Rotační vyuka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
787
29.3.21 16:22

Rotace celý první stupeň a jestli se pak třeba za 14 dní vrátí i druhý stupeň, tak budou všichni rotovat do konce června!!!
Podle mě když otevřou školu, tak ošetřovné zanikne. Stát to nebude chtít asi platit a rodiče zaridďte si to jak chcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
29.3.21 16:29

@Sazkarka na jaře to bylo tak, každopádně by mě pak zajimalo, co by dělali rodiče, kdyby ji v práci řekli, že jim volno - neplacené, dovolenou nedají.. to mě tíží nejvíc, zase někde prosit o volno.. že mám kluka v první třídě, a je doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.3.21 16:42
@marcela-matej píše:
Už je to oficiální? Nám ze školy nic nepřišlo. A budou rotovat i prvňáčky a druháky?
Nebudou rotovat jen druhý stupeň?
Mě to připadá na hlavu postavené.

To zatím přišlo vedení škol info. Je tam info pouze o prvním stupni. Druhý stupeň žádná zmínka, kdy se vrátí do škol. Kdy bude druhá etapa návratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1568
29.3.21 17:21

https://www.pedagogicke.info/…imovych.html?m=1

Kdo chcete přečíst. Předem varují, ja se u toho rozpalila doběla. Nevím, jestli to špatně chápu, ale vyznívá mi z toho testování 3× tydne (neb mezi antigenem a PCR testem mi chybí slovíčko NEBO). A testy a rousky se budou týkat i MS, kdy pujdou jen předškoláci - v 1. Fazi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
29.3.21 17:34

Je třeba pilovat samostatnost co to jde. Naše děti jsou samy doma už od loňska. To jsem měli prvňáka a čtvrťáka. Dopo dělaly úkoly, pak si došly pro oběd. Od podzimu se dopoledne připojujou online, takže jsou s učitelkou, pak jdou pro oběd. Jde to. Jsou velký, samostatný. 8 a 11 let. Zkusila bych kluka potrénovat a šla do práce. Děti jsou šikovný, pozeptej se ho, určitě má ve třídě děti, co to taky zvládaj. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
29.3.21 17:44

A nebyla by možnost, aby byl syn doma sám a ta sousedka na něj šla třeba vždy po 2 hodinách kouknout, jestli je vše ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
29.3.21 17:54
@AstraG píše:
Je třeba pilovat samostatnost co to jde. Naše děti jsou samy doma už od loňska. To jsem měli prvňáka a čtvrťáka. Dopo dělaly úkoly, pak si došly pro oběd. Od podzimu se dopoledne připojujou online, takže jsou s učitelkou, pak jdou pro oběd. Jde to. Jsou velký, samostatný. 8 a 11 let. Zkusila bych kluka potrénovat a šla do práce. Děti jsou šikovný, pozeptej se ho, určitě má ve třídě děti, co to taky zvládaj. ;)

Tak oni byli dva, jenže syn je sám. Sousedka nám řekne jen dobrý den, vůbec se spolu nebavíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
29.3.21 17:56

@Sazkarka a nemuzes si syna brat do prace? U nas jsou deti i ve skolni kuchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
29.3.21 17:56
@pettta píše:
https://www.pedagogicke.info/…imovych.html?m=1Kdo chcete přečíst. Předem varují, ja se u toho rozpalila doběla. Nevím, jestli to špatně chápu, ale vyznívá mi z toho testování 3× tydne (neb mezi antigenem a PCR testem mi chybí slovíčko NEBO). A testy a rousky se budou týkat i MS, kdy pujdou jen předškoláci - v 1. Fazi

Taky chápu že 3 krát týdně a teď si vemte kolik bude třeba falešně pozitivních…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
29.3.21 17:59
@Sazkarka píše:
Taky chápu že 3 krát týdně a teď si vemte kolik bude třeba falešně pozitivních…

Falešná pozitivita je u těch testů vzácná, častá je falešná negativita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
29.3.21 18:00
@Sazkarka píše:
Tak oni byli dva, jenže syn je sám. Sousedka nám řekne jen dobrý den, vůbec se spolu nebavíme.

jasný, že 1 dítě tak samostatný není. Vidím velkou změnu u syna, vloni třeťák, všechno jsem musela nutit, vyloženě mu sedět za krkem, aby pracoval. Letos ještě zezačátku, teď už dost pracuje sám, úkoly jen odešlu, hlídá si to…
Ale je tu ještě prvňačka a u té je práce nesrovnatelně více… a u nás by určitě neprošlo, že se připojí na online a čau. Máme spoustu činnosti se čtením, psaním atd. denně vytisknu 2 a více listů, co má dělat, těžko jí to dám k přečtení.
Takže u nás jsme tuto situaci vyřešili právě tím, že jsem na ÚP. Strašně mě to štve, ale děti v tom samotné nenechám.
A moc dobře vím, že když něco nejde, to co funguje u jiných, tak to prostě nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
29.3.21 18:05
@matkabagristy píše:

Má schůzka s dodavateli, jezdí po stavbě a řeší problémy, telefon pořád na uchu😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
29.3.21 18:06
@Pears206 píše:
Falešná pozitivita je u těch testů vzácná, častá je falešná negativita.

Není u manžela v práci jsou pokaždé falešně pozitivní a po PCR negativní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
29.3.21 18:07
@Sazkarka píše:

Souhlas, víc dětí i stejného věku je vždy lepší než jedno. Dítě tohoto věku bych samotné tak dlouho nenechala. Pokud není pomoc, tak bych hledání práce odložila na později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
29.3.21 18:23
@matkabagristy píše:

Taky mne to napadlo
@Sazkarka
Pokud to nejde, tak na jednou nechala dceru doma na permanentnim skype pripojeni s babi. Jakoue ne, ze u toho sedely, ale proste „nebyla tam sama a kdyby neco, hned s ni mohla mluvit“. Ale bylo to jen jednou a na 2hod-v tvem prioade bych donorace nenastoupila a hkedala si jinou a delala brigady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat