Rodičovská dovolená, příspěvky při živnosti

Elisis_14
27.7.15 23:17

Rodičovská dovolená, příspěvky při živnosti

Ahoj,

zajímalo by mě jak to je s rodičovskými příspěvky, když jsme oba na živnosti.

Děkuji moc za zkušenosti, ještě nejsme těhotná, ale zajímá mě to,

Eliška

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66845
28.7.15 06:40

@Elisis14 dovolenou mít nebudete, rodičovský příspěvek jako každý jiný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
28.7.15 08:03

@Elisis14 Ohledně rodičovského je důležité kolik si platíš socko zdrávko (jedno z toho). Manžel je taky živnostník. Příjmy nakonec nikoho moc nezajímaly, jen to, že si platil jen základ spciálního a zdravotního, takže i kdybych si rodičák brala na něj, tak by to bylo fuk a nesměla jsem volit délku rodičáku. Tohle bych si zjistila ještě před otěhotněním ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
28.7.15 08:24

@Plomba pro rodičovský příspěvek v základní čtyřleté variantě se placení žádných záloh nesleduje.
@Elisis14 bylo by dobre si platit nepovinne nemocenske, aby ti vznikl nárok na peněžitou pomoc v mateřství a nasledne nárok na volbu výše rodičovského příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
28.7.15 08:40

@mag Pro čtyřletý ne. Ale já si chtěla zvolit kratší variantu. Pokud by se bral jen manželův přiljem, klidně bychom dosáhli na 2 letou variantu. Ale protože se posuzovalo i to co si platí, tak neměl nárok
Edit: I já psala o nepovnné nemocenské. Manžel si ji neplatil, platil jen základní zdravotní, takže proto ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
28.7.15 09:10

@Plomba nikde v tvému příspěvku nevidím nic o nemocenskem pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
28.7.15 09:26

@mag Omlouvám se, ale já si nevzpomněla jak se to jmenovalo :oops: (zároveň jsem ani nepsala nic o zálohách). Manželovi řekla na úřadě, že placení nemocenského patří do zdravotního pojištění, ale je nepovinné. Proto jsem psala o zdravotním pojištění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elisis_14
2.8.15 17:17

Zdravotní i sociální si teď platím minimální, měla bych tedy platit pro jistotu víc?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex