Rodiče mi kontrolují stav na účtu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22.11.17 10:36

Pokud rodiče neberou ohled na tvé soukromí, neber ohled na jejich známou v bance. Jsou hranice, za které se prostě nechodí.

Já bych byla naštvaná na rodiče, ale byla bych nasr na tu bábu za přepážkou a přišla bych jí to neskutečně vytmavit. Zeptala bych se v bance, která paní byla na přepážce v ten den a přibližný čas, kdy tam byl můj otec a pak bych na ní nasadila neskutečně, řekla bych jí, že to předávám k jejímu vedení a že se to bude řešit soudní cestou (to by třeba nemuselo, ale aspoň nebude mít klidné spaní).

Známý je známý, což o to, ale když jde o účet jejich 33leté dcery, tak bych mu prostě řekla: hele sorry kamaráde, ale tohle je věc za kterou můžu být vyhozená a navíc ti do toho nic není

A prosimtě ty se seber a jdi si okamžitě převést účet někam jinam, já mám Airbank a nemůžu si jí vynachválit, ale samozřejmě občas mi chybí to, že třeba KB má pobočky a bankomaty prakticky všude no… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.17 10:38

Banku změníme oba, já i manžel. Stejně jsme chtěli společný účet, tak nás k tomu alespoň donutili. Jako důvod uvedu, že už bance nevěřím. Třeba se budou zajímat proč… Zakl.

• Citovat
  • Upravit
22.11.17 10:40

Nevím no, změna banky je to nejmenší, ale nenech si tohle líbit od té báby, mám z tebe pocit, že to necháš osudu, jestli se tě na to banka zeptá… Navíc když si převádíš účet jinam, tak s tou starou bankou nepřijde vůbec do kontaktu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
22.11.17 10:41

Známá, neznámá.. v bance bych to řešila a bylo by mi jedno, jestli dostane výpověď nebo ne, tohle jsou informace, které nesmí říkat nikomu.
Co se rodičů týče tak neporadím, já bych se proti tomu jejich chování vyhranila už dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.17 10:41

@hehehe Ne, on mi to totiž pořád říká, že to co dělají není normální. Já se jich pořád zastávám. Radši mu to říkat nebudu, bojím se, že by jim taky něco řekl. Nechci dělat větší dusno než je. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
11700
22.11.17 10:44
@Anonymní píše:
@hehehe Ne, on mi to totiž pořád říká, že to co dělají není normální. Já se jich pořád zastávám. Radši mu to říkat nebudu, bojím se, že by jim taky něco řekl. Nechci dělat větší dusno než je. Zakl.

Chápu, máš to v sobě asi silně zakořeněné od dětství, proto se jich zastáváš, ale manžel má pravdu, normální to opravdu není! Tipuji, že tvůj táta bude asi jistá „osobnost“ proto i paní na přepážce podlehla a žvanila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.11.17 10:45
@Anonymní píše:
@Verpa5 Já si taky myslím, že to je na vyhazov. Jestli se domnívám správně o koho jde, tak je to strší ženská. Budu tady mít peklo, jetsli jí kvůli mě vyhodí :zed:. Prostě jsem z toho fakt naštvaná. Naši se neomluví, oni prostě neudělali nic špatnýho podle nich. Naopak budou ještě naštvaný, prostože udělám ve spořitelně dusno a jejich známá bude mít kvůli mě problémy. Zakl.

Jestli jí vyhodí, tak jí vyhodí ne kvůli tobě, ale kvůli její blbosti a hrubému porušení pracovní kázně. To si uvědom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.17 10:46
@hospodki
@hospodki píše:
@freeport jj, to znam. A proc jedete na dovolenou az tam? To nemuzete zustat doma v cr? Vzdyt to stoji moc a bla bla… nasetrili jsme si na byt i vybaveni, rozhazujeme, ale i setrime, sporime si duchodove pripojisteni uz nekolik let (je nam 30). Nikdy jsem o penize nezadala a vzdy jen odbydu, ze si to chci taky uzit. nemam v planu setrit lazdou korunu, abych pak deckam kupovala byty a auta a sama sedela doma na zadku s kurkou od chleba, o tom ten zivot neni. Jestli chteji auto, holt si na nej budou muset vydelat sami jako my.

Tohle doma taky dost často poslouchám, neustálé výčitky proč utrácím za zbytečnosti. Jednou jsme si třeba objednali domu pizzu a naši akortát přišli. Po tom, co jsme vyslechla, co jsem za to vyhodila peněz a ať si jí radši udělám doma, tak mi zhořkla na jazyku… :( Zakl.

• Citovat
  • Upravit
509
22.11.17 10:47
:pocitac:

Příspěvek upraven 22.11.17 v 10:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
22.11.17 10:48
@Anonymní píše:
@hospodkiTohle doma taky dost často poslouchám, neustálé výčitky proč utrácím za zbytečnosti. Jednou jsme si třeba objednali domu pizzu a naši akortát přišli. Po tom, co jsme vyslechla, co jsem za to vyhodila peněz a ať si jí radši udělám doma, tak mi zhořkla na jazyku… :( Zakl.
Že si to necháš zkazit! Já bych si naopak objednala ještě nášup! Ať se milí rodičové staví třeba na hlavu…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.17 10:50

@hehehe Ano, je to osobnost, já, ségra i máma jsme se ho vždycky bály. Doma to bylo pořád, rychle než příjde táta… Zakl.

• Citovat
  • Upravit
3007
22.11.17 10:57
@hospodki píše:
@freeport jj, to znam. A proc jedete na dovolenou az tam? To nemuzete zustat doma v cr? Vzdyt to stoji moc a bla bla… nasetrili jsme si na byt i vybaveni, rozhazujeme, ale i setrime, sporime si duchodove pripojisteni uz nekolik let (je nam 30). Nikdy jsem o penize nezadala a vzdy jen odbydu, ze si to chci taky uzit. nemam v planu setrit lazdou korunu, abych pak deckam kupovala byty a auta a sama sedela doma na zadku s kurkou od chleba, o tom ten zivot neni. Jestli chteji auto, holt si na nej budou muset vydelat sami jako my.

Moje slova! Život je o užívání si, nikdy nevíme, kdy může skončit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
22.11.17 10:59
@Anonymní píše:
@hehehe Ano, je to osobnost, já, ségra i máma jsme se ho vždycky bály. Doma to bylo pořád, rychle než příjde táta… Zakl.

Tak to není osobnost, ale despota… Osobnost byla moje češtinářka na střední, která ač mi čeština nikdy nešla i když jsem se snažila, u mé maturity zdrbla přísedící, která mě chtěla potopit a začala se ptát na věci, o kterých věděla, že je vím. Osobnost byl řidič autobusu, který vyhodil mimo zastávku partu roztahovačných týpků, kteří se naváželi do dvou maminek s kočárky. A můžu i pokračovat… Osobnost není o strachu, ale o respektu k někomu, kdo se nebojí prosadit svůj názor a podpořit slabší. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
22.11.17 11:03
@Anonymní píše:
@hehehe Ne, on mi to totiž pořád říká, že to co dělají není normální. Já se jich pořád zastávám. Radši mu to říkat nebudu, bojím se, že by jim taky něco řekl. Nechci dělat větší dusno než je. Zakl.

Tak, já bych vletěla do banky. Řekla, že jdu změnit účet k jiné bance z důvodu naprostého zhnuseni… :mrgreen: Oni se budou ptát proč, to se neboj…( jako doba vsemocnych se štemplem snad už zkončila, ne?! :lol:) Pak bych vletela k rodičům a vyrikala si to hlavně s otcem ( ono mamka asi bude dost ve veleku, ne)… :nevim: A teď, nádech - výdech, uvědom si, že to jsou tvoji rodiče, asi je neženou úplně špatné motivy… Jo, dělají to -sakra -blbě, ale rádi tě mají, ne?! Takže stanov si pravidla, vymez se, trvej na dodržování, ale zkus zachovat nějaké dekorum…a o tom říct to chlapovi pouvazuj, ať se to nedozví oklikou ( ale chápu, proč mu to nechceš říct)… A ještě, nic tak hrozného se zase nestalo, naštve to, ale jsou horší věci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.11.17 11:17

Z hlediska banky je to naprosté porušení základních pravidel.

A vaši rodiče nerespektují že jsi dospělá, svéprávná a s vlastním životem. Ale tipuju, že to bude dlouhodobější záležitost.

Imho by bylo řešením se odstěhovat někam daleko a vydržet, než se vztahy znormalizují, pokud všichni žijete na malém městě a rodiče jsou v pozici, kdy si prostě řeknou, aby paní na přepážce porušila základní pravidala a ona to udělá, tak se to nejspíš samo úplně nezlepší.

Pokud tedy nejde se odstřihnout od pupeční šňůry fyzicky a počkat, až se emancipujete přirozeně, tak to jde psychicky.

Chce to ale vstoupit do psychoterapie a najít si někoho, kdo není osobně a nebo profesně propojen s vašimi rodiči. Pokud je klíčovým prvkem schopnost postavit se otci, tak hlasuju za to, aby případný psychoterapeut byl muž a abyste si na něm natrénovala, že opravdu je možné vůči mužům, co je vnímáte jako autoritu fungovat jinak, než jak to děláte doposud a že to nezpůsobí katastrofu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová