Rodinné auto

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12834
28.2.19 12:00
@Šarlota4 píše:
Milenec musel jet vlastním škopkem :-D

Milenec musel jet svym HovnoToPojede, jo? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
28.2.19 12:04

@TopSecret Nn víš v čem jezdí mladý kluci 30 let starý bmw, starý fordi apod. HnedToProdej jsem měla jen já :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
28.2.19 12:05
@Šarlota4 píše:
@TopSecret Nn víš v čem jezdí mladý kluci 30 let starý bmw, starý fordi apod. HnedToProdej jsem měla jen já :-D
:D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
28.2.19 12:18
@hanzy píše:
Klidne ojety.. ale ne zas nejakou vykopavku starou. Me se libi treba Sharan tak max 10let stary.. no proste ten novejsi. Ale jako je to palka za nej.. tak jestli je jeste treba nejake spolehlive s dobrymi jizdnimi vlastnostmi, co se da poridit ne uplne 15let stary a treba kolem 250. Libi se mi i Alhambra, ale ta nova je asi jeste uplne moc nova, ojete se neprodavaji, nebo jsem namatkou nikde nenasla :-D Takze zbyva nevim, Sharan, Touran, Zafira, Galaxy.. jeste neco zajimaveho?

Zafiru z výběru vyhoď, ta nemá 3 isofixy, ale přihoď tam S- Maxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
28.2.19 12:20
@Luka123 píše:
http://www.uamk.cz/…y-vedle-sebe

Tímto výběrem bych se rozhodně neřídila. Do aut se při testu snažili nacpat vajíčko + 2 větší sedačky, což není zas takový problém. Ten nastává ve chvíli, kdy člověk potřebuje vyměnit vejce za něco většího a větší sedačky stále zůstávají. Pak se člověk nevejde téměř nikam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
28.2.19 12:24
@modravlocka píše:
Zafiru z výběru vyhoď, ta nemá 3 isofixy, ale přihoď tam S- Maxe.

Mrknu diky! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
28.2.19 12:38

@modravlocka Tak třeba do našeho auta (Dacia Dokker) jsme v pohodě umístili tři sedačky v kategorii 9-18kg (römer a Cybex na krajích) a 15-36kg (BeSafe, uprostřed)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
28.2.19 12:49

@Heivka Což nic nemění na tom, že v dalších 80% aut, které uvádí jako vhodné, budeš mít nemalý problém a s hodně velkým štěstím do nich nacpeš jen ty nejužší autosedačky na trhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
28.2.19 12:59
@hanzy píše:
Klidne ojety.. ale ne zas nejakou vykopavku starou. Me se libi treba Sharan tak max 10let stary.. no proste ten novejsi. Ale jako je to palka za nej.. tak jestli je jeste treba nejake spolehlive s dobrymi jizdnimi vlastnostmi, co se da poridit ne uplne 15let stary a treba kolem 250. Libi se mi i Alhambra, ale ta nova je asi jeste uplne moc nova, ojete se neprodavaji, nebo jsem namatkou nikde nenasla :-D Takze zbyva nevim, Sharan, Touran, Zafira, Galaxy.. jeste neco zajimaveho?

Máme Zafiru, bohužel jsem jí před měsícem zbořila. :( Byla to má láska. Čekám na novější, ale blbě se shání. Je třeba brát 2.0 diesel, pokud ná to máte nájezd, jinak benzín 1.4. Ale ten je k nesehnaní. Takže jsme u alternativy Octavia combi III generace. Už jsme octavku měli a to byla taky moje velká láska. Druhé Auto máme škoda Roomster. VW Touran jsem vyřadila já, nelíbí se mi interiér, je to strohý x let stejný Němec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1188
28.2.19 13:03
@TopSecret píše:
Delaji ho vubec v automatu? :think: vim, ze je to osekany. Zbytkovy dily, aby vyplnili diru mezi Fabkou a Octavkou.

ano dělají, má ho známá. Já mám manuál a spokojenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
28.2.19 13:15

Jojo, sedan, jen o malilinko menší kufr než octavie. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
28.2.19 13:27
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymu (finance)

Ahoj, zkouším obnovit diskuzi…

Během pár měsíců budu shánět naše první auto. Máme 1 dítě, druhé na cestě. Oba jsme neřídiči a vydrželi jsme s 1 dítětem v pohodě doteď bez auta, ale babičky nám stárnou a 4-clennou rodinu už těžko někdo někam odveze. Bez autosedaček s malýma dětma jezdit nehodlám ani těch pár km od vlaku vesnicema, je mi z tý představy úplně zle, moje máma má za to, že je to v pořádku, zvažovala jsem i půjčování auta, ale u nás tato služba není na dostatečné úrovni, aby auto bylo k dispozici zrovna když si usmyslim. Navíc představa, že s dětma musím na pohotovost a nejdřív musím někde auto sehnat, mě děsí.

Manžel nikdy auto neměl a nevyzná se, jde to zcela mimo něj, já to samý, takže se ptám známých a kde se dá a snažím se zjistit co nejvíc info.

Potřebujeme auto:

• na provoz po městě a občasné výlety za hranice města ca do 100km za babičkama, na výlety
  • bezpečné
  • s isofixem a dostatečným prostorem pro děti vzadu a vysokého manžela jakožto spolujezdce (místo na nohy pro něj, pro děti pohodlí a prostor na autosedačky)
  • do 200.000 Kč, takže ojeté
  • v kufru místo na složený kočár a nějaký ten nákup (jsem zvyklá momentálně vše tahat kočárem a kupovat v menším, takže kufr není úplně priorita)
  • dobře ovladatelné, řidičák mám, ale 9 let jsem neřídila, znovu začínám chodit do autoškoly na kondičky…

Prosím, poradíte mi, jak se v té autové džungli vyznat? Uvedené parametry jsou vše, co tak vím, že potřebuju. Jinak se v ničem nevyznám. 😔 Jak nevybrat špatně a nebýt nešťastná?.. Já vím, že je to těžký, sháním info, kde se dá. Jsme úplně motoristicky nepolibeni.

Děkuju za jakoukoliv radu.

Hele, limit máte pěkný - je to na cenu auta, nebo na VŠE k jeho pořízení? Je to totiž dost rozdíl :think: My jsme pořídili Zafiru, 2009, tovární CNG za 75 tis. (najeto okolo 130 tis) od soukromníka. Levné bylo proto, že bylo semtam škrábnuté (bydlíme ve městě s těsným parkováním, takže by ho dřív nebo později stejně někdo škrábnul a zbytečně by nás to mrzelo) JENŽE - jel s náma mechanik, před koupí to projel diagnostikou, obhlídl,…vady našel, ale opravy se pořád měly vejít do našeho 100k rozpočtu. Hned po koupi technická, sada zimních kol, později výměna spojky a katalyzátoru (to jsme věděli, ale bylo nám řečeno od mechanika, že tam pasují univerzály, no nepasují, museli jsme zaplatit originály :roll: ). Pojištění - je to sice jednou ročně, ale nějakých 7 tis nárazově to je. ( svá auta jsme měli oba pojištěná na své táty ). To se pak řekne, že máš auto za 75, ale ve finále tě stojí 120 :nevim:

Jako nemůžu si jinak stěžovat, jediná nevýhoda - je to velké a bezpečné auto, ale NEJEDE :lol: Prostě si s ním do křižovatky nebo na kruháč narychlo netroufnu, protože na takovou krávu to má žalostný výkon (s tátovou ix35 nebo golfem se to nedá srovnat). Zvlášť když v tom vezeš miminko a najíždíš na dálnici, to pak ty závodničky, co se na mě v najížděcím pruhu lepí, musím dost vytáčet :lol: Předjíždět se radši ani už nepokouším :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.19 13:31

Ty brdo. Teprv jsem dočetla. Strašně moc děkuju za názory!! Mám teda hlavu zase jak pátrací balón. Na procházce jsem si pár zmíněných vozů prohlédla a zaujal mě vw touran. Moje další strategie je najít šikovného automechanika, kterého,, najmu" na pátrání po bazarech se mnou. Koukam, že je to fakt ohromná džungle a sto lidí, sto názorů. Třeba interiér mi nevadí strohý a minimalistický, spíš jde asi o to místo a pohodlí, bezpečnost.

Ze začátku se nebudeme pouštět do žádných velkých akcí, co se řízení týče, to je jasný. Planuju nejdřív jezdit bez dětí třeba s tchyní, nějak si neumím představit, že mám při svých nulových schopnostech drobky za zády.

Děkuju moc, zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.19 13:39

… Jo a ještě k tomu rozpočtu, dostala jsem taky tip od známého koukat po hladině aut za ca 150tis, jelikož mám počítat s tím, že 50k padne na nutné opravy bazarového auta. Pojištění už bych nezahrnovala, to bude prostě extra… Děkuju za tip s prohlídkou v servisu - to jsou přesně ty praktické veci, které potřebuju vědět, nějakych pár tisíc navíc nás nevytrhne. Potřebuju eliminovat sanci, že naletime…

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Poison Eve
28.2.19 13:53

K tem nutnym opravam - radsi s nimi pocitejte, ale muzete mit stesti. Ja do auta nevrazila po koupi ani korunu tri roky (nepocitam gumu na steracich) s vyjimkou pravidelne servisni udrzby. Dodnes je to prakticky bezudrzbove auto a budu se s nim tezce loucit :).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák