Rodiče mi kontrolují stav na účtu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81500
22.11.17 10:18
@j.a.n.i1 píše:
No, sice to asi neprokážeš, ale vlítla bych do spořitelny a stěžovala si tam… minimálně to bude mít ten efekt, že i když tobě řeknou, že pochybení nebylo prokázáno, tak interně paní sjedou a ona si podruhé sakra rozmyslí to udělat.

když budou chtít, tak prokážou. minimálně interně, ven to asi dostat chtít nebudou. v bankách mají sledovnání, kam kdo leze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
22.11.17 10:18
@Anonymní píše:
Ahoj holky, teď jsem se hrozně pohádala s mámou. Přišla na návštěvu a jen tak v průběhu hovoru se mě zeptala, jestli v poslední době neutrácím hodně peněz :nevim:. Ptala jsem se jí, jak na to přišla a ona mi říká, že byl táta ve spořitelně, zařídit nějké věci a že se zeptal ty ženský na přepážce, jak na tom jsem a ona mu řekla, že jsem se minulý měsíc dostala do kontokorentu :zed: ( Jen tak mimochodem, byla to jen kvůlu tomu, že jsem potřebovala zaplatit větší množství peněz a manžel nebyl doma. Ty peníze jsem tam po jeho návratu hned vrátila, ale o to tady nejde ). Vjel do mě hrozný vztek, jak si může vůbec dovalit něco takového zjišťovat? 8o Máma se jen bránila tím, že mi peníze klidně půjčí. Já peníze půjčit nepotřebuju. Tak jsem jí řekla, že žádné peníze půjčit nepotřebuju, že máme dostatek a že i kdybych potřebovala, tak že od nich si rozhodně nepůjčím. Jednou jsem tak udělala, neustále mi to připomínali a ptali se, kdy to vrátím. Řekla jsem jí, že tohle si dovolili hodně, že jsou snad nějaký meze, ona se sebrala a odešla. Starají se taky rodiče k ovaše finace? Naši vůbec mluví do věcí, do kterých si myslím, že jim nic není. A jak si ta ženská na tý přepážce vůbec dovoluje říkat takovýhle věci?? Vždyť to je přeci tajné, né? Smí se to? Bydlíme na malém městě a všichni se tu známe. Jsme strasně ročílená, vůbec nevím na koho víc. :cert: Co byste dělali na mojím místě?
Prosím o anonym, je to citlivá záležitost. Děkuji

No, malé město nehraje roli (spíš si tam lidi dělají iluze, že jo), předpisy jsou předpisy. Je- li ti víc než 18 a pokud nemáš na finance poručníka, nesmí nikdo o tvém stavu účtu informovat nikoho (až na státní správu). Napsala bych na ústředí spořitelny anonymní udání, s žádostí, aby proškolili své zaměstnance, co je jejich povinností (tedy chránit zájmy klienta). Své jméno neuváděj, jen adresu pobočky - malé město atd. ;)

S rodiči to bude horší - tam se to jen tak nezmění :(. Já vlastní matce, když mně bylo skoro 34, synovy 2 a od 19ti let jsem s nimi nebydlela, řekla: „Odstěhuj se do Aše, protože vzdálenost Praha-Ostrava je na náš kontakt strašně málo!“ :roll: My bydleli s manželem v Ostravě a moje matka mi při návštěvě začala přeskládávat synovi trička, aby byly „lépe“ skladné! No, už že mi ležela do skříně a kontrolovala mě vytočilo! :pocitac: Takže si zvykni, že budou zvědaví. Ale úřednice osobní údaje prozradit nesmí! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
22.11.17 10:19
@Anonymní píše:
@Verpa5 Já si taky myslím, že to je na vyhazov. Jestli se domnívám správně o koho jde, tak je to strší ženská. Budu tady mít peklo, jetsli jí kvůli mě vyhodí :zed:. Prostě jsem z toho fakt naštvaná. Naši se neomluví, oni prostě neudělali nic špatnýho podle nich. Naopak budou ještě naštvaný, prostože udělám ve spořitelně dusno a jejich známá bude mít kvůli mě problémy. Zakl.

Tak k milé úřednici běž a podej u ní výpověď z účtu. Až se bude ptát, tak jí řekni, že jsi ztratila důvěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.17 10:22

Holky, jak tady píšete, naši na můj účet žádné dispoziční práva nemají. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
6363
22.11.17 10:23

@Jitulinaja, zakladatelka pak psala, že se jednalo o známou rodičů. Takže proto sdělila co a jak.
Zakladatelko, i tak bych si stěžovala - známá měla jednat profesionálně a otcův požadavek odmítnout. Je to opravdu na stížnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
22.11.17 10:24

Tohle by si nasi nikdy nedovolili. Mamka vzdycky drzela kasu a zajima ji financni situace a vi jestli beru nad nebo pod prumer, ale nikdy jsem ji nerekla castku, tu vi jen pritel a vsem ostatnim po tom muze byt houby.
K urednici souhlasim s ostatnimi, rovnou si stezovat u reditele pobocky a s rodicema si na rovinu promluvit a zmenit banku bez jejich vedomi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
22.11.17 10:27
@Anonymní píše:
@Verpa5 Já si taky myslím, že to je na vyhazov. Jestli se domnívám správně o koho jde, tak je to strší ženská. Budu tady mít peklo, jetsli jí kvůli mě vyhodí :zed:. Prostě jsem z toho fakt naštvaná. Naši se neomluví, oni prostě neudělali nic špatnýho podle nich. Naopak budou ještě naštvaný, prostože udělám ve spořitelně dusno a jejich známá bude mít kvůli mě problémy. Zakl.

Tak to je nešťastná situace :think:, ale přece to nejde nechat jen tak. Co kdyby ty informace dala nekomu, kdo je zneužije…v rodinách se dějí různé špatnosti a ona nemůže vědět, že se to u vás nestane. Na druhou stranu taky nevím co bych na tvém místě dělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
22.11.17 10:28

Pokud jde o Českou spořitelnu, stalo se nám to samé a néé jednou. Volal mi táta, ptal se na co jsem si brala půjčku, věděl i o jakou jde částku. Příteli zase volal jeho táta, že se ho ve spořitelně ptala ženská jestli může na jeho účtu tu změnu provést..A plno dalšího, až jsem se nas*ala a podala jsem stížnost.. :cert: :cert: Todle je trestné, nesmí si dovolit nic sdělovat ani rodině, pokud je účet Váš..U nás je to Odolena Voda- stěžuje si na tu ženskou půlka města a už se to řeší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
@Lama Lama píše:
když budou chtít, tak prokážou. minimálně interně, ven to asi dostat chtít nebudou. v bankách mají sledovnání, kam kdo leze.

já si myslím. když nic jiného, tak předpokládám, že u účtu klienta banka vidí, kdy se kdo z jejich zaměstnanců k účtu přihlašoval a co tam dělal (jestli jenom nahlížel, nebo prováděl nějaké operace).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3007

Je mi přes čtyřicet a moji rodiče taky mají tendence mluvit do našich financí. Podle nich strašně utrácíme a málo šetříme. je mi to, s prominutím, úplně jedno co si myslí. žijeme za své a nikdy jsem k nim nepřišla s prosíkem.
K tvé záležitosti, za prvé, bych rozhodně podala stížnost na tu paní na svém místě v bance a potom bych rodičům, velmi důrazně vysvětlila, že jsem dospělá samostatná bytost, která si nepřeje být takto kontrolována!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.17 10:29

@hehehe do výchovy mluví neustále, to už jsem si zvykla. Děti snad nijak neovluvňují. Jen jednou jsem mámu přistihla, jak se dětí ptá, jestli na ně táta není zlej??? :zed: To jsem jí pak vynadala, tak snad už to nedělá, ale kdo ví, co jím říká, když jsou s nima sami. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
3780
22.11.17 10:33

Změnila bych banku. A s podezřelou bych si asi promluvila. Při rušení účtu - pokud se to dá objednat přímo u ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
22.11.17 10:34
@Anonymní píše:
@hehehe do výchovy mluví neustále, to už jsem si zvykla. Děti snad nijak neovluvňují. Jen jednou jsem mámu přistihla, jak se dětí ptá, jestli na ně táta není zlej??? :zed: To jsem jí pak vynadala, tak snad už to nedělá, ale kdo ví, co jím říká, když jsou s nima sami. Zakl.

Dej si na to opravdu pozor, tento druh lidí někdy dokáže napáchat obrovské škody. Je třeba nastavit striktní hranice, možná je ti to blbé, říkáš si, že jsou to tvoji rodiče, ale je to fakt lepší a v tomto případě zašli opravdu daleko, to je přes čáru. Svěříš se s touto záležitostí manželovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
22.11.17 10:35

@freeport jj, to znam. A proc jedete na dovolenou az tam? To nemuzete zustat doma v cr? Vzdyt to stoji moc a bla bla… nasetrili jsme si na byt i vybaveni, rozhazujeme, ale i setrime, sporime si duchodove pripojisteni uz nekolik let (je nam 30). Nikdy jsem o penize nezadala a vzdy jen odbydu, ze si to chci taky uzit. nemam v planu setrit lazdou korunu, abych pak deckam kupovala byty a auta a sama sedela doma na zadku s kurkou od chleba, o tom ten zivot neni. Jestli chteji auto, holt si na nej budou muset vydelat sami jako my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.17 10:36

Pokud rodiče neberou ohled na tvé soukromí, neber ohled na jejich známou v bance. Jsou hranice, za které se prostě nechodí.

Já bych byla naštvaná na rodiče, ale byla bych nasr na tu bábu za přepážkou a přišla bych jí to neskutečně vytmavit. Zeptala bych se v bance, která paní byla na přepážce v ten den a přibližný čas, kdy tam byl můj otec a pak bych na ní nasadila neskutečně, řekla bych jí, že to předávám k jejímu vedení a že se to bude řešit soudní cestou (to by třeba nemuselo, ale aspoň nebude mít klidné spaní).

Známý je známý, což o to, ale když jde o účet jejich 33leté dcery, tak bych mu prostě řekla: hele sorry kamaráde, ale tohle je věc za kterou můžu být vyhozená a navíc ti do toho nic není

A prosimtě ty se seber a jdi si okamžitě převést účet někam jinam, já mám Airbank a nemůžu si jí vynachválit, ale samozřejmě občas mi chybí to, že třeba KB má pobočky a bankomaty prakticky všude no… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová