Rodiče mi kontrolují stav na účtu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11700
22.11.17 11:23
@Anonymní píše:
@hehehe Ano, je to osobnost, já, ségra i máma jsme se ho vždycky bály. Doma to bylo pořád, rychle než příjde táta… Zakl.

Aha… tak to ti teda nezávidím. Chudák tvoje mamča, asi ho musí poslouchat. :roll:
Musíš být prostě silná a vzepřít se, aby pochopil ty hranice. Je to těžké, je mi to jasné. Já bych to ale opravdu udělala co nejdříve, vzhledem i k věku tvých dětí co jsem zahlédla, teď to ještě tak nevnímají, ale ty situace, co by mohly nastat později, to by mohl být obrovský problém, věř mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.17 11:23

@Ou Stěhovat se nechci, máme tu prátelé. Děti ty chodí do školky, manžel má dobrou práci. S rodiči je to opravdu dlouhodobá záležitost a je nmoje chyba, že jsem to neutnula dávno. Snad se mi to teď povede. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.17 12:37

Jako zaměstnanec banky jsem se setkala s případy, kdy rodiče měli dispoziční právo k účtu dítěte, jelikož ho spolu zakládali, když byl potomek nezletilý. V 18 ale dispozice nezaniká, takže rodič má právo na účet nahlížet, požadovat výpis, někdy si může i založit platební kartu. A to i když dítěti je třeba 45. Pokud jako majitel účtu dispozici nezruší, je to pak už jeho problém. Samozřejmě dochází i k pochybení pracovníků, obzvlášť na malých městech/vesnicích. Určitě bych tedy nejdřív zjistila, jak je to s dispozicí. Stížnost předejte ombudsmanovi spořitelny. Pak budete mit jistotu, že se záležitost bude řešit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.17 13:30

Holky a to jako zaměstnanci spořitelny můžou na účet komukoli bez toho aby to ten dotyčný věděl? Taky jsme malé městečko a pracuje tam matka mé známé. Už mě to i napadlo jestli se nekouká kolik mi chodí výplata a co a kde splácím.

• Citovat
  • Upravit
18791
22.11.17 14:30
@Anonymní píše:
Holky a to jako zaměstnanci spořitelny můžou na účet komukoli bez toho aby to ten dotyčný věděl? Taky jsme malé městečko a pracuje tam matka mé známé. Už mě to i napadlo jestli se nekouká kolik mi chodí výplata a co a kde splácím.

Predpokladam, ze ano ale nikdy jsem v bance nedelala. Verim, ze drbny na malem meste jsou dost vlezle a v kombinaci s bankovni urednici i nebezpecne. Hlavne CS to nema snad ani sanci pri tolika lidech uhlidat. Doporucuji prejit k nejake int bance- ja mam mBank (asi od 2009) a airbank (2012) a oboje jsou fajn. U Airbanky jsem vse vzdy vyridila pres bankovnictvi a asi mi prijde i o neco lepsi nez ta mBank, kde preci jen musis kvuli nejakym vecem na pobocku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.11.17 14:38
@Anonymní píše:
@Ou Stěhovat se nechci, máme tu prátelé. Děti ty chodí do školky, manžel má dobrou práci. S rodiči je to opravdu dlouhodobá záležitost a je nmoje chyba, že jsem to neutnula dávno. Snad se mi to teď povede. Zakl.

zkuste si někde půjčit (nebo si ji rovnou kupte) tuhle knížku http://obchod.portal.cz/…kych-poruch/

je to docela zajímavý přístup v tom kdo koho a jak drží v rodinách v jaké pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.17 14:44

Rodiče k účtu žádné dispoziční práva nemají. Čekám až příjde manžel z práce a půjdeme to tam vyřešit. Zakl

• Citovat
  • Upravit
6859
22.11.17 14:53
@Anonymní píše:
Rodiče k účtu žádné dispoziční práva nemají. Čekám až příjde manžel z práce a půjdeme to tam vyřešit. Zakl

Tak dej pak vědět, jak to dopadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
22.11.17 14:57
@Anonymní píše:
Ahoj holky, teď jsem se hrozně pohádala s mámou. Přišla na návštěvu a jen tak v průběhu hovoru se mě zeptala, jestli v poslední době neutrácím hodně peněz :nevim:. Ptala jsem se jí, jak na to přišla a ona mi říká, že byl táta ve spořitelně, zařídit nějké věci a že se zeptal ty ženský na přepážce, jak na tom jsem a ona mu řekla, že jsem se minulý měsíc dostala do kontokorentu :zed: ( Jen tak mimochodem, byla to jen kvůlu tomu, že jsem potřebovala zaplatit větší množství peněz a manžel nebyl doma. Ty peníze jsem tam po jeho návratu hned vrátila, ale o to tady nejde ). Vjel do mě hrozný vztek, jak si může vůbec dovalit něco takového zjišťovat? 8o Máma se jen bránila tím, že mi peníze klidně půjčí. Já peníze půjčit nepotřebuju. Tak jsem jí řekla, že žádné peníze půjčit nepotřebuju, že máme dostatek a že i kdybych potřebovala, tak že od nich si rozhodně nepůjčím. Jednou jsem tak udělala, neustále mi to připomínali a ptali se, kdy to vrátím. Řekla jsem jí, že tohle si dovolili hodně, že jsou snad nějaký meze, ona se sebrala a odešla. Starají se taky rodiče k ovaše finace? Naši vůbec mluví do věcí, do kterých si myslím, že jim nic není. A jak si ta ženská na tý přepážce vůbec dovoluje říkat takovýhle věci?? Vždyť to je přeci tajné, né? Smí se to? Bydlíme na malém městě a všichni se tu známe. Jsme strasně ročílená, vůbec nevím na koho víc. :cert: Co byste dělali na mojím místě?
Prosím o anonym, je to citlivá záležitost. Děkuji

no to je vrchol, to si snad nemůže dovolit dávat informace, v tomto státě je opravdu možné všechno :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
22.11.17 15:01
@Anonymní píše:

Tak samozřejmě, že technicky mohou… stejně jako operátoři na infolinkách mohou k údajům o všech zákaznících a podobně. Pravděpodobně se tedy někde loguje, kdo se na co díval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.17 15:59

Rodice voprskli a zenska na prekazce jednou nohou na pracaku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.17 16:09

Holky, tak jsem tam byla a šla jsem rovnou za tou, co si myslím, že to řekla. Byla na mě arogantní, řekla mi, že ona žádný takový údaje nikomu nepodala. Tak jsem na ni spustila, kde by k tomu táta přišel a že vím, že tu včera byl. Do toho přišla vedoucí, s tím, že se mám uklidnit a že je to slovo proti slovu. Tak jsem jim řekla, že jsem už chtěla vyřešit jen tady, ale když to nejde, že ruším účet a že si budu stěžovat jinde, aby věděli koho tam zaměstnávají a odešla jsem. Jen teda doufám, že se to dá dohledat. Jinak opravou nemám šanci uspět  :(. Jsem snad vytočená ještě víc než ráno  :cert:. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
2663
22.11.17 16:11
@BloomingGorgeous píše:
Rodice voprskli a zenska na prekazce jednou nohou na pracaku :roll:

No jo, ale tohle si opravdu nesmí dovolit, takhle nakládat s důvěrnými informacemi. Osobně si myslím, že k vyhazovu spíš nedojde, pokud to bude řešit zakladatelka lokálně s ředitelem pobočky a ne přes nějakou centrálu, ale dojde k jiné formě trestu. Snad poté pracovnice pochopí, že takhle jednat není přípustné. Pokud ne, tak budu jedině ráda, když ji propustí z místa, kde má přístup k citlivým informacím, protože představuje pro klienty riziko. Fakt, že jí požádali známí přece neznamená, že jim ty údaje musí sdělit. Jde přeci slušně odmítnout a přitom neporušit zákon/práva klientů. :nevim:

EDIT: Osobně bych preferovala, jí někdo pořádně vyčinil, udělil důtku a dal třeba srážku ze mzdy (prémie apod.) a jí došlo, že udělala blbost, než rovnou vyhodit. To až v případě, že by v takovém jednání pokračovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
22.11.17 16:15

Určitě to řeš. Toto si žádný pracovník pobočky nesmí dovolit. Každé nahlédnutí na účet jde zpětně dohledat, takže vůbec nevadí, že nevíš jistě, která zaměstnankyně takto hrubě porušila pravidla. Rodiče to jistě dělají s dobrým úmyslem, i když to není správné. Já bych byla mnohem víc naštvaná na banku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
22.11.17 16:16
@Anonymní píše:
Holky, tak jsem tam byla a šla jsem rovnou za tou, co si myslím, že to řekla. Byla na mě arogantní, řekla mi, že ona žádný takový údaje nikomu nepodala. Tak jsem na ni spustila, kde by k tomu táta přišel a že vím, že tu včera byl. Do toho přišla vedoucí, s tím, že se mám uklidnit a že je to slovo proti slovu. Tak jsem jim řekla, že jsem už chtěla vyřešit jen tady, ale když to nejde, že ruším účet a že si budu stěžovat jinde, aby věděli koho tam zaměstnávají a odešla jsem. Jen teda doufám, že se to dá dohledat. Jinak opravou nemám šanci uspět  :(. Jsem snad vytočená ještě víc než ráno  :cert:. Zakl.

Ha, tak to je tedy super jednání. V tom případě bych se obrátila na ombudsmana spořitelny, jak tu někdo radil, protože je to sviňárna, toto jednání.
 https://www.csps.cz/…41_ombudsman

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová