Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@blabla123 píše:
Tak to je dost „chytrá“, pokud je to vážně takhle. Proč si je tedy švagr nepůjčil v bance sám. Nikdy bych si za nikoho peníze nepůjčila.
Předpokládam, že by švagrovi nepujčili, že měl třeba nějaký vroubek nebo nepracoval nebo něco podobného. Ale to jsou jen moje domněnky. Já to taky nechápu, ale třeba moje sestra udělala přesně to samé s tím rozdílem, že to splácí(už asi 4 roky).
@zuzukobylka píše:
Předpokládam, že by švagrovi nepujčili, že měl třeba nějaký vroubek nebo nepracoval nebo něco podobného. Ale to jsou jen moje domněnky. Já to taky nechápu, ale třeba moje sestra udělala přesně to samé s tím rozdílem, že to splácí(už asi 4 roky).
Já to totiž pochopila, že zakladatelka měla 150 000 a ty půjčila.
Mě teda zaráží na celé situaci i to, že zakladatelka je kvůli někomu v insolvenci a stejně s ním jde bydlet do společného nájmu???
Nebo to je ještě nějaký jiný švagr??
@blabla123 píše:
Mě to napadlo, tak jak jsem psala výš, protože jinak nevim, jak by přišla k insolvenci.
@Hanička 13 Najdi si co nejdřív jiné levnější bydlení. Pokud teď platíte 12 000, tak to určitě nebude problém. Rodina sice bude naštvaná, ale podle toho, co jsi psala si myslím, že udržovat vztahy nemá moc smysl.
Jinak taky moc nechápu, proč si rodina, které má dluhy, exekuce a insolvenci pronajímá dům za takovou částku. Jestli je zbytek rodiny aspoň trochu rozumný, taky si najdou něco levnějšího.
@blabla123 píše:
A jak by se tímhle mohla dostat do insolvence?
Já tomu teda vůbec nerozumím, ale myslela jsem, že insolvenci povolují při vyšších částkách a ne každému. Nějak se mi nezdá, že by ji povolili při tak malé částce a ještě nesplatit celou.
@bamba píše:
Já tomu teda vůbec nerozumím, ale myslela jsem, že insolvenci povolují při vyšších částkách a ne každému. Nějak se mi nezdá, že by ji povolili při tak malé částce a ještě nesplatit celou.
Podstatou insolvence je právě to, že se závazky splatí pouze do výše 30 %.
A těch závzaků může mít slečna vysokoškolačka mnohem víc, jak to tu z ní leze ![]()
@anonymouss píše:
Podstatou insolvence je právě to, že se závazky splatí pouze do výše 30 %.
A těch závzaků může mít slečna vysokoškolačka mnohem víc, jak to tu z ní leze
To si právě nemyslím, podle toho co si tady občas na toto téma přečtu. Někdo musí třeba zaplatit celou částku a nejde o upatlaných 150000.Kdyby splácela celou částku, tak dá 2500/měs. což není moc, takže nevěřím, že by nemusela zaplatit všechno. Ona je tak drobet pohádkářka. Obr barák za 30000 měsíčně s mástnostma velkýma jak běžný 2+1.No
.
Příspěvek upraven 23.04.16 v 17:06
@bamba píše:
To si právě nemyslím, podle toho co si tady občas na toto téma přečtu. Někdo musí třeba zaplatit celou částku a nejde o upatlaných 150000.
Já bych to brala s rezervou (obecně). Insolvence, oddlužení, bankrot, konkurs… tady těmi pojmy se šermuje mírnix-dírnix, bůhví kdo co vůbec myslí. Řešení úpadku je několik, ne pouze toto jedno. Ale nejlíbezněji asi právě zní těch 30 % závazků za 5 let (pro dlužníka).
@PetraJ píše:
Zakladatelko, tys viděla vejšku možná tak z rychlíku. A pochybuju, že máš i maturitu. Myslím, že naše školství na tom zase není tak špatně, aby se někdo s takovým písemným projevem, jako máš ty, dostal na vejšku a ještě k tomu na peďák. Cos měla učit? Přýrodopys, Ďejepis nebo snad Fizyku?
no, asi budeš hodně na úrovni, když se takhle vysmíváš. ![]()
@bamba píše:
@anonymouss Příspěvek jsem ještě doplnila.
Jo, už vidím.
Jak jsem napsala, ze slečny to leze postupně, a vždy přidá nějaký nonsens (jako ten nájem a 50m2 místnosti
)
@mirecekblbecek píše:
no, asi budeš hodně na úrovni, když se takhle vysmíváš.
No neboj, na takový úrovni, jako zakladatelka, fakt nejsem. Na vejšce jsem nebyla, mám jenom maturitu. Ale na rozdíl od ní, ji mám doopravdy.
Opravdu si myslíš, že by zakladatelka byla schopná se svojí češtinou studovat na pedagogický fakultě? Fakt mě udivuje, že tomu snad někdo věří. ![]()
Tak to je dost „chytrá“, pokud je to vážně takhle. Proč si je tedy švagr nepůjčil v bance sám. Nikdy bych si za nikoho peníze nepůjčila.