Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AniNevim Na to, jak se oháníš empatií, jsi zakladatelce moc empaticky neporadila. Radíš jí lhaní? Proč by neměla spolubydlící rodině říct, že ji to s nimi takto nebaví a že hodlá žít ve spořádaných poměrech, nejlépe bez nich?
Máme volný zařízený byt, dědictví, nechceme jej prodat ani pronajímat, zauvažovali jsme o možnosti jej poskytnout někomu v nouzi v podstatě jen za náklady. Ale po přečtení několika podobných příspěvků, mně tento nápad přechází…
@lauraka píše:
No vy jste asi vsichni celkem povedena rodinka, pritele rodice exekuce ty insolvenci, ale poridis si dite, syn tchyne nechodi do skoly, ty jsi asik taky skolu videla z rychliku…
Přesně to jsem si taky říkala
chudáci děti
parádně se naučí tento model a co z nich pak bude ![]()
@elpiska píše:
@AniNevim Na to, jak se oháníš empatií, jsi zakladatelce moc empaticky neporadila. Radíš jí lhaní? Proč by neměla spolubydlící rodině říct, že ji to s nimi takto nebaví a že hodlá žít ve spořádaných poměrech, nejlépe bez nich?Máme volný zařízený byt, dědictví, nechceme jej prodat ani pronajímat, zauvažovali jsme o možnosti jej poskytnout někomu v nouzi v podstatě jen za náklady. Ale po přečtení několika podobných příspěvků, mně tento nápad přechází…
Nebuď blbá a radši pronajmi. Jelikož tady s těmi…, se můžeš dostat akorát do průseru… ![]()
@Šmoulice Začínám to vidět jako ty, člověk si v dobré víře jen zakoleduje o maléry.
@elpiska píše:
@Šmoulice Je to byt po mé dceři a mám problém mít peníze místo dcery.
Proto ten nápad… ale začínám to vidět jako ty, člověk si v dobré víře jen zakoleduje o maléry.
Tak to mě mrzí
To jsem neměla napsat, tak blbě a necitlivě
Moc se omlouvám ![]()
Víš co se říká… Každý dobrý skutek, bude po zásluze potrestán. Většina lidí, co jsou v této situaci, si za to můžou sami. A místo nějaké pokory, či vděku, jsou arogantní a ještě si budou otvírat hubu. Takže radši bych byt nechala prázdný. Nebo pronajmula a peníze dala někam na zvláštní účet. S nimi pak můžeš udělat cokoli. V budoucnu ![]()
@elpiska píše:
@Šmoulice Je to byt po mé dceři a mám problém mít peníze místo dcery.
Proto ten nápad… ale začínám to vidět jako ty, člověk si v dobré víře jen zakoleduje o maléry.
Je tady diskuze https://www.emimino.cz/…etmi-257011/#… spíš zvažte klasický pronájem. Ne nadarmo se říká"za dobrotu na žebrotu.
Hemusíte žádat nějakou závratnou částku za nájem, ale každopádně aspoň něco na údržbu a tak.
@Boudová píše:
Hele ja te nechci nejak urazit ani rypat, sama casto udelam pravopisnou chybu a carky sazim jak chci, ale ty mas ten text fakt samou chybu. To si jako fakt byla na pedaku?
Taky jsem to zakladatelce chtěla napsat. Nemá snad větu bez hrubky. Ale třeba má nějakou DYS poruchu.
@Šmoulice @bamba Přesně jako obě píšete… u některých typů lidí je to riziko. Možná půjdeme raději cestou pomoci někomu, kdo musí opustit dětský domov. Ještě to asi necháme uležet.
@elpiska píše:
@Šmoulice @bamba Přesně jako obě píšete… u některých typů lidí je to riziko. Možná půjdeme raději cestou pomoci někomu, kdo musí opustit dětský domov. Ještě to asi necháme uležet.
Pozor i na ty, co opouštějí dětské domovy. Mají nereálné představy a tendenci se sestěhovávat dohromady s dalšími spolubojovníky z děcáku. Neumí hospodařit s penězi. Několik takových jsme měli v azyláku a byly s nimi jen problémy. Dnes je problém najít vhodného nájemníka, který byt nezdemoluje a hlavně bude platit. ![]()
@elpiska Můj tchán takle jednou pronajal byt, bylo mu matky samoživitelky líto. Nakonec nejednou musel zaplatit energie za ni, protelefonovala mu tisíce. Nakonec se rozhodl byt prodat, ona neustále plakala, že nemá kam jít a tchán platil a platil. Trvalo rok, něž se mu podařilo ji vystěhovat.
@elpiska píše:
@wewa1Vidím, že mám dost naivní představy.
Všichni nejsou stejní… Kamarádka pronajímala byt, doporučila jsem jí naši klientku a spokojenost je na obou stranách. Kolegyně to samé, také pronajímala byt a byla s naší klientkou spokojená. Občas se najde někdo, kdo se na nás obrátí, že by klientům pronajal byt. Někdy někoho doporučím, jindy raději doporučím hledat jinde. Rozhodnutí je poté na pronajímatelích.
@Hanička 13 píše:
Dobrý den maminky, moc prosím o radu, mám 6 mesíčního synka a přistěhovaly jsme se s přítelovou rodinouv době kdy jsem byla těhotna.. do baraku do pronajmu, jelikož mají všichni exekuce a já rodičák a insolvenci, ani nám nic lepšího nezbylo, od narození syna se mi tu bydlí špatně, vadí mi, že furt všichni nechávaj všude bordel, 3 psi běhají po baraku a já po všech ráno každý den miji hromady nádobí, nejmlačí syn mé tchýně si válí doma zadek a nechodí do školy, druhý je na nemocenské, když jim řeknu at udelaji aspon to nadobi, kdyz nic jineho, tak se jdou do svych pokoju zasit, jako by nic, pak jsem kazdy den uklizela chlupy po psech, coz uz nedelam nechavam to na tchyni a klukach ja mam jeden pokoj naustale uklizen. Dokonce mi uz 2× zmizely penize, ale nebyla swm si jista zda jsem je nestratila, včera zmizely i tchyni 3000 a rekla jsem ji at pojrozi policii, treba by dostal bobky a vratily by to, na ces servala me, ze nejsem normalni a ze obvinuju jeji kluky z kradeze…nechci tu uz bydlet, ale nwvim co mam delat, navic jsem jejimu synovy pred 3 lety pujcovala 150 000,– a on mi je nevratil..kdyz sem rekla, ze chci odejit, vyrukovaly na me, ze je podražim, ze sme tu měly s nima byt 5 let…mam pocit, ze ziju z cizima lidma, nedokazu s nimi vychazet obden ai misej dat pivo a tahaj do toho pritele a i travu mu durt strkaj, prosim poradte, nemam tu ani kamarady, moje rodina mi nema jak pomoct, mate nějaké řešení? Děkuji![]()
![]()
odstěhuj se a dlabej na ně… mmchdm, ono mi to fakt nedá, ale twl, jste povedená rodinka, jen co je pravda ![]()
Sama sis odpovedela-zatim vam nic lepsiho nezbyva, takze to budes muset nejak pretrpet. Az nebudete s pritelem mit dluhy, tak odtamtud vypadnete.
Nicmene, cely to zavani moresy jako od nasich spoluobcanu, dluhy az na pudu ale na marihuanu a pívo se prachy vzdycky najdou.