Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nikita34567 Jako promiň, ale u vás v rodině jste opravdu všichni stejní. Ty se povyšuješ nad svou rodinu a potom se tu čertíš, protože máš pocit že jiní se povyšují nad tebe. Stejně tak jsi uražená, že v rodině nechtějí slyšet tvůj názor ale pokud má někdo jiný názor než ty, tak je zle. A pokud ti někdo řekne, že s každým se pouštět do křížku nepřinese nic dobrého, tak je to pro tebe přetvářka a nechápeš jak takoví lidé můžou mít svědomí. Někdy tou „přetvářkou“ ale získáš víc než hádkou, chápeš to? Hádkou získáš něco málokdy. Tím že někomu něco odkýveš i když si myslíš, že to není dobrý nápad, tak si s tím člověkem udržíš hezký nebo alespoň neutrální vztah a to za to stojí ne? Nebo svému šéfovi taky klidně řekneš, že právě řekl kolosální hovadinu, asi ne že? Asi se v tu chvíli taky musíš přetvařovat.
@warita stacilo to napsat takto
ale radit nekomu a pritom se navazet mi taky nepripada moc dospele
pardon
@Serpentini v pohode takhle to od vas beru nevadi mi ze se tu do me poustite jen jsem chtela znat nazor stimto svami souhlasim rada si na sebe vyslechnu kritiku nemyslete si
ale bez urazek tak jak si to ted napsala tak to takhle asi bude. Nejspis bude vazne potreba abych se zmenila ja a byla vic tolerantni asi se musim naucit pretvarkam ![]()
@Anonymní píše:
A mimochodem strycovi neni 50 ale 37 let ma sklony k alkoholu a vsemu moznemu co tu ani nebudu zminovat babicka alkoholicka ktera se taky vubec nesetri s lidmi vynada kde domu a nesetri seale ok k takovym lidem se chovat s.nejvetsi uctou a byt ja porad ta spatna
jasne ze ucta je na miste nevim jak si muzete dovolit soudit me a me chovani kdyz nevite okolnosti !
Geny nevyčůřáš, vždyť ty do toho hnízda naprosto přesně zapadáš, i když se ti to nelíbí. Povrchní, hrubá, vzteklá, upřímnost si pleteš s urážkami, podle mě nebudeš moc chytrá, protože píšeš jako druhák. Svou rodinu haníš a pohrdáš jí, ale sama jsi jejich otisk a lepší to nebude. Co chceš slyšet? Jaká jsi hrdinka, že neumíš mlčet? Nikdo tě nenutí, aby sis s lidmi, které nemusíš, stavěla dvojdomek, ale nepouštět se do zbytečných sporů přece nemusíš. A vidíš? Neznám tě, Spratkem bych tě nenazvala, protože to nedělám, ale že tě tak někdo vidí, docela chápu.
zakladatelko, ty jsi jak zadřená deska…jaká přetvářka?
prostě věci se dají řešit slušně, když ti to nevyhovuje, tak se s nima nestýkej…ty bys asi taky nejraději všechny dirigovala, aby skákali podle tebe .....a to, že hodnotíme tvoje chování? hodnotíme dle toho co píšeš a jak to píšeš… prostě všichni ti po rameni plácat nebudou…
a lidi se taky nemění jen proto, že si to někdo přeje…takže jediné co můžeš udělat je, přestat vyhledávat jejich společnost anebo chovat se k nim začít chovat mile slušně a třeba jinm to časem docvakne....... protože to je jasný každýmu, že když někdo na mě nastoupí, tak opravdu nebudu mít chuť a ani náladu být na něj milá.....a nezapomínej, že ty jsi ta, které to nevyhovuje…
@Nikita34567 píše:
@Malaga skusim to
zkus a dej vědět, ale zkoušej to opakovaně, na poprvé to nejspíš neklapne ![]()
@Malaga od ted se budu na vsechny jen usmivat at mi treba se*** na hlavu
ne ja si z toho uz musim delat srandu to vazne takhle vsichni delate ? Jak to delate ze se umite tak poretvarovat a udrzite sve emoce pod kontrolou ?
ja to chci taky umet vis kde je problem ja bych to mozna umela ale pak mam zesebe divny pocit jako ze jsem falesna a ze jsem jako ostatni je to v poradku ? Taky mate ten pocit ?
všichni to nedělají…některé rodiny jsou funkční, funguje tam normální komunikace a její styl je na hony vzdálené tomu vašemu…prostě ty musíš pracovat s tím co máš a ne s tím , co bys chtěla......
máme pocit, že jsi smrádě ![]()
jinak, jednou něco řeknu a ohradím se a dalšímu kontaktu s blbcem se vyhnu ![]()
@Nikita34567 Ty to ale bereš pořád jako něco negativního. On to je ale způsob jak předcházet konfliktům. A já to nevidím jako faleš, pro mě třeba to že každýmu neřeknu od plic co si myslím znamená že jsem dobrá kamarádka a kolegyně a přítelkyně. Třeba můj chlap je hrozný střevo, když něco dělá tak to nikdy není úplně dokonalý a i když dává dohromady jen pitomou skříň z Ikei tak si při tom ublíží, někdo by řekl že je nešikovný. Já ho chválím že je šikovný, protože mu tím udělám radost a snaží se pak dál a příště se mu to povede líp. Jsem proto falešná?
Nebo když mám kamarádku, která třeba přijde že chce úplně změnit obor a jít dělat něco na co nemá ani povahový rysy, ani zkušenosti, ani vzdělání ani nic a vím, že za týden přijde že si to rozmyslela a že to byl jen chvilkový rozmar .. tak jsem falešná, když jí řeknu ať se zkusí na to místo přihlásit i když vím, že jí nevezmou? A jsem falešná, když jí pak utěšuju, když jí nevezmou, i když jsem to věděla od začátku?
A když mi pak řekne že to stejně dělat nechce, tak jsem falešná když jí nevmetu do obličeje že jsem věděla že to tak skončí
Vždyť to jsou všechno maličkosti a pokud v tomhle neřeknu pravdu, tak tím nikomu neublížím. Samozřejmě jí nebudu říkat, ať randí s nějakým gaunerem, nebo jí podporovat v něčem co by na ní mělo špatný vliv. Ale proč říkat svůj názor a pravdu vždy a za každou cenu?
A mimochodem strycovi neni 50 ale 37 let ma sklony k alkoholu a vsemu moznemu co tu ani nebudu zminovat babicka alkoholicka ktera se taky vubec nesetri s lidmi vynada kde domu a nesetri se
ale ok k takovym lidem se chovat s.nejvetsi uctou a byt ja porad ta spatna
jasne ze ucta je na miste nevim jak si muzete dovolit soudit me a me chovani kdyz nevite okolnosti !