Rotační vyuka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
257
29.3.21 21:42

@matkabagristy Jo, tak to souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.3.21 21:55
@ousk1 píše:
@Kelsey Můžu se zeptat, pochopila jsem, že pracuješ ve školství.. 2× týdně antigenní test, to chápu že bude ten z kraje nosu nebo ze slin, ten PCR test je myšlen ten z nosohltanu? Nebo PCR je myšleno je tak, že se bude jinak vyhodnocovat?
Děkuju za odpověď.

Ty PCR mi překvapují.
Naše škola nafasovala testy do nosu, že se musíme testovat, ale zatím nikdo neví, jestli budou stejné testy i pro děti nebo budou jiné. Ten co jsem dostala, tak dle návodu nebyl jen kraj nosu. Nevím, jak si to vůbec představují? My nesmíme dítěti ani podat Paralen. Natož někde šťourat v nose. Jestli se pravidelně test dětem rozdá, doma otestují a přinese výsledek nebo se budou ve škole instruovat, ať si to sami? :nevim:
Myslím si, že děti po Velikonocích nenastoupí, že to opět odkloní, že se nijak nedohodnou. Uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
29.3.21 21:55

Já si to testování pořád neumím představit, jak bude probíhat ve škole u nejmenších dětí opravdu prakticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
29.3.21 22:05

@Kelsey Moc děkuju za odpověď. My máme druháka, a prostě test z nosohltanu mu dělat nenecháme. S testy z kraje nosu nebo slin problém nemám. Takže mě to docela vyděsilo, moc nám záleží na tom, aby syn chodil do školy, ale přijde mi, že toto už je příliš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
29.3.21 22:18

@Kelsey Jinak teda my v zaměstnání máme také testy, kde je psané pro výtěr z krku, či nosoltanu. A určeno pouze pro profesionální použití. Z vrchu přišly instrukce..odběr že si budeme provádět sami, bu%d z krku, či kraje nosu. Takže asi tak. Samoodběr z nosohltanu ani odběr druhému člověku, natož dítěti si radši ani nepředstavuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.3.21 22:27

@ousk1 My naše děti testovat necháme. Jestli to bude vstupenka zpět do školy, ať se teda testují.
Variantu raději neřeším. Nějak to dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.3.21 22:38
@sloninka píše:
Já si to testování pořád neumím představit, jak bude probíhat ve škole u nejmenších dětí opravdu prakticky.

Natož ve školce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.3.21 22:39
@ousk1 píše:
@Kelsey Moc děkuju za odpověď. My máme druháka, a prostě test z nosohltanu mu dělat nenecháme. S testy z kraje nosu nebo slin problém nemám. Takže mě to docela vyděsilo, moc nám záleží na tom, aby syn chodil do školy, ale přijde mi, že toto už je příliš.

Mám to stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
29.3.21 22:49
@sloninka píše:

Hele prakticky si to umim predstavit akorát tak, ze pred skolu daji altan, privedes dite, nafasujes test, otestujes dite, ukazes zapisovateli vysledek, ditko jde do skoly a ty do prace. Akorát tedy ta pulhodina navic 2× tydne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
29.3.21 22:50
@ousk1 píše:

Zadne testy z nosohltanu se pro skoly neplanuji, nejhorší je smrt z vydeseni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.3.21 22:56
@j.a.n.i1 píše:
Hele prakticky si to umim predstavit akorát tak, ze pred skolu daji altan, privedes dite, nafasujes test, otestujes dite, ukazes zapisovateli vysledek, ditko jde do skoly a ty do prace. Akorát tedy ta pulhodina navic 2× tydne…

Což třeba pro mě je prakticky neproveditelne, neb dítě posílám do školy z mého pracoviště.. A většina druháků u nás chodí sama, dokonce i velká část prvňáčků..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.3.21 23:06

Já teda nevím, ale to písmenko „a“ mezi antigenními a pcr testy mě děsí.. U prvního stupně totéž..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.3.21 23:35
@j.a.n.i1 píše:
Hele prakticky si to umim predstavit akorát tak, ze pred skolu daji altan, privedes dite, nafasujes test, otestujes dite, ukazes zapisovateli vysledek, ditko jde do skoly a ty do prace. Akorát tedy ta pulhodina navic 2× tydne…

Jenže na výsledek se čeká 15 minut. Nesmí se shlukovat. Ještě se může stát, že test bude neplatný a opakuje se. Když se blbě zabarví. Bude to zajímavé.
U hodně velkých škol udělají několik altánů/ stanovišť. Pokud nechtějí vstávat v 5h. ráno, aby se to do 8h. stihlo.
A chybí varianta, že dítě je pozitivní a rodič si ho odvádí domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
29.3.21 23:48
@Tamtama píše:
Což třeba pro mě je prakticky neproveditelne, neb dítě posílám do školy z mého pracoviště.. A většina druháků u nás chodí sama, dokonce i velká část prvňáčků..

Tak u nas ne, vylozene mistnich je par, jinak okolni vesnice a busem je ted moc rodicu neposila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
30.3.21 07:28
@j.a.n.i1 píše:

Mají fungovat ale i družiny, takže když ho tam dám v 6.30 tak stane už musí stát v 6😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat