne sme se tak nejak dohodli, ze by si teda jen starsiho vzala o prodlouzenym vikendu a ze se teda ve ct nejdyl ozve co a jak. Ok…zaridila sem se a vyckavala. Ctvrtek byl ve znameni meho obyhani doktoru( za 14 dni rodim), krouzku a pak sem sla vecer pryc posedet s kamoskou jako mini oslavu mych narozenin…ona my vola asi v 11 dopoledne, ze pres nas odpoledne pojede a ze kluka nabere uz dnes. To sem stopla s tim, ze to proste casove nedam a kluk neni zabalenej - nic…to uz znela nastvane, ze se vzpouzim. Mimochodem opet oznamila- na nic se nepta… o to tezsi je pak rikat ne. Pak z ni vylezlo, ze teda nic protoze musi nakonec v patek odpoledne do prace. Tak rikam, ze nevadi, nechame to na jindy. Ze soboty na nedeli uz se ji predtim nechtelo, chtela mit v nedeli klid a na den bez spani to pry kvuli benzinu nema cenu. Bydli za mestem a musi si prijet a pak zase syna odvezt zpet. Dnes - v patek - rano prvni telefon jak se mame, co delame. To ona takhle vola treba dvakrat denne co delame( obcas neberu, nesnasim to). A odpoledne telefon, ze zitra prijede pro starsiho syna a tatu ( coz je jeji syn) a odveze je na tri hodky na chalupu a budou delat drevo…mno…tak sem rekla, ze nevim jestli pritel nepujde do prace, ze ji zavola a ze s detma uz sem si domluvila jiny program a to obed u moji mamky, ktera mi teda popreje k narozkam. Cely tyden sme cekali na jeji vyjadreni abych dala svoji mame vedet jestli prijdem v sobotu nebo v nedeli…ona se urazila, tipla mi to a od te doby nezveda mob. Chlap jde zitra do prace ale chtel ji to aspon zavolat. Co ted? Mam se vnucovat a zas to zkouset nejak vyzehlit nebo se mam na ni vyprdnout? Ja uz nevim zda sem teda blazen ja nebo ona…a to se fakt snazim ji nejak vyjit vstric…

Příspěvek upraven 18.11.17 v 15:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7205
17.11.17 22:11

Tchyni nezávidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
17.11.17 22:13

Ps: edit: ve ctvrtek se mela ozvat zda si pro nej v patek prijede aby tam mohl spat az do soboty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
17.11.17 22:15

@B.arbusa.b Já bych se nevnucovala, jednou řekla, že ho nechce, tak jste si zařídili jinej program… Přece nebudete pořád čekat, kdy se vyjádří, natož, když to pak stejně mění… Nechte ji být, ono to vyšumí a pak se stejně ozve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
17.11.17 22:16

Vyprdla bych se na ni..matkou deti jsi ty, to znamena ze casove to mas horsi ty-aby sis vsechno naplanovala… abych mela sedet a cekat co ona, na to bych se vyprdla… ona si ma delat plany podle tebe, ne ze ty si budes veci planovat podle ni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
17.11.17 22:19

Vykasli se na ni, nic nezehli. U me by takovy clovek nepochodil, hnala bych ho svinskym krokem tam, kde slunce nesviti. Take mam rada predvidatelnost, cas primerene naplánovany, nesnasim a neakceptuji hura akce, nikomu. Vyjimkou by bylo, kdyby slo o zdravi nebo zivot, ale takto ne.

Dulezite je, abyste byli s chlapem zajedno a nemeli hadky jeste mezi sebou. Pokud ano, vaz si toho :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
17.11.17 22:23

Neurovnávala bych nic. To, neděláš nic špatného. Ona nemůže očekávat, že budete pořád doma a čekat až ona bude mít čas.
Tenhle víkend si pohnojila sama. Dělala bych jakože nic. A čekala až se ozve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12933
17.11.17 22:30

Takhle, když by někdy šlo o to, stavit se na hodinu na kafe a nebylo to vysloveně nemožné(nejsem doma), tak bych neměla problém.
Pokud jde o ten zbytek, tak by vážně měla říkat dřív a dodržovat dohody, které řekla prvně, pokud není nějaký zásadní důvod, proč ne(indispozice a podobně).
Co se týká mamánka, tak u mě by na tuto věc vůbec nedošlo.
Děti by byly u rodičů zvyklé spát mnohem, mnohem dřív. Vůbec bych jim nedala možnost vymyslet si, že ony to můžou ve třech letech odmítnout, protože by byly zvyklé, že u babičky spaly odjakživa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
17.11.17 22:31

No chlap ji zavolat měl, pokud se ptala na chlapa, jestli půjde a nebo nepůjde do práce..
Měl ji zavolat a říct.. Mami, nezlob sa nemáme čas. já jdu do práce a např. Petra už je domluvená, že jede k mámě s dětmi..
Aspoň já to od už chci, aby si to manžel vyřizoval sám. Protože potom, jsem za všechno já..
No i porto, aby vám ráno nezvonila, že jede, že jste se neozvali, že ne, že si myslela, že s tím počítáte :mrgreen: I to se nám jednou stalo, tak už všechno narovinu, pokud neni čas říkáme a voláme i dvakrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
17.11.17 22:45

Měl by s ní promluvit hlavně její syn. Pokud si teď budete mít možnost promluvit, zřejmě je nejvyšší čas jí kulantně sdělit, jak vás ten její styl komunikace vytáčí, a přenastavit si pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
17.11.17 23:06

Diky za nazory☺. On chlap to vsechno nechava na me, jinak se jsou schopni porad hadat. Tak se snazim ja nejak to vzdycky vyridit aby byli spokojeni vsichni…no moc se mi to nedari. Ted teda ji zkousel volat ale to uz je od meho telefonatu s ni, nedostupna. Ja tam s klukama jezdim na prespani. Pres leto sem to fakt dodrzovala skoro kazdy druhy vikend a po prazdinach jednou za mesic…jenze ted uz to s pupkem nedavam a zacali zase rozbroje. Jezdime vlakem, my auto nemame. Ona jak je takova akcni tak ji mladsi syn trochu nedaval…nema rad kdyz ho nekdo macka, mucka atd. Je to netykavka. Navic spatne mluvi, nedomluvi se spolu ( resime, obchazime odborniky a cvicime na logopedii). Navic ty zviratka v posteli, vubec mista na spani( uz mel kluk i modrinu od psa jak ho stipl kdyz si k nemu sedl na postel coz povazuje za svuj pelisek)…hraje ji tam dlouho do noci telka, obcas se zapomene a v baraku u deti si zakouri…v noci se do nedavna budil a hledal me. Jsou zvykli na klid v pokojiku a ne aby spali v podstate v provozu…takze to spani beze me nedava. Muzou byt vzhuru treba do pulnoci, ona je sama do postele nezazene a rano vstava brzo, dela si kafco, pousti psi ven a tim padem sme vzhuru vsichni…pres den pak se spat nechodi, ze by malyho dala. Jedine si lehnout k telce a to on neusne. Pokud by sam unavou nekde neodpadl…to pak ale vstava za pul hodky s brekem z unavy…Tak tam proste sam nchce, rika, ze se boji…asi sem meka ale ja ho chapu no a nenutim. U moji mamky treba uz sam spal…jenze kluci tam maji zazemi, svuj prostor kde maji klid, hracky ( u tchyne je kousou psi a jak smi vsude je tezky si tam neco rozlozit a hrat si)…a dodrzuje se trochu rezim. V devet jsou njdyl v posteli a rano maji prostor se vyspat. Mama si s nima hraje, snazi se a neni moc hrrr kdyz vidi, ze je tomu mladsimu neco vylozne neprijemny. Jinak teda aby to zas nevyznelo. Poslouchat museji, snazime se nerozmazlovat a nekdy to holt dre…nejedeme jen jak maly piska. Ten velky sestilety uz ty podminky u tchyne dava, hluk ho neprobere a sam si treba rekne, ze je unavenej, ze neco chce nebo nechce…ten mladsi zatim ne, to se snazim ja tlumocit kdyz sem tam tez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
17.11.17 23:18
@B.arbusa.b píše:
Diky za nazory☺. On chlap to vsechno nechava na me, jinak se jsou schopni porad hadat. Tak se snazim ja nejak to vzdycky vyridit aby byli spokojeni vsichni…no moc se mi to nedari. Ted teda ji zkousel volat ale to uz je od meho telefonatu s ni, nedostupna. Ja tam s klukama jezdim na prespani. Pres leto sem to fakt dodrzovala skoro kazdy druhy vikend a po prazdinach jednou za mesic…jenze ted uz to s pupkem nedavam a zacali zase rozbroje. Jezdime vlakem, my auto nemame. Ona jak je takova akcni tak ji mladsi syn trochu nedaval…nema rad kdyz ho nekdo macka, mucka atd. Je to netykavka. Navic spatne mluvi, nedomluvi se spolu ( resime, obchazime odborniky a cvicime na logopedii). Navic ty zviratka v posteli, vubec mista na spani( uz mel kluk i modrinu od psa jak ho stipl kdyz si k nemu sedl na postel coz povazuje za svuj pelisek)…hraje ji tam dlouho do noci telka, obcas se zapomene a v baraku u deti si zakouri…v noci se do nedavna budil a hledal me. Jsou zvykli na klid v pokojiku a ne aby spali v podstate v provozu…takze to spani beze me nedava. Muzou byt vzhuru treba do pulnoci, ona je sama do postele nezazene a rano vstava brzo, dela si kafco, pousti psi ven a tim padem sme vzhuru vsichni…pres den pak se spat nechodi, ze by malyho dala. Jedine si lehnout k telce a to on neusne. Pokud by sam unavou nekde neodpadl…to pak ale vstava za pul hodky s brekem z unavy…Tak tam proste sam nchce, rika, ze se boji…asi sem meka ale ja ho chapu no a nenutim. U moji mamky treba uz sam spal…jenze kluci tam maji zazemi, svuj prostor kde maji klid, hracky ( u tchyne je kousou psi a jak smi vsude je tezky si tam neco rozlozit a hrat si)…a dodrzuje se trochu rezim. V devet jsou njdyl v posteli a rano maji prostor se vyspat. Mama si s nima hraje, snazi se a neni moc hrrr kdyz vidi, ze je tomu mladsimu neco vylozne neprijemny. Jinak teda aby to zas nevyznelo. Poslouchat museji, snazime se nerozmazlovat a nekdy to holt dre…nejedeme jen jak maly piska. Ten velky sestilety uz ty podminky u tchyne dava, hluk ho neprobere a sam si treba rekne, ze je unavenej, ze neco chce nebo nechce…ten mladsi zatim ne, to se snazim ja tlumocit kdyz sem tam tez.

Zvířata mám ráda, ale psa v posteli bych nesnesla ani omylem. Hračky okousané a ožužlané od psů bych dětem nedala ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
17.11.17 23:26

Tchýně ať si žije svůj život jak chce, ale pokud jde o vztahy a dohody s vámi, tak stanovte jasná pravidla ( dopředu zavolat a domluvit se). Opravdu není vaší povinností vycházet všem vstříc. Já mám naštěstí línou tchýni, jezdí k nám jednou za rok ( doslova!) protože to má příšerných 40 minut :roll:… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
18.11.17 07:55

@B.arbusa.b tady se snad píše o mé tchýni. Zakladatelko určitě bych se já nevnucovala. U nás to bylo stejné, když to udělala několikrát za sebou a my měli několikrát hned jiný program, začala trochu chápat. A ještě lepší je to od doby, co děti povyrostli a starší má mobil. Domlouvá se zásadně s ním a stejně tak jemu musí oznamovat, že je případná změna. Vzhledem k tomu, že zažila na vlastní kůži synův smutek, když to udělala, dává si na to teď pozor a plánuje to, co zvládne dodržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
18.11.17 08:27

Zamerila bych se na psanou formu. Promin, neda se to precist. Chaoticke, bez carek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová